Fact 1

Skratta inte för länge, ni får ont i käkarna

"Nu äre klippt igen"



Jag vet inte.

21 jump street

Har lånat första säsongen av 21 Jump Street av Sanna. Det är i denna serie som Johnny Depp fick sitt stora genombrott. Det handlar om polisen Tom Hanson som börjar i en undercover-grupp med poliser som infiltrerar skolor för att minska brottsligheten. Serien sändes på 80/90-talet och var otroligt populär. Jag måste säga att det faktiskt är bra! Visst, det är ganska överdramatiskt och sådär men man får tänka på att det inte är direkt erfarna skådespelare. Och jag menar, vi ser ju bara vilken fin skådespelare Johnny blev sen. Men det är riktigt spänning och sköna repliker. Sen får man ju sig ett gott skratt varje gång det bli lite väääl dramatiska poser med pistolerna. Men för er som gillar serier och Johnny Depp kan jag verkligen rekommendera 21 Jump Street!

Officer Tom Hanson

Högskoleprovet

Dagen har spenderats hur? Jo, 8 timmar på Södertörns Högskola där jag gjorde Högskoleprovet. Världens jävla slöseri med både tid och pengar men göra det skulle jag. Åt helvete gick det men aja, nu är det gjort. Ett tips, gör inte Högskoleprovet. Det är slöseri och vem vill ha på papper att man är korkad? Kommer ändå inte få lika bra på det här som jag får i betyg så. Hade kunnat spendera lördagen görandes något mer nyttigt som till exempel min religionsinlämning. Men men, får väl fixa den imorrn då.

Ska hem till Haniis om ett tag. Hon, jag, Issa och Malin (vet ej om det kommer några fler?) ska kolla på Sverige-Portugal! Matchen spelas i Portugal och Zlatan är avstängd. Men jag tror på oss! Kom igen Sverige känner jag rent instinktivt. Ont i huvet och sjuuukt trött är jag så kommer nog vara världens sämsta sällskap men skitsamma, de får de leva med helt enkelt!

Ps. Jag har klippt lugg, men det får ni se lite senare.

I stormens öga

Här sitter jag och lodar. Nä. Har gjort slag i saken och börjat på min religionsuppgift. Vet inte ens om jag gör rätt men så som jag gör så går det ganska bra faktiskt. Det beslutades idag att vi ska ändra talangjakten, FETT besviken! När jag äntligen får vara Nick Carter, så ska de ändra och hålla på. Varför?! Vi hade ju kommit överrens för i helvete!!

Högskoleprovet närmar sig med stormsteg. Jag vill inte .. jag har panik. Bra att det verkar som om att hela klassen ska göra det där provet på lördag i alla fall. Men det är fint, då är man inte ensam där i alla fall. Något annat som närmar sig med stormsteg är studentskivan! Den 1 april, alltså om en vecka (AAAH) slår  vi till. Kingstown (K2) i skanstull är the place to be. Säg till om ni vill komma! Eller, biljetterna ska ju in imorrn. Men det går att köpa i dörren om ni vill komma, så det är lugnt ^^. Själv måste jag bara komma på vad jag ska ha på fötterna. Funderar på att ha min klackisar på middagen och sen byta till ballerina på kvällen. Tror nog att det får bli så. Däremot tror jag att jag måste köpa nya strumpbyxor, mina är helt spårlöst försvunna och jag köpte precis nya! Att det ska vara så besvärligt!!

Juste! Ska börja med ett nytt inslag här på bloggen. Jag fick det tilldelat mig på lunchen idag av min två följeslagare Sanna och Siri. Det ska heta Inside Idas head och innehålla fina facts. Ni ska bara veta hur smart jag är och jag vill gärna dela med mig av detta. Så håll utkik efter detta, HAHAH! Det är forskarklass på det hela ska ni veta, jag ligger ju trots allt inte före i matteboken för ingenting.

Om man ändå bodde någon annanstans

Det finns en otroligt stor anledning till att jag vill bo i ett engelskspråkigt land. Helst vill jag vara känd också, men bara att bo i ett engelskspråkigt land funkar. Eller åtminstone ha ett engelskt efternamn, det kan också gå. Anledningen till detta är namnen man kan döpa sina barn till.

Jag har tre namn jag vill döpa min son till. Det är James, George eller Charlie. Detta kan vara de finaste namnen någonsin, men de funkar ju inte till ett svenskt efternamn. James Johansson .. det klingar inte riktigt. Jag vet inte riktigt varför men engelska namn är så himla mycket finare än svenska. Det är något som jag inte riktigt kan sätta fingret på men jag har en dragning till engelska namn.

Men helst av allt, mitt drömscenario, vore att jag är extremt känd och gift med någon amerikan eller engelsman. För då finns det ingen limit till vad jag kan döpa mitt barn till. Under mina år som frekvent serie- och filmtittare har jag samlat på mig en del namn. Som Cosmo, Grace Kelly, Anakin. Och det bästa är att barnen inte kan bli mobbade för han/hon har kända föräldrar så alla kommer vilja vara dess vän. Jag skulle verkligen vilja döpa mitt barn till Anakin. Det är så fruktansvärt fint. Frågan är om kanske George Lucas har copyright på det namnet, i så fall får jag väl döpa min hund till det eller något. Men det är i alla fall drömscenariot. Känd och ett engelskt efternamn, I see no limits. What a wonderful world!

Gör om, gör rätt

Det här håller inte längre, jag MÅSTE klippa mig. Hockeyfrillan är skrämmande nära nu, det får inte bli såhär. Frågan är då när i helvete jag ska hinna klippa mig. Kanske på måndag, om man frisör behagar arbeta då. Får fråga han på facebook. Det är en fin grej med facebook. Man kan ta kontakt med vem fan som helst. Fast vill jag klippa mig så snart innan skivan? Det finns ju alltid en risk att det inte blir bra. Ååååh jag orkar inte. Kanske på torsdag då, direkt efter skolan. Det kan funka. Aja, får se hur det blir. Allt jag vet är att jag inte kan gå runt med situationen på mitt huvud länge till.

Hade en otrooooligt onödig dag i skolan idag. Vi gjorde i princip ingenting på kriminologin och vi hade ingen juridik så jag spenderade en helt onödig timme i skolan. Jippie. Men det är ju alltid trevligt att kunna gå hem tidigare än planerat om man säger så. Kom hem och kollade på OTH och nu sitter jag och väntar på att Gossip ska börja. Sjukt pepp eftersom jag har hört att det ska vara ett jättefint moment mellan min älskade Chuck och Blair. Sen mina vänner, blir det teater! Vi gjorde en askul impro-övning förra gången som gick ut på att man hade bråkat med sin man och kom hem och skulle bli sams eller något liknande. Bara det att mannen spelades av en gosedjursko. Jag fann detta otroligt roande.

Smel yah later!

The Ark tillbaka nästa år!



Ola Salo avslöjade igår hos Babben & co att The Ark är tillbaka nästa år! Bandet siktar på att spela in en ny skiva i höst som kan komma ut i början på nästa vår. De har också visionen att åka ut på en jättestor sommarturné sommaren 2010. Det har varit tyst från The Ark ett tag nu eftersom Ola har varit upptagen med att spela Jesus Christ Superstar på Malmö Operan, men nu är de alltså tillbaka. Som ett stort fan tycker jag att det ska bli jätteroligt och känner mig otroligt laddad för musikåret 2010, då det även ryktas att Håkan Hellström ska släppa en ny skiva!

The Jedi use their power for good.

Star Wars: Episod III - Revenge of the Sith. Den tredje (och den sista, konstigt nog) filmen i ordningen om Star Wars. Jag har alltid varit av den pretentiösa åsikten att de gamla filmerna (4,5,6) är bättre än de nya (1,2,3). De sista filmerna är kult och det känns inte riktigt som om att George kan nå upp till den genialiteten. Det har blivit lite för överdramatiserat i de nya filmerna. Men oj va bra de är trots detta.

Den tredje filmen är alltså den sista, då Anakin Skywalker går igenom sin förvandling och blir Darth Vader. Anakin, spelad av Hayden Christensen, är gift och ska ha barn med Padmé, spelade av Natalie Portman. Men Anakin blir lurad av Senator Palpatine och går över till att bli hans lärling för att lära sig om the dark side of the force. Detta för att han tror att det är enda anledningen till att rädda Padmé från att dö i barnsäng. Hans gamla lärare Obi-Wan Kenobi, spelad av Ewan McGregor, får i uppdrag att förgöra honom, att rädda Anakin från sig själv. 

Denna tredje och sista film är genuint fin. Den handlar om brödraskap, om tillit och om kärlek. Den absolut finaste scenen är i den sista striden mellan Obi-Wan och Anakin och Obi-Wan skriker ut hur ledsen han är. Då är det nära till tårar. Det är något så sorgligt men ändå något så fint över det. 

Citatet i rubriken säger Anakin till Senator Palpatine när han tvingas döda Count Dooku, innan han har blivit helt ond. Det var där han slutade vara en Jedi, det var bara det att han inte insåg det själv. Jag blir arg och frustrerad över att han är så pass korkad att han inte inser hur blåst han blir. För det finns ingenting som kan rädda någon från döden om det är förutbestämt.

Jag vet att det finns något därinne Anakin, något gott. Varför var du tvungen att vara så förbannat korkad?



Obi-Wan Kenobi: You were the chosen one! It was said that you would destroy the Sith, not join them. You were to bring balance to the force, not leave it in darkness.
Anakin SkywalkerI hate you
Obi-Wan Kenobi: You were my brother, Anakin. I loved you. 
 
Det där är det Obi-Wan säger till Anakin i den sista striden. Kan vara något av det finaste som sagts i filmhistorien på något sätt. Den känslan i den scenen, den är svår att ta på.
 

In the nick of time

Jag har verkligen snuskigt jävla tråkigt. Kul va? Sitter och halvglor lite på Hundtricket, verkar vara en mysig film. "Han ska avrättas". Underbart roligt. Har haft på en välbehövlig peelande ansiktsmask så känner mig otroligt fräsch i fejjan. Så då är frågan; what to do? Pappa har tv:n så jag kan inte spela playstation. Då återstår datorn, ska man kolla på en film kanske? Då är ju frågan vilken film man ska se. Jag tröttnar så fort om jag tittar på film när jag är uttråkad. Beslutsångest får jag också. Det här blir inte bra. Får väl se om jag hittar en film, ganska sugen på att titta på film faktiskt. Då var det betsämt. ROOOOLIGT -.-

Imorgon däremot ska jag ut till Sanna. Vi ska kolla på Robinson och Star Wars; Episod III tillsammans. Sjukt pepp! Ska försöka fixa med hennes ipod också. Har ju lyckats hålla liv i min i nästan 4 år nu och det är sjukt lång tid för att vara jag, så lite borde man ju kunna.

Nej mina vänner, nu får det vara ett slut på detta inlägg sprudlande av lika mycket energi som Krim-Jonas. Smell yah later!

Magiskt men tragiskt - Håkan Hellström

Tänkte att det skulle passa sig om jag la upp låten som bloggen faktiskt är döpt efter. En sjukt bra låt, som säger mycket, från hans första skiva "Känn ingen sorg för mig Göteborg". Lite kuriosa är att skivan från början skulle heta "Dans, Dans, Dans", men det ändrades uppenbarligen. Jag gillar't!



Alla drömmer om fåglar även du även jag
Plötsligt hamnar man väl under en spårvagn
För vasastan är som Chinatown
 

Och jag dansar med en flicka, hon dansar mig galen
Sen dansar hon med Rickard på trottoaren
Men varför är vi inte fler
Och det är bara du som ler
Det måste vara nåt fel på er


För inget är logiskt, inget är magiskt
och det är så tragiskt, så jag springer tillbaks till dig

Behöver lite kärlek från fel sort, och sympatier från fel håll
Behöver lite kärlek från fel sort, och sympatier från fel håll
Behöver lite kärlek från fel sort, och sympatier från fel håll
Behöver lite kärlek från fel sort, och sympatier från fel håll
Inget är logiskt, inget är magiskt och det är så tragiskt
Så jag springer tillbaks till dig


Inget är logiskt, inget är romantiskt
och det är så tragiskt så jag springer tillbaks till dig


FINALLY!!!

JAAAAAAAAAAAA! FICK MVG PÅ MATTEPROVET :D:D:D Skiter fullständigt i hur det går på religionen imorrn(eller okej, who am I kidding?) men ingenting kan få ner mig på jorden nu :D:D

Westlife - You raise me up

Jag vet att det är Westlife, men det är så vackert att jag nästan börjar gråta. Tonen Shane tar i näst sista refrängen är helt sjuk, jag ryser så jag vet inte vet vart jag ska ta vägen. Och återigen, ser man ut som Mark har man som sin plikt att vara hetero, men tydligen vill han inte vara med på det. Jag dedikerar den här låten till alla mina vänner som finns där, alltid. Jag älskar er och hoppas att ni vet vad ni betyder för mig.




When I am down and, oh my soul, so weary;  
When troubles come and my heart burdened be;
Then, I am still and wait here in the silence,
Until you come and sit a while with me.


You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up: To more than I can be.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up: To more than I can be.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up: To more than I can be.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up: To more than I can be.


You raise me up: To more than I can be.

Helvete Lars-Olof!

Den här går vi numera runt och citerar heeela tiden i skolan. Den är gammal, javisst, men fortfarande så sjukt jävla rolig. Jag kan inte sluta säga: "ett svärd kan aldrig ha en level, det kan ha en required level, men aldrig en level". Har ni inte sett det här så titta och ni kommer garanterat att skratta. Om ni har sett det vet ni hur kul det är och ni tittar igen :D

Isbjörnar och Moses

Svenska-talet idag gick faktiskt bra. Jag brukar aldrig bli nervös när jag ska prata inför folk, när jag höll talet om Bond var jag stadig som en klippa. Men nu var jag sjukt nervös, jag vet inte riktigt vad som hände faktiskt. När jag började prata tänkte jag: "Shit vad de kommer höra att jag är nervös, det här går åt helvete". Men tydligen gjorde det inte det för jag fick MVG på både talet och mitt PM (som jag inte hade en aning om hur jag skulle skriva). Känns skönt att ha gjort det i alla fall, nu kan man fokusera på det skriftliga. För det brukar ju gå så jävla bra. Bara för att jag vill skriva på mitt sätt, Liss-Carin uppskattade inte det sättet. Får fokusera ännu mer ¨på talet om Les Misérables, för tal verkar ju vara min grej. Prima skinka!
Får tillbaka matteprovet imorrn, sjukt nervös. Vill inte börja böla som jag gjorde efter förra provet, sjukt pinsamt -.-

På fredag ska jag och Sanna in till stan. Ska kolla på en underklänning som jag kan ha under min studentklänning och sen ska vi kika på jeans till henne. Man kanske hittar något trevligt till sig själv också, skulle ju inte vara helt fel om man säger så. Fick hem en broschyr från Halens idag, det var en väldigt fin väska i den katalogen. Ska nog kika in på deras hemsida och kolla in den lite extra.

Nae, nu fortsätter religionen. Jag kan verkligen inte hålla isär Moses alla grejer, hur svårt kan det vara?

Serierna just nu

Tittade precis på reprisen av Gossip och blir kär i Chuck ännu en gång. Måste att säga att Ed visade på otroligt bra skådespeleri i gårdagens avsnitt. Shit vad bra det var, han var verkligen helt förstörd. Började i princip gråta av lycka när han satt där på Blairs säng. Och sen gick han, jävlar vad arg jag blev. Kan han inte inse att han faktiskt är värd någon? Får mig att tänka på en person jag känner...

Häromdagen började jag och Sanna lista serier och tv-program som vi har följt under åren. Det blev en jävligt lång lista kan jag säga. Tänkte att jag skulle lista upp vilka serier jag följer nu, inklusive de serier jag följer på dvd (alltså sådana serier som inte visas längre men som jag tittar på så ofta jag kan på dvd och därför fortfarande följer)

- OC
- Grey's Anatomy
- Gossip Girl
- House
- Criminal Minds
- Seinfeld
- Frasier
- Vänner
- Roomservice
- Heroes (första säsongen)
- Cityakuten
- The Big Bang Theory
- Christine
- One Tree Hill

Det var nog alla, som är ganska så aktuella ändå. Ja, jag tittar en jävla massa på TV. Men TV får mig att slappna av och leva liv jag skulle vilja leva.

Melodifestivalen 2009

Jag kände på mig innan att Malena skulle vinna. Inte för att jag gillade låten speciellt mycket eller något liknande men jag hade det på känn. Tyckte även att det hade varit fruktansvärt klockrent om vi hade skickat Snälla Snälla-Caroline till Moskva. Se det framför er, hur hon står där med sina fula stövlar och sjunger Please Please Please. Wonderful. Jag hade skrattat så jag dog i alla fall.

Jag hade egentligen inte någon jag höll på, har varit ganska passiv, för det är ändå ingen idé. Men när finalen kommer bli jag ändå nervös. Hittade en favorit i Alcazar, visste att det inte skulle gå ända fram för dem för det gör det aldrig, men den låten var en komplett schlager-låt. Det var fart, dans och en  bög med i ekvationen, kan det annat än lyckas? EMD hade också en svängig låt, gillar visslingen i början starkt. Gillade även Mums-Mums låt, eller gillade och gillade, den var bättre än Cara Mia.

Ska kanske först klargöra att jag i vanliga fall inte klarar Måns Zelmerlöw. Jag hatar honom, vill kräkas på honom och tycker att han är sjukt sliskig. Jag fixar inte Cara Mia, bara en sådan sak, och var inte ett fan när han var med i idol. Men i lördags tyckte jag synd om killen. Det började med framträdandet. Man såg glöden i ögonen på Mums-Mums, oj vad han ville vinna det här! Kunde väl visserligen höra aningen av övertändhet men ändå, det är så det ska vara. Så ser ett vinnar-face ut. Vid röstningen fick han tolva efter tolva av alla jurys ute i landet. Han hade segern inom räckhåll. Sen kom det, folkets dom. 48 poäng gav folket Zemlan. Den blicken sa allt. Han dog inombords när han fick poängen. Jag har aldrig sett en sådan besviken bild i hela mitt liv. Äntligen någon som faktiskt vågar visa att han blir besviken när han ser vinsten svischa förbi. Jag kan tycka att han var värd att vinna. För han ville, oj vad han ville. Ja, stackars Måns.

Det spelar ingen roll vilken låt vi skickar, det är ändå ingen låt-tävling längre. Men jag kommer sitta där, och se på misslyckandet.

Not so nice

Malin gjorde en sen ankomst igår, andra gången faktiskt. Dangerous. Vi kollade på Wall-E, eller, hon kollade på Wall-E och jag somnade. Ska kolla på slutet efter träningen. Step idag. Yahoo. Talet till svenskan är äntligen klart, jävlar vad jag har kämpat med det i helgen. Pappa sågade ju mig vid fotknölarna i torsdagskväll, har nog aldrig blivit så stressad. Så jag var tvungen att skriva om hela skiten från scratch i princip. Men nu är det äntligen klart. Har fått ihop ett PM till det också som jag ska försöka komma ihåg att lämna in imorrn. Läste igenom religionen precis, ett hopplöst ämne. G-prov på fredag så ska väl inte behöva överanstränga mig men det är ju så mycket fakta. Eller, aa, "fakta".

Ett löfte är ett löfte. Även om det kan ses som en skitgrej är det det som är grunden. Du beter dig som att allt är mitt fel, men har du hört av dig? Svar nej. Jag är faktiskt riktigt arg nu. Tack för ingenting.


James Morrison - If you don't wanna love me

Okej, Issa Jag är fast. Första gången jag hörde den tyckte jag att den var ganska seg. Men det är bara att surrender. Han kan ha en av de skönaste rösterna genom tiderna.



When you lower me down, So deep that I I can't get out And when you'r lost, lost and alone, Yes, you'd think it was a last place, You'd come back for more  If you don't want me to leave, Then don't push me away, Rather blow out the lights you can watch it all fade But I'm going nowhere  I'm gonna stay When you just wanna fight When you're closing you're eyes 'Cause you don't wanna love me  I'm gonna stay You can't push me too far Theres no space in my heart When I don't wanna love you  And when there's no, no storm, Then how can I feel the calm, If theres nothin', nothin', nothin' left to lose, Then what is this feeling that keeps on bringing me back to you,  So i'm gonna stay, When you just wanna fight  And you're closin' your eyes  'Cause you don't wanna love me,  Said i'm gonna stay  Oh yes I will, You cant push me too far theres no place in my heart, Where I dont wanna love you.   If you asked me to leave And I walked away We'd still be alone And We'd still be afraid I'm going nowhere I'm going nowhere  'Cause I'm gonna stay When you just wanna fight When you're closing you're eyes 'Cause you don't wanna love me  I'm gonna stay All the tears that I've cried, I could leave them to dry If you don't wanna love me I could leave them to dry If you don't wanna love me.

I need some sleep

Jag har ju köpt min studentklänning nu, men kanske måste lämna tillbaka den. Den är jättefin och det är verkligen så jag vill se ut och jag vill ha den. Men det kan hända att den blir för genomskinlig. Och allt annat åt sidan, jag vill ju faktiskt känna mig bekväm på min egen student och inte behöva oroa mig för att folk ser mitt arsle. Men jag ska in till Huddinge på torsdag och se om jag kan fixa och trixa lite så att jag kan känna mig bekväm. Med rätt färg under klänningen ska det nog gå. Annars blir det bara att lämna tillbaka den. Eller så kanske pappas master-skräddare kan komma på en lösning? Aja, vi får se hur det blir med det där.

Stadiga 3,5 timmars sömn inatt. Malin, min lilla kicka, blev stor igår. Hela 19 år. Så vi var ute och käkade och sen hamnade vi hemma här, som vanligt. Vid halv 2 åker jag, Sanna och Kira ner till Mike och hänger med han och Samme. De skulle supa mig full. Det gick väl .. sådär. I alla fall så hade vi det väldigt trevligt. Så pass trevligt att jag och Sanna var hemma här klockan 07.15 imorse. Vi sov en stund hos Mike, kanske en halvtimme, men sen vaknade både jag och Kira så då drog vi upp Sanna, skrev en lapp till grabbarna och åkte hem. Kan ju även meddela att jag inte hade vaknat om det inte hade varit för att Mike började snarka -.- Skulle först sova i hans brors säng tror jag att det var, han stoppade om mig fint där, men sen hörde jag att han och Sanna tittade på TV och jag kunde inte sova så jag hoppade ut till dem. Väl där slog jag mig ner i en fåtölj, förmodligen en av de skönaste fåtöljerna någonsin, och somnade in. Jävligt skönt var det. När jag och Sanna kom hem igen åt vi frukost och gick och la oss i soffan och somnade. Pappa trodde att vi hade legat där hela natten, haha.

Ikväll kommer Malin hit. Jag ska äntligen få se Wall-E. Som jag har längtat. Har väldigt höga förväntningar men jag tror att den kommer infria allihop! Nu blir det mat här. Pappas äckligt goda lax. Fross!

Backstreet's Back

Vi ska ju då ha 90-talsmedley på talangjakten v. 13 och "vi" ska uppträda som Backstreet Boys med låten I want it that way. När man tittar på videon kommer massa gamla minnen fram, oh jisses vad kär man var i Nick. Men så slås man av tanken; varför just Nick? Han var ju söt, javisst, men han både AJ och Kevin är snyggare och kan sjunga bättre. Men det var något med Nick. Var det den blonda mittbenan altenativt pottfrillan? Eller var det leendet man gillade? Det kan knappast ha varit sångrösten, för den är inte mycket att hänga upp i julgranen. Förmodligen var det väl så att han var med i gruppen för att vara "den söta" och då blev det väl så. Men det hade ju varit fint att få en anledning. Men visst bankar mitt 10-åriga hjärta lite extra hårt när det är just han som sjunger. Han är ju för söt den där Nick Carter.

http://www.youtube.com/watch?v=Niv3dBY723I (Videon till I want it that way, den gick inte att "bädda in")

Matteprov

Imorrn gäller det. Fruktansvärt nervös .. hålla tummarna?


Nu börjar det gå för långt. Vi måste prata.


Where the streets have no name

Kan meddela att jag idag har fått mina studentgrejjer jag beställde och min studentmössa!!! Känns helt absurt kul. Jag sitter nu i både tröjan och byxorna, mössan ligger i säkert förvar i sin låda. Känner mig sjukt peppad inför studenten nu, den känns så nära nu, som om att man kan ta på det. Läskigt, javisst, men oj vad roligt det kommer bli. Den dagen kommer nog bli en av de roligaste dagarna i mitt liv. Helt klart.

På torsdag är matteprovet. Jag vill inte, men måste. Jag orkar inte med så mycket just nu och jag orkar inte att saker ska ta fokus från det när jag behöver fokusera på matten. Varför måste det alltid?

Pappa droppade en bomb idag. Han kommer kanske inte vara hemma i påsk utan ska till Luxembourg med jobbet. Påsk är inte värsta grejen för mig men det känns ändå lite konstigt att när alla andra käkar påskmiddag med sina föräldrar kommer jag sitta hemma själv. Känns ju inte alls sorgligt, nejnej. Han sa att det är jag som bestämmer men jag kan väl egentligen inte säga nej?

U2 i Göteborg



Som ni säkert redan vet kommer U2 till Sverige i sommar. Självklart till Ullevi, men ändå. De billigaste biljetterna kostar 400 så det är helt klart värt det. Konserten är den 31 juli och biljetterna släpps på fredag (13 mars). Någon som vill åka till Göteborg med mig?

Tell me this night is over

Kan tala om att det kändes ordentligt att jag inte hade tränat på två veckor, och jag lär ha grym träningsvärk imorrn. Men det känns skönt att komma igång igen, lär köra hårt på boxningen på torsdag, har nog en del aggressioner att ta ute efter matteprovet. Fast om man står och slår på sig själv kanske man inte tränar så bra? Anyway. På fredag ska jag och Sanna åka och kolla på min studentklänning. Eftersom den är ganska dyr vill inte pappa att jag beställer den på internet, han vill att jag prövar den först och det kan ju vara en bra idé så att man inte blir besviken sen om man gått och väntat på att den ska komma och så är något fel. Allt ska vara perfekt :) Nu väntar en apelsin och Beck - Den Svaga Länken på mig!


If I could be something to someone

The Lion Sleeps Tonight

Har varit hos Haniis ikväll. Vi kikade på Andra Chansen, åt kladdkaka med glass och somnade in till något jättekonstigt program på ettan. Förstod ingenting så då är det lätt att man somnar. Kom hem för ett tag sen och känner mig så sjukt seg, fortfarande efter gårdagen, så nu tänkte jag hoppa i säng. Kanske drar med mig ett glas cola upp och kollar på House innan sängen. Jaa, så blir det nog!


Skit också

Fitta .. jag glömde anmäla mig till CAE exam igår. Nu får jag göra det i december (på min födelsedag) istället för i juni. Kul, verkligen.

Oasis - The Importance of Being Idle

Favoritlåten just nu faktiskt. Min favorit med Oasis också, knarkar den på vägen till skolan. En fin morgonlåt!



I sold my soul for the second time
'Cos the man don't pay me
I begged my landlord for some more time
He said, "Son, the bills are waiting"
My best friend called me the other night
He said, "Man, you crazy"
My girlfriend told me to get a life
She said, "Boy, you lazy"

But I don't mind
As long as there's a bed beneath the stars that shine
I'll be fine
If you give me a minute
A man's got a limit
I can't get a life if my heart's not in it

I don't mind
As long as there's a bed beneath the stars that shine
I'll be fine
Give me a minute
A man's got a limit
I can't get a life if my heart's not in it

I lost my faith in the summertime
'Cos it don't stop raining
The sky all day is as black as night
But I'm not complaining
I begged my doctor for one more line
He said, "Son, words fail me
It ain't your place to be killing time"
I guess I'm just lazy

I don't mind
As long as there's a bed beneath the stars that shine
I'll be fine
Give me a minute
A man's got a limit
I can't get a life if my heart's not in it

MJ: This is it



This is it. Det är namnet på Michael Jacksons avskedsturné i sommar. Han kommer att göra 10 konserter i London och dessa 10 blir hans sista i karriären, sen lägger han av. Känns lite sorgligt, men det är väl förmodligen dags nu. Killen är ju faktiskt 50+ och då kanske man som artist ska börja tänka på refrängen. Jag skulle i alla fall kunna gå över lik för en biljett, men så roligt ska vi inte ha det.

It's Tuesday I am dead

Jahapp, där rök mitt sista sportlov. Jag kommer sakna dem. Jag förstår inte hur de lyckas lärarna, men efter en dag i skolan är jag helt slutkörd! Nu försöker jag förbrilt hitta anledningar att stanna hemma; jag kanske har lite feber i alla fall, eller lite ont i huvudet? Men nej, så roligt ska vi inte ha det -.- Det blir inte bättre av engelskaprovet på fredag eller matteprov som väntar runt hörnet. JAG ORKAR INTE!!! Ge mig Paris, ge mig värme.

Slutade halv 5, jag gick hem och åt .. det verkar ha blivit min nya fritidssyssla. Jag gillar att äta, men det är inte så bra. Inte har jag några apelsiner så det blir en kaka till House ikväll. Inte så bra det heller. Fuck it. Har börjat driva på folk med studentskivebiljetterna som jag verkligen måste få sålda nu! Det är ju faktiskt bara en månad kvar. Holy macaroni. Johanna, du ska gå om jag så ska släpa dit dig!!

Män som hatar kvinnor

I fredags var det alltså premiär för filmatiseringen av Stieg Larssons bok Män som hatar kvinnor. Självklart befann jag mig där, som ett stort fan av boken hade jag höga förväntningar. Vi hade balkongplats och allt såg ut som att bli 2,5 fina timmar. Och det kan jag väl säga att det blev. Det var en thriller, så mycket kan jag säga. Det var fart och de där 2,5 timmarna märkte man inte av för er som är rädda att den blir för lång. Det var bra skådespeleri och ingenting som man egentligen skämdes över, som i alla fall jag kan göra när jag ser en del filmer, speciellt svenska filmer.

Michael Nyqvist var bra som bokens huvudperson Michael Blomkvist. Däremot var han inte filmens huvudperson, det var istället Noomi Rapace som Lisbeth Salander. Filmen fokuserar väldigt mycket på Lisbeth och de har egentligen tagit bort hela Michales personlighet som beskrivs i boken och fokuserat på Lisbeth. Man kommer ihåg skådespelarens insats, men man kommer inte ihåg karaktären. Det finns inget typiskt för karaktärern Michael i filmen. Man drar in vissa element från Flickan som lekte med elden (den andra boken i triologin) för att vi ska få reda på mer om Lisbeth medans bokens självklara huvudperson hamnar i skymundan. Det finns även en del fel som filmen har om man jämför med boken. Man har tagit vissa händelser i boken och gjort tvärtom i filmen, vilket jag inte riktigt förstår. Sedan har man faktiskt gjort Lisbeth mesigare än vad hon är i boken, hon ser under halva filmen snarare rädd ut än kaxig och brutal som hon är i boken. Noomi gjorde ett väldigt ojämt porträtterande av denna älskade karaktär.

Ni som inte har läst boken kommer verkligen gilla filmen. Ni som läst boken kommer också gilla filmen, men ni kommer även få bekräftat att en filmatisering aldrig kommer uppnå bokens genialitet.


Cityakuten



Idag sätter äntligen Cityakuten igång igen!! Det blir den sista säsongen någonsin och de kommer väva in en massa gamla karaktärer. Bland andra kommer George Clooney komma tillbaka, någon mer än jag som blir fett excited? Som man har sagt Dr. Ross. Jag känner att det här kommer att bli en väldigt bra säsong, bara för att det är den sista. Det blir bra. Cityakuten är ändå något jag har kollat på halva mitt liv i princip, det har ju faktiskt hållit på ett tag nu. Det kommer bli ett fint avsked. Så glöm nu inte att slå på Tv3 klockan 21.00!

Studiedag

Öh .. aa jag vet. Har varit en sådan busy helg att jag helt inte har haft tid .. ni får gissa själva vad jag har prioriterat bort. I alla fall, nu är jag här. Filmen i fredags var great, ska skriva lite mer om den i ett senare inlägg. I lördags var jag på kalas hos Elin, det var väldigt trevligt. Sen igår var jag först på kalas hos Haniis och sen på filmkväll. Chill faktiskt, tårta och godis, en perfekt dag ;D

Idag har jag varit så fruktansvärt seg hittills. Drog mig upp vid halv 11, en timme senare än planerat. Sen kollade jag på mina inspelade avsnitt av Greys, Oth och Gossip. Här sitter jag nu och ska försöka få lite projekt ur världen. ORKAR INTE! Men måste man så måste man, det ska fan vara klart snart. Herregud. Ikväll skulle jag ha kollat på Daniels spelning men Sanna är sjuk och jag vill inte gå själv. Sug. Så först blir det plugg, sen ingen teater (FUCK), sen The Dark Knight och sen det som jag har väntat på så läääääänge :D:D What a wonderful sista day on the lov. Tekniskt sett är det studiedag idag. Så fruktansvärt skönt. Hade iof inte bangat att de hade tagit bort imorrn istället, orkar inte gå till halv 5. Snälla fixa?