I was like, "Emilio."

Nu när Lise är här blir det inte så mycket bloggande men tänkte slänga in ett inlägg i alla fall. Hon pratar i telefon med en kompis så har lite tid över, haha ;D. Hon går ute i trädgårn barfot .. hoppas hon trampar i bajs :D HAHA vore så sjukt kul. I alla fall så har vi shoppat som galningar de två dagarna hon varit här. Herrejesus, men hittat en del fint. Var längesen jag kom hem med så mkt kassar! I like! Maria har varit med oss hela tiden också. Hon är så sjukt kul, silly goose. Däremot tappade hon sin kamera inne på Urban Outfitters så objektivet pajade. Men förhoppningsvis kan hennes tekniska storebror fixa det!

Nu har Maria åkt till landet, hon kommer hem på lördag när Lise åker hem vilket jag tyckte var ganska passande! Så ikväll ska jag och Lise gå på Sex and the City, riktigt nice. Sen på lördag ska vi åka in och kolla på pride-karnivalen innan hon åker hem med tåget. Hon har velat se den hela sitt liv, och jag ville också kolla, så då gör vi det haha! Det blir mkt bio för mig nu de närmaste dagarna. Satc idag, sen ska jag och Maria se både Batman och Mamma Mia har vi planerat. Ojojoj, vilka utgifter, men har sparat ihop en del nu .. även fast jag shoppat upp en del så har jag mycket kvar så det är ganska lugnt ändå.

Nej, nu ska jag gå och underhålla min kusin lite. Haha något säger mig att vi kommer ligga och sova i soffan ett tag .. som vi gjort alla andra dagar. Vi är så lata.

Dagens citat; A Night at the Roxbury /Will Ferrell

The Beatles - Revolution

Den här låten dedikerar jag till Marina (www.jiellow.blogg.se). Främst för att vi, i princip, är dom enda groupies Beatles har kvar.




You say you want a revolution
Well, you know
We all want to change the world
You tell me that it's evolution
Well, you know
We all want to change the world
But when you talk about destruction
Don't you know that you can count me out
Don't you know it's gonna be all right
all right, all right

You say you got a real solution
Well, you know
We'd all love to see the plan
You ask me for a contribution
Well, you know
We're doing what we can
But when you want money
for people with minds that hate
All I can tell is brother you have to wait
Don't you know it's gonna be all right
all right, all right
Ah

ah, ah, ah, ah, ah...

You say you'll change the constitution
Well, you know
We all want to change your head
You tell me it's the institution
Well, you know
You better free you mind instead
But if you go carrying pictures of chairman Mao
You ain't going to make it with anyone anyhow
Don't you know it's gonna be all right
all right, all right
all right, all right, all right
all right, all right, all right

Superfunkyfresh

Lise kom inte idag, hon kommer imorrn. Puckot hade ju inte bokat biljett så när hon skulle köpa en fanns det inga kvar. Men nu är det bokat så hon anländer till Stockholm runt 13.00 imorgon! Har pratat med Maria också, så nu vet vi att vi båda lever. Har ju inte träffats än på grund av att jag är sjuk. Det enda vi väntar på är att min hals ska sluta göra ont, och jag tror (hoppas som fan!) att den ger upp snart. Den får fan inte hålla på såhär längre, jag tillåter det inte alls! Så nu ska jag försöka göra som Malin, vilket jag alltid gör och det lyckas aldrig, försöka övertala min kropp om att jag inte alls är sjuk och bli frisk nästa dag! Men något säger mig att jag måste ta lite mer medicin om den ska funka...


Inte okej

Vi ledde med 1-0 när jag kollade. Inte ens 10 minuter senare går jag in på aftonbladet.se och kollar igen, då leder Helsingborg med 2-1. Det här är inte okej Djurgårn, inte någonstans. Fortsätter vi på det här sättet är allsvenskan snart ett minne.

If you're good, maybe daddy'll let you drive

Dramat fortsätter. Jag håller på att förolyckas i värmen, och om nätterna sover jag i en jävla bastu. Det är inte speciellt frestande när man har feber, kan jag tala om för er. Men jag överlever, dropparna hjälper faktiskt, mitt huvud har gått tillbaka till sin normala vikt, alltid något! Så nu äre väl mest halsen och näsan som krånglar, mest näsan faktiskt. Skulle vara trevligt att kunna känna smaker och typ .. andas.

Men jag blickar framåt mot ljusare stunder i livet. "Blickar framåt..", är jag född på 1800-talet eller? I alla fall så kommer Lise imorrn! Vet inte hur mycket sällskap jag kommer vara men i alla fall. Haha, jag kommer snarka som bara den nu när jag är täppt i näsan. Hon kommer inte att kunna sova en blund stackarn, men hon får se till att somna före mig, vilket inte borde bli för svårt.  

Papa och jag kollade på Fantastic Four nu ikväll. Vad är det med mig och superhjältar nu för tiden? Jag har blivit helt insnöad, jag dras till dem som .. någonting mot någonting mycket trevligt (kom inte på någon passande metafor). Jag vill se The Dark Knight på bio, någon som känner för att gå med mig?

Dagens citat; Fantastic Four /Chris Evans

Lika som bär?

                                            

När jag var i Småland fick jag höra att jag var lik Hilarie Burton, Peyton i One Tree Hill. Inte första gången jag fått höra det men jag ser ändå inte likheten, gör ni?!

"Välkommen, til hällvettee"

I och med att jag är sjuk ligger jag inne hela dagarna och kollar på tv i stället för att vara ute i det fina vädret. Igår fastnade jag framför repriser av Paradise Hotel, den säsongen (kanske den enda?) med Lee-Britt och Olinda. Vad hände med de här människorna? Vart tog Olinda vägen? Jag saknar hennes blåsta elakheter i tv. det är sånt jag behöver! När jag såg Lee-Britt började jag genast tänka på Josie och när vi gick omkring och härmade henne. Det var kul. Och det där stolpskottet Gregory som inte ens kunde prata rent, vilka minnen! Och Camilla, som enligt Olinda var mer utav en "Moore-brud". Herregud. Är det bara jag som får tankar på Blondinbella när man ser Olinda? Det får mig faktiskt osökt att tänka på henne. Hmm.

Idag är det städning av rummet som gäller, om jag lyckas komma ur min egen form av koma. Jag tror att Lise kommer imorrn och det kan ju underlätta om extrasängen får plats i mitt rum då. Det skulle nog underlätta, ja.

Dagens citat; Paradise Hotel /Lee-Britt


Usch och fy!

Eftersom jag är "dödligt sjuk" i förkylning så åkte pappa till apoteket idag. Issa tipsade om bra medicin så nu dricker jag röd solhatt, 1 ml, 3-5 gånger dagligen. Sprayar loss med nässprayen och knarkar halstabletter. Allt för att bli frisk nu när Maria och här och Lise snart kommer. Så det är bara att kurera sig! Men usch vad jag känner mig äcklig, bara slemmar och snorar på allt. Äckligt!


Back again

Småland var bra. Ganska chill att vara där ändå och bara slappa. Var en massa med Lise, träffade Malin och Frida (hur kul som helst!) och åt en jävla massa. Herregud vad jag har ätit. Men gött! Låtit som en jävla bonne också, men snart kommer Lise upp, på söndag tror jag, så då kommer jag väl låta likadant igen. Men det känns ändå helt OK, haha. Fast man märker att något fattas därnere när farfar inte finns där längre, och när man bara åker förbi huset på Torggatan. Jag kommer ihåg när jag var liten och vi svängde in på på parkeringen. Jag fullkomligt kastade mig ur bilen och slängde mig på farfar som alltid stod där och väntade på mig. Han var världens snällaste, och roligaste farfar. De hade räcken som gick från golv till tak bredvid trappan och där tävlade alltid vi kusiner om vem som kunde klättra upp och nudda huvet i taket. När man inte klarade mer kom farfar och hjälpte en så att man skulle klara det ändå, och det var aldrig fusk. Man saknar honom riktigt mycket när man är därnere, det är liksom inte samma sak att åka ner nu som det var förr. Man får inte samma lyckliga känsla när man går ur bilen. För jag springer inte längre, jag går.

Guess who's back?

Är nu hemma från Småland igen! Men har blivit förkyld som ett as med feber och grejjer, så jag orkar inte skriva så mycket nu. Men det kommer kanske senare idag när jag har fått vila upp mig lite :) Puss på er!

Hey Jude

Det går ganska bra här. Men hittar ingen adapter som passar, fast vi ska ha en (!), så pappa sa att vi skulle stanna på vägen och köpa en. Så jag ska inte misslyckas med mitt mission att ta en massa bilder, det kan jag lova er! Det är fint väder också så om det inte är mkt trafik så ska jag köra en bit, förmodligen sista biten , från Jönköping. Ah! Jo men det ska nog gå ganska bra, bara det inte är hur mycket bilar som helst så!

Kom precis på att jag måste hitta Seinfeld-skivan till Issa också, rackarns. Den borde ligga någonstans här. så det är bara att leta. Något säger mig att jag inte kommer hitta den, men vafan man kan ju alltid göra ett försök ;D Hittade ju helt mirakulös den förra skivan så den här ska väl inte heller bli helt omöjlig.
Ska nog ta med mig någon box ner faktiskt. Den bärbara dvdn funkar ju inte men vi ska ha med oss datorn så kan sitta och kolla på film på den. Riktigt nice om man inte har något att göra någon dag. Bilresan blir väl lite seg, men laddat ipoden till max så det ska nog gå bra det med.

Nej, nu måste jag fortsätta att städa/packa/leta. Spelar Beatles på högsta volym i rummet med öppet fönster så de som går förbi får sig en dos av fin musik! Kollade på ett klipp igår, jävlar vad han som spelade George i showen vi såg i Vegas är lik honom i verkligheten. Helt sjukt, varenda liten ska är exakt likadan i princip. Kunde lika gärna varit han, jag och bror satt och förundrades över detta ett bra tag.

Stress!

Mycket att göra idag. Det ska packas, städas och laddning av elektriska saker såsom ipod och kamera. Då är det jättebra att man har köpt kameran i Amerikat och på vis få en amerikansk laddare som man behöver adapter till. Inte så svårt, egentligen .. om man bara hittade den där jävla adaptern! Den är som bortblåst! Och jag ska ha med mig min kamera, så nu blev det ännu mer stressigt eftersom jag måste hitta den också. Letat igenom lådorna där den ska vara typ hundra gånger nu, det här är inte roligt. Men jag ska hitta den, om det så ska ta mig hela dagen lång. I alla fall så åker jag vid klockan 19 idag så hinner nog med någon update till innan jag åker, ska i alla fall anstränga mig!

Ms Zleeeeepy

Jag är så sjukt jättetrött, behöver en powernap nu, nu,nu! Men jag lyckas nästan aldrig med mina powernaps för det tar en stund för mig att somna även om jag är jättetrött och då somnar jag ofta precis när klockan ringer så att jag ska vakna. Väldigt misslyckat, jag vet. Så jag vågar inte ta en powernap för då kommer det sluta med att jag ligger där och bara blir tröttare och tröttare, så ska försöka pigga upp mig lite innan jag sticker iväg till Haniis. Pappa köpte hem bananer och hallon till mig så att jag kan göra en riktig hallonsmoothie, hoppas den blir bra. Vet inte om jag ska göra en nu elr när jag kommer hem. Kommer nog inte palla när jag kommer hem så gör en snart tror jag, det kan nog pigga upp mig, haha. Men just nu är jag så mätt så det får bli lite senare, ska trots allt inte iväg förrens vid åtta!

See, to them, you're just a freak... like me!

Nu är Johanna hemma från Gotland och Issa hemma från Åland så ikväll bär det av till Johanna för att kolla film och snacka. Tänkte att vi skulle träffas eftersom jag åker till Småland imorrn och hon är i turkiet är jag kommer tillbaks, så får inte träffas på väldigt länge!

Ska bli faktiskt bli ganska skönt att åka till Småland. Bara få komma bort lite från allt här hemma och chilla därnere. Träffa kusinerna, kompisarna och alla andra släktingar. Men det känns så surt att jag inte är där idag då Håkan spelar. När det väl händer något där så finns jag inte plats, haha! Så typiskt. Men i alla fall, jag åker imorrnkväll så det blir inget bloggande på ett par dagar, vad jag vet. Men man vet aldrig vad som händer .. kanske slänger in ett litet inlägg om jag hinner! Ska i alla fall ta mycket foton så ni får veta hure ser ut därnere, vet vad jag pratar om liksom. Det dumma är att det är dåligt väder därnere, med regn och grejjer. Det uppskattas inte! I och för sig har det börjat regna mycket mer här nu också, men hoppades ändå att det skulle vara lite mer soligt där eftersom det är längre söderut i landet, haha!

Måste bestämma med Lise också hur hon ska göra, om hon tar tåget direkt från Göteborg hit till Stockholm, eller om hon åker hem emellan. Själv hoppas jag hon åker direkt så hon kommer hit så fort som möjligt! ^^

Dagens citat; The Dark Knight /Heath Ledger

Håkan i Ljungby



Imorrn spelar Håkan i Ljungby och jag är inte där. Det är nästan lite skandal över det. För att förtydliga varför så bor i princip hela min släkt där, eller i trakterna runt omkring. Och jag åker dit förmodligen dagen efter. Misslyckat.

I'm a man who respects a good coma

Hur blev jag såhär trött? Är helt slut! Men något säger mig att jag inte kan gå och lägga mig riktigt än, haha ;) Det blir en springtur med pappa och sen en dusch, vem vet den kanske piggar upp mig lite? Annars kommer jag nog somna ganska gott ikväll, haha! Blir nog en film kan jag tänka mig, frågan är bara vilken. Kanske drar mig in på Martins rum och kollar igenom hans samling.

Jerry Seinfeld kan ha den mest irriterande rösten i världshistorien. Den är gäll och skär litegranna i öronen. Men jag kan inte sova utan den! På helgerna, och nu på sommaren, så har jag vant mig vid att titta på Seinfeld på den bärbara dvd:n. Men nu har den helt otroligt gett upp, bara sådär, så jag fick sluta med min sovritual helt plöstligt. Nu tar det cirka två timmar för mig att somna för att jag inte har den där rösten i örat. Vilket är ganska sjukt, för det borde gå lättare utan den, men det gör det verkligen inte. Jag behöver någon som pratar som Jerry när jag ska sova .. ställer du upp?

Dagens citat; Seinfeld /Jerry Seinfeld

"Ursäkta, duschstång?!!"

Dagen har spenderats med Malin. Käre bror hade glömt sin plånka hemma så vi fick i uppdrag att åka till hans jobb och lämna den, han jobbar som säljare på IKEA. Vi hade inget annat för oss så vi tänkte, okej vi gör det. Så vi åkte dit, haha och inte fan visste jag att man kunde ha så kul på IKEA. Martin sa att han skulle vara på garderobsavdelningen men efter att ha gått runt där ett tag kom vi fram till att han faktiskt inte var där, så vi avancerade till badrum där vi hittade honom. Eftersom han var med en kund just då så gick vi runt och pillade på alla saker som fanns i närheten, vi jobbade oss igenom ett antal tvålpumpar kan jag meddela. I alla fall, till slut kom Martin fram till oss och vi stod och pratade, han berättade att han tänkte bjuda oss på lunch som tack för hjälpen .. jag och Malin nappade direkt på den idén, fett glupska haha! Helt plötsligt kommer det fram en man bakom Martin, han kanske var i fyrtio-årsåldern och säger högt och tydligt; Ursäkta, duschstång?! Oh herregud vad vi skrattade, jag och Malin alltså .. Martin, duktig som han är är väldigt professionell ;). Det var liksom sättet han sa det på som var så otroligt kul, han sa det väldigt högt som om Martin var döv och artikulerade väldigt mycket som visade att han trodde att Martin var lätt efterbliven elr något liknande. Och han säger inte; "Ursäkta, vart har ni duschstångarna någonstans?" utan han säger bara "Ursäkta, duschstång!?". Haha vi fann detta otroligt underhållande så efter vi sagt hej då till Martin gick vi runt på IKEA och härmade honom så fort vi såg något, alltså t.ex.:  "Ursäkta, bokhyllan billy?", kanske inte låter så kul men det var det. Skönaste var när vi såg en dansk familj och sa (inte riktigt lika högt som allt det andra): "Ursäkta, dansk?". Kunde ha blivit lite pinsamt, men dom hörde inte som tur var. Ja det var en fin dag med mycket skratt .. och mycket ätande. Fan va onyttiga vi har varit idag, men man får ha sådana dagar ibland ^^.


Why do we fall?



Batman Begins visas på söndag, klockan 21.00 på tv3. Som om ni är sega som jag och inte sett den så rekommenderar jag den starkt! Även om ni tror att det inte är eran typ av film så kan jag nästan lova att ni kommer älska den, och om inte kan man alltid kolla på Christian Bale ;D

Too bad

Sorry hörrni, blir ingen bild för .. jag kom hastigt och lustigt på att det här är ingen modeblogg och jag är ingen fashonista! Plus att min outfit inte blev så speciell som jag hade tänkt, men ändå ganska ok .. shorts och linne så känner mig lite somrigare än vanligt! Är jeans-galen så det kanske ger er en liten hunch om hur jag brukar se ut.

Fortfarande lite konstigt väder men så fort solen kikar fram lite igen så är det jag som går ut i solen och läser lite! Mend det blåser .. uscha, aja få se hure blir .. annars så stannar jag inne och läser helt enkelt! ;D

I may have been born yesterday, but I stayed up all night

Det här fungerar inte längre. Idag är det jag som tar mig ur mjukisbrallorna och fixar till mig lite. Gör att jag ser lite mer respektabel ut. Efter att ha levt i mina mjukisbrallor ett antal dagar nu så har jag tröttnat på det här sega livet och vill klä upp mig lite. Inte "klä upp mig" men inte leva i sunkisvärlden. Vet dock inte vad jag ska ta på mig riktigt, lite konstigt väder ute. Kan inte bestämma mig för om det är varmt eller kallt, solen skiner men det blåser som tusan. Får väl ta mig en kik ut genom dörren och bestämma mig för det ena eller det andra. Fast vet inte riktigt heller vad jag så ta på mig för att jag inte har något att ta på mig. Rensade ju garderoben igår och i princip hälften hamnade i en stor säck som förmodligen ska skänkas bort till bättre behövande, se så givmild jag är! När jag var mindre kunde jag inte ens skänka bort ett gosedjur till något stackars flyktingbarn i Afrika .. jag var ett hemskt barn. Fast måste ta ut ett par grejjer som både är sönderklippta och smutsiga, sånt ska de inte få.
Men det verkligen kliar i fingrarna efter shopping nu, jag behöver det. Men jag måste hålla mig tillbaka och vänta tills mina finbesök kommer. Men något säger mig att det kan bli lite shopping i Småland om jag känner Malin rätt, haha! Men i vilket fall som helst så behöver jag nya kläder och jag har lite planer på vad jag ska köpa, inte vart utan vad. Så får se om jag hittar något fint!

Nej, nu är det jag som hoppar in i duschen och gör mig i ordning. Vette tusan vad jag hittar på sen, men något säger mig att det här kan ta ett tag. Slänger kanske upp en bild sen, om jag känner mig nöjd haha. Så kan ni få craaaaavings på allt som är jag ;D

Dagens citat; Mo' Better Blues /Denzel Washington

Håkan-intervjuer

Satt precis och tittade på intervjuer med Håkan på youtube. Fastnade för en precis i början av hans solokarriär där han är med i Sen kväll med Luuk. Och jag kan för mitt liv inte lista ut om han är påtänd eller inte. Jag vet att han har hållt på med droger och så men jag vet inte när det var han slutade, alltså hur långt tillbaka i tiden som det var han höll på med sånt. I alla fall så är han skitkul i intervjun, eller ja, i alla intervjuer som jag tittade på. Han berättar bland annat om när han var liten, runt 12 år, då han hade en spindelmannen-dträkt som han brukade ta på sig efter skolan och smyga runt i kvarteret med om kvällarna och kika in genom folks fönster. Han skulle bekämpa brott!
Jag finner det ganska underhållande att läsa kommentarerna på youtube, syftar då främst på kommentarerna till nämnda artikel hos Luuk. Hur de ska analysera hans beteende som då grundar sig på hans påstådda beroende, även fast de inte ens säkert vet att han är påtänd eller inte och om han faktiskt knarkade vid den tidpunkten. Han har bara bekräftat att det inte finns mycket som han inte provat någon gång i livet. Diggade speciellt en kommentar då männskan skrev: "Jag kan inte förstå att han gör så mot sin fru och sitt barn". Okej, lilla vän, intervjun var för åtta år sedan då han hade varken fru eller barn. Kolla upp lite fakta innan du beskyller någon helt falskt på det där viset. Han har inte gjort något som helst orättvist eller dumt mot dem.

Men det mest klockrena klippet jag hittade var på en konsert, med debutplattan. När han precis börjat spela "Dom dimmiga dagarna" kommer Per Bjurman som på den tiden var en av de största musikrecensenterna, i peruk, upp på scenen och viskar något i Håkans öra. Sen helt plötsligt börjar Per hångla upp Håkan. Haha och det var ingen kort stund heller, men det var liksom så random. Men alla har vi olika sätt att visa att vi gillar en artist och att han/hon har gjort en bra spelning. Håkan var i alla fall i sådant chocktillstånd efteråt att han knappt kunde köra klart låten. Fett kul det hade varit att se det live, haha!

Per kysser Håkan:
http://www.youtube.com/watch?v=hipFm_O-yvo
Håkan hos Luuk (det är två delar, klicka vidare): http://www.youtube.com/watch?v=D6OKJ9KIeVA

Ingmar Bergman



Ingmar Bergman skulle ha fyllt 90 år idag, men han dog förra året som ni säkert alla vet. Min favoritfilm med honom är lätt Det sjunde inseglet. Den är så fruktansvärt klockren. Vi fick se den på historian och allvarligt talat tror jag inte att jag hade sett den annars, men verkligen glad att vi fick se den där. När stora delar av klassen ligger och sover över bänkarna sitter jag och asgarvar. Liksom, rösterna, storyn .. allt! En man spelar schack med Döden om sitt liv. Och finns det någon bättre, eller snarare mer klockren konversation än den mellan Antonius Block och Döden?:
"Vem är du?"
"Jag är Döden"
"Har du kommit för att hämta mig?"
"Jag har länge gått vid din sida"
....
"Vill du spela schack?"
Liksom, döden står framför honom och säger att han ska dö, och det första han kommer på att säga är att fråga om han vill spela schack! Haha! Hatten av för Sveriges största filmskapare.

Just calling to make sure you aren't hanging from your shower rod.

Dagen har varit chill som fan. Läst harry, ätit glass, sprungit (vilket iof var jobbigt!) och spelat playstation. Hann med att gå ut i trädgården och äta lite körsbär också haha! Så det har varit nice. Sofia joinade oss vid middagen idag, alltid lika trevligt. Haha, stackars Martin blir helt ensam när vi åker till småland nästa helg. Funderar på¨att lämna playstationet hemma så han har något att göra .. men ännu har jag ej bestämt mig, han får fjäska lite först haha :D

Sitter och pratar med Viktor och Maria på msn. Fett längesen nu, viktor 5 veckor sen och Maria .. jaa, hur längesen som helst! Men Viktor är hemma nu, vi ska träffas och berätta om varandras resor och Maria kommer hit om en vecka! Fast då är jag i Småland, men hon skulle ändå ut till landet då så det är chill. Sen kommer Lise hit också, yey va kul vi ska ha! Mycket som händer nu i slutet av sommaren, men det blir bra med ett perfekt avslut så att säga. Lär bli mycket shopping också, men det är bra. Funderar på att städa ut i garderoben imorrn, det här håller liksom inte. Får inte plats med mer! Och jag har en del att kasta, saker som jag aldrig använder och aldrig kommer att använda om man säger så. Det får bli ett litet projekt så att jag kan shoppa satan inför hösten nu när jag får sånt fint besök som dessutom gillar att shoppa loss båda två haha!

Dagens citat; Sex and the City /Kim Cattrall

We could even re-pot the ficus.

Daniel gick nyss så nu är jag all alone. Vi spelade playstation, jag fullkomligt krossade i båda spelen .. kunde ha någonting med att göra att han spelade med Brommapojkarna och jag med Inter .. men han valde faktiskt lag själv. Han skulle inte vara Daniel om han spelade med något annat lag än Brommapojkarna .. så jävla random lag. I alla fall, sen kollade vi Music and Lyrics och nördade oss med massa prat om Harry Potter. Han har precis läst ut sjunde boken och lånade nu femte boken som han på något vis lyckats missa att läsa. Dumdum. Håller på med mitt eget lilla projekt, läser om alla böcker varje sommar, det här är första sommaren som jag kan läsa alla böcker men något säger mig att jag inte kommer bli klar nu på lovet, kom igång ganska sent men har läst ut trean nu (som råkar min favvis) och läser alla på engelska. Fast kommer läsa fyran på svenska för den, ja, den har jag mest svårt för om man säger så .. även fast den är bra liksom. Aja, skitsamma.
Fick erbjudande om att gå på Sthlm Live ikväll med Martin, Sofia och Sofias bror. Daniel skulle också med i så fall. Jätteroligt att det är 18 års-gräns. Jätteroligt att jag är född i december .. verkligen jätteroligt. Ibland uppskattar jag verkligen inte att vara född sent på året, ibland kan det vara ganska bra. Men just nu ser jag inga fördelar alls!

Dagens citat; Music and Lyrics /Hugh Grant

That's more than a dress. That's an Audrey Hepburn movie.

Både Martin och pappa är på sitt håll ikväll så jag är ensam i mitt otroooligt stora hus, haha. Så ska försöka klura ut vad det blir för middag, något jag kan laga .. vilket inte är mycket. Kanske slår till på stort och steker en köttbit till mig själv, jävlar det skulle förvåna papa haha!  För att det inte ska bli för tråkigt ikväll har jag lurat hit Daniel som får ta på sig ansvaret att underhålla mig. Haha, vilket inte är speciellt svårt .. ganska lättroad.

Idag ska jag chilla ute i solen .. självklart under parasollet, haha. Läsa lite Harry, måste lägga på ett kol om jag ska bli klar, kanske ska jag ut och springa, elr så gör jag det imorrn och kör bil idag? Who knows, who knows. Inte jag, får diskutera med pappa. Som förövrigt fått den galna idén att jag ska köra ner till Småland. Jag har aldrig kört på motorväg förut så kanske kan vara en bra idé att öva en gång innan så att jag inte kraschar det första jag gör? Måste påpeka detta för honom. Förmodligen blir det så att vi springer idag och kör bil imorrn tidigt på morgonen så att det inte är så mycket bilar så att jag kan öva på att köra på motorvägen då det är ganska chill och inte så stressigt.

Nu: Borsta tänderna och dra på sig shortsen

Dagens citat; Jerry Maguire /Tom Cruise


I can sing Ebony and Ivory with myself!

Är så fruktansvärt trött. Efter att ha somnat vid halv 2 blev det en uppstigning vid 8 då Issa ringde och meddelade att jag skulle följa med henne in och solduscha i alla fall. Så det var bara att pallra sig upp, efter en liiiiten vilostund efter jag lagt på, hehe. Vi skulle ända in till de finare kvarteren på Östermalm, haha jag har aldrig varit där förut och det finns en anledning. Men efter att vi gått runt och letat och frågat typ 5 pers så hittade vi tillslut. Haha skönast var att dom hade satt upp en bild på när Ross solduschade i Vänner och skrivit: Lyssna noga på instruktionerna, vi vill inte att det här ska hända! Humor?!
Efter det åkte vi till polisstationen och skulle anmäla hennes plånbok stulen. Polisen var ju aningen skum, men ändå ganska skön. Han avslutade samtalet med; Okej, sköt om dig och ha en trevlig sommar!. Liksom, okej? Man får sån respekt för Farbror Polis i Sverige, dom har sån pondus!

Ikväll blir det en lugn hemmakväll med bror och far. Martin ska ju va hemma eftersom han jobbar så får väl umgås lite med honom. Fast något säger mig att jag kommer slockna ganska tidigt! Håller på att somna redan nu...

Dagens citat; Vänner /David Schwimmer

Smålands-Malin

Älskade Malin från Småland har börjat blogga, kolla in the hot mothafukkah här; http://passiontofashion.blogg.se

Träffar både henne och Frida snart .. längtar!

"Nej, nu blev han svedd"

Var hos Malin ikväll med Issa och Elin, vi kollade på Gossip-avsnitten jag missade när jag var i USA, dom två sista alltså. Dom va riktigt bra måste jag säga .. jag älskar Chuck även fast han är dum och elak, men han är ju så klockren haha!

Kvällen avslutades med en rad händelser. Issa kom på att hon glömt sin plånbok på pressbyrån, och hon hade verkligen ALLT där i. Så vi susade dit och skulle kolla om det var öppet fortfarande vilket det naturligtvist inte var. Sen satt vi där och väntade på hennes tåg. Medan hon pratar med sin mamma i telefon upptäcker jag och Malin en männska som står vid luftpumpen där man kan pumpa cykeln. Han kanske var i våran ålder, något år yngre möjligtvis. Killen börjar leka med pumpen, sen går han bort till anslagstavlan där han tar ner en lapp som han lägger i postlådan. Hans färd avslutas med att gå bort till stängslet till spåret och plocka vass eller något liknande som växer där. Jag och Malin skrattade lite väl högt åt honom, eftersom han påpekade för den han pratade i telefon med att vi stod och skrattade åt honom.
Träffade Josie också, hon smög sig upp bakom mig, blev lite rädd! Vi stod och pratade om massa konstiga människor ett tag innan jag fortsatte min färd mot hemmet. På vägen ser jag ännu en märklig människa som står och plockar högt gräs. Vad i? Okej om man plockar blommor .. men gräs?! Fin dekoration att ställa en bukett med gräs på bordet.

Dagens citat; Malin när hon tittade på Bröderna Lejonhjärta


Finally, Success!

Mohaha, nu är det äntligen mitt. Ett eget Playstation 3 ^^, Det var tydligen slut i hela Europa, men jag lyckades få tag på ett av de sista som fanns kvar. Två stycken fanns det kvar, killen i affären frågade hur många jag skulle ha.
Jag bah; ser jag ut som en som kan köpa mer än ett, haha?
Han bah: Jo men ett har jag kvar.
Jag: Du är min nya bästa vän!
Så nu har jag det. Spelade lite FIfa 08 nu ikväll ,för att testa lite. Det var kul, men fett svårt! Haha stackars Inter ligger i botten av tabellen i Serie A, men jag ska allt spela upp dom! Martin kommer hem från Sofia imorrn bara för att spela med mig, haha något säger mig att han och jag kommer leva framför det där spelet resten av sommaren! Men det är så vi gör. Han följde med mig in till stan idag för att köpa det och jag har nog aldrig pratat så mycket på en tågresa någonsin. Han märkte att jag inte haft så mycket socialt liv på dagarna nu när han har varit borta och alla har jobbat, så jag pratade på som bara den, munnen gick i ett och Martin fick inte en syl i vädret. Men vi upptäckte en grej som till och med vi kan erkänna att vi är lika på. Vi skrattar exakt likadant och vi ser dessutom lika efterblivna ut när vi skrattar. Jag måste göra mig av med detta skratt, för det är verkligen hemskt!

What's actually happening?



We were supposed to be friends forever. What are we now?

Run Forrest, Run!

Jisses vad jag uppdaterar, men har inget annat för mig så vafan. Var precis ute på min springtur med papa och, hör och häpna. det gick faktiskt ganska bra! Sprang spåret uppe vid skolan 2 gånger, så att det blev 2,4 km. Målet, är som sagt, att springa det på under 12 minuter så att jag ökar mina chanser på idrotten att få högt betyg. Men i alla fall, sist jag sprang med skolan så gick jag ganska mycket men nu gick jag i princip ingentingt. Jag gick ingenting första varvet, sen tvingade pappa mig att gå för att han inte pallade. Haha, trodde han skulle döda mig när vi kom tillbaka dit bilen stod och jag sa att vi skulle springa ett varv till. Men jag fick med mig honom ;D

Nej, nu ska jag upp och duscha, hinna göra en smoothie och sätta mig i soffan med en bit av gårdagens kladdkaka och kolla på Morden i Midsomer. Det tv-programmet är fan höjdpunkten på sommaren, spelar ingen roll vad du säger Malin!

Where's your head at?

Kan meddela att Playstation 3 står nu som under leverans till butikerna så imorrn blir det nog allt ett! Jippie, haha det har nog handlat väldigt mycket om det de senaste inläggen men vafan, så blir det ibland ;D

Ikväll börjar jag med mitt träningsprogram, vi har det som uppgift i idrotten. Enda läxan som vi får i idrott är att skriva en träningsdagbok under ett visst antal veckor med ett speciellt mål. Sen ska vi skriva slutsats om det och sånt där. Eftersom jag ska hålla på i 12 veckor, det är i alla fall målet, så känns det bra att börja nu så att man inte har så mycket kvar sen när skolan börjar på riktigt och man kanske inte har lika mycket tid. Så pappa och jag ska ut och springa när han kommer hem från jobbet, hela 2,4 km .. inte så långt direkt men det börjar smått och efter ett tag kommer jag trappa upp träningen så att det blir lite jobbigare, med intervallträning och sånt. So now it begins.

You know what? You should sue McDonalds, cuz they fucked you up!

Wiho, snart kommer Martin hem! Skulle egentligen mött honom på flygplatsen men varken jag eller pappa kom ihåg vilken tid han landade, misslyckat, ville ju överraska honom lite där! När jag frågade pappa sa han; vid lunch...öhm okej, bra att du inte är vag i alla fall. Har faktiskt känns lite konstigt att inte ha honom hemma, iof är han i princip aldrig hemma ändå men när man har umgåtts konstant i två veckor så känns det konstigt att inte ens ha skickat ett sms på 10 dagar. Han har alltså varit i New York den lille jävlen, drog direkt från Los Angeles när jag och pappa åkte hem. Jag hatar honom för att han såg Rufus Humphrey från Gossip Girl, jag verkligen avskyr honom. Fy fan, här åkte jag till Los Angeles (där alla kändisar ska vara) och ser inte en enda. Han är i New York i typ två dagar och ser både Rufus Humphrey och Ryan Adams. ÄCKELAPA .. Carro, som var med honom, kan också få lite av mitt hat på sig .. eftersom hon också såg honom! ÄCKELAPOR! :)

Annars har jag inte gjort några planer för dagen. Får se vad som händer efter Martin kommit hem .. men imorrn blir det väl till att träffa Malin och Issa eftersom dom har en ledig dag, haha! Sen på torsdagkväll ska jag och Malin kolla på de två sista Gossip-avsnitten som jag missade när jag var borta, hon var vänlig nog att spela in dessa åt mig. På fredag ska jag göra Issa sällskap när hon ska solduscha, haha hon är så efterbliven och kan inte göra det själv ;). Själv ska jag inte göra det, är ju trots allt liiiite brun från resan och vill inte ta risken att bli helt orange för fan! Dock har jag börjat flagna på ena armen, där jag brände mig. Katastrof! Det dumma är att jag inte kan sluta pilla på det heller så jag gör ju det bara värre och värre. Så mina dagar går åt att smörja in mig på armen var femte minut ungefär, haha! 

Dagens citat; Hancock /WIll Smith

Batman Begins

Nästan första kvällen som jag bara varit hemma och inte gjort någonting. Hela den här dagen har gått ut på att göra ingenting, i sann Seinfeld-anda! Bakade en kladdkaka och deppade lite efter bakslaget med playstationet, tog en liten powernap dessutom. Det var fett chill, längesen jag gjorde det nu faktiskt. Blev väckt av pappa efter en halvtimme som ringde och sa att han skulle köpa bröd .. okej? Bra att han känner att han måste meddela det och störa mig i min sömn.

Ikväll kollade jag på Batman Begins, Martin har haft den hur länge som helst men har inte tagit mig tid att kolla på den. Såg en liten snutt i USA och kom på att jag kanske borde se den innan jag ser The Dark Knight som jag sedan länge bestämt mig för att se. Så ikväll, när jag ändå inte hade något för mig, tänkte jag slå till. Och det var verkligen inte en sekund för tidigt. Herregud vad bra den var, och inget fel på Christian Bale, som spelar Bruce Wayne, heller. Av alla seriefigurer och superhjältar har Batman alltid varit min favorit så förstår inte varför jag inte sett filmen förut .. har sett alla andra gamla Batman-filmer så den här borde ju inte ha varit något undantag. Men nu har jag sett den och jag är redo för fler efter The Dark Knight, med min favoritskurk Jokern! Jag älskade slutet, det var ett slut som gjort för en uppföljare och jag gillar sådana slut; när man hela tiden planerat en uppföljare så det känns inte riktigt som om att filmen slutar, utan den skulle kunna hålla på i evigheter. Så jag kan verkligen rekommendera Batman Begins för alla som inte har sett den, alltså alla som är lika sega som jag. Den hade allt en bra superhjälte-film ska ha; action, coola prylar, mystik och hjälten som fixar allt i slutet! SE DEN!

And why do we fall, Bruce? So we can learn to pick ourselves up.

FAN

Dom fanns inte alls .. jag, mitt obotliga klantarsle, kollade på fel grej. Så otroligt typiskt mig, här var jag skitpeppad. Tur i alla fall att jag kollade igen annars hade vi åkt dit helt i onödan. Fans jävla pisskit också!

Playstation 3

YEEES, dom har äntligen kommit in :D så om två timmar är det jag och pappa som tar bilen bort till Onoff i kungens kurva och köper ett till mig! ÄNTLIGEN! :D:D:D

Jerry, just remember, it's not a lie if you believe it.

Det är en såndär dag idag. Det regnar ute och man vill bara ligga i soffan, under täcket, och kolla på en film eller läsa. Håller ju på med projekt Harry nu, så har en del att läsa om man säger så. Men började på bok 3 igår så det går ganska snabbt framåt ändå, fast dom här första 3 är så korta så det är inte något problem, det är med fyran som det börjar bli mycket att läsa. Men det är ju kul så det gör jag med glädje haha.
Annars tycker jag om att det regnar nu, min gräsmatta kan behöva lite regn. Den här ju helt sönderbränd, vet inte hur många gånger jag har sagt åt pappa att sätta ut vattenspridaren men gör han det? Nej! Men jag gillar regn, jag tycker det är jättemysigt. Regnet är en av dom sakerna som gör att hösten är min favoritårstid, jag gillar att vara inne och kolla ut genom fönstret och höra regnet slå mot rutorna. Tycker om att åka bil när det regnar också, jag gillar att vara ute när det regnar, fast ska man till skolan så är det bra med ett paraply men annars ska man gå utan och bli helt blöt. Sen när man kommer in så tar man på sig mjukiskläder och lägger sig under täcket, möjligtvis med en kopp té. Haha någon som kan gissa vad jag ska göra idag kanske? ;D.

Dagens citat; Seinfeld /Jason Alexander

Stackars Roger..

Ja, jag sket i Nadals glädjetårar och såg Federers riktiga tårar istället. För herregud vad jag tyckte synd om honom, fick ett litet hål i magen. Han var så nära, jesus vilken retur han fick på som räddade och sen förlorar han nästa avgörande boll. Helvete. Visst, Nadal är bara 22 år och det kan ju vara kul för honom att vinna, men det skiter jag fullständigt i. Roger förtjänade att vinna, det gjorde han. Sen sitter någon jävla "expert" och säger att han blir förvånad om inte Nadal går om alla och kniper platsen som världsetta. Jag kan tala om för dig, min käre "expert", att Roger Federer kommer (precis som Tiger Woods i golf) aldrig ge ifrån sig den platsen frivilligt och därför kommer det aldrig att ske. Så det så!

Trelleborg-Djurgården. Vad ska jag säga? Vi hade det, 0-1 till oss genom hela matchen. Sen gör Trelleborg mål .. i 92:a minuten, så att det blir lika och vi får bara 1 poäng fast vi skulle haft 3. När det stod 92:a minuten fick jag lite flashbacks till EM och Spanien-matchen. Fy fan va slarvigt att slappna av. Man ska spela fullt ut i 92 minuter om man inte vill komma sist i allsvenskan, och där ska vi fan inte komma!
Ja, en sorgens dag för alla som håller på de bästa. Fan alltså. Ibland skulle det vara skönt att kunna titta på en match i en sport utan att heja på något lag. Att bara få slappna av och glädjas för den som än vinner. Så kommer det nog aldrig bli för mig, jag kommer alltid att ha en favorit.

                    

Mamma Mia!



Bara jag som är lite taggad? 11 juli har filmen premiär och den ska så ses på bio! Såg musikalen på Broadway när jag var i New York och den var jättebra. Nu kanske dom här inte sjunger lika bra, men det är ju ABBA för fan och är man svensk så är man, eller hur? ;D

Wimbledonfinal!

Var precis ute och gick med Malin, våran vanliga runda haha! Köpte sommarlovskortet idag också så nu är jag inte bunden till Tullinge, finally!!

Kollar på Wimbledonfinalen men det är uppehåll för regn. Typiskt, måste vara irriterande för spelarna när man kommit igång och allt och så måste man avbryta för att det börjar regna. Men kan nog vara ganska skönt att få lite vila också. Nadal håller på att vinna, jag uppskattar inte detta. Det är Federer som gäller om jag får bestämma. Vinner han nu så blir det hans sjätte Wimbledon i rad och han blir då större än Björn Borg som ligger stadigt på sina fem. Kom igen nu Federer!!


What's Happening

Oh, when I said I need you so much
I was dead,
I was alive when you were right here by my side,
We both could see
that I needed you, you needed me,
And now we both regret,
Regret what we said.

Oh, when I said I need you so much
I was dead,
I was alive when you were right here by my side,
We both could see
that I needed you, you needed me,
And now we both regret,
Regret what we said.

When we said,
Don't you ever come back,
Don't you ever come,
Don't you ever come back,
Don't you.

Don't go out tonight,
Baby can't you see,
What is happening to you,
What is happening?

Don't go out tonight,
Baby can't you see,
What is happening to you,
What is happening?

So whose fault is it anyway,
Don't say,
We don't know,
We both know that we made a mistake,
It's hard to live together forever,
Well, that's what they say,
We still regret what we said,
What we said.

So whose fault is it anyway,
Don't say,
We don't know,
We both know that we made a mistake,
It's hard to live together forever,
Well, that's what they say,
We still regret what we said,
What we said.

When we said,
Don't you ever come back,
Don't you ever come,
Don't you ever come back,
Don't you.

Don't go out tonight,
Baby can't you see,
What is happening to you,
What is happening?

Don't go out tonight,
Baby can't you see,
What is happening to you,
What is happening?

Uuuuuuuuuuuuuuuh
Uuuuuuuuuuuuuuuh

Oh, when I said I need you so much
I was scared,
I was alive when you were right here by my side,
We both could see
that I needed you, you needed me,
And now we both regret,
Regret what we said, yeah yeah yeah.

Don't go out tonight,
Baby can't you see,
What is happening to you,
What is happening?

Don't go out tonight,
Baby can't you see,
What is happening to you,
What is happening?

Don't go out tonight, (no)
Baby can't you see,
What is happening to you,
What is happening?

Don't go out tonight,
Baby can't you see,
What is happening to you,
What is happening?

If you moved any slower, you'd be going backwards!

Bra att jag sitter och nördar inne på Siba, Onoff och Elgigantens hemsidor för att se när Playstation 3 kommer in i lager igen. En riktigt hårdbevakning har jag på gång kan jag meddela. Men blev så besviken när jag hade laddat hela dagen i onsdags för att vi skulle köpa det, längtat enda sedan min födelsedag då jag blev lovad ett, och så är det slut i hela stockholm. Finns inte ett enda ett, jätteroligt verkligen. Men det skulle komma i slutet på den här veckan eller i början på nästa så nu sitter jag därför och nördar på deras hemsida där man kan kolla butikslagrena! Haha!

Igår sov Malin här. Hon var tvungen att begå mord för min skulle och jag var ytterst tacksam för detta. Vi stod och borstade tänderna och när vi var klara går jag först ut i hallen på väg in i mitt rum. Kollar upp i taket och där ser jag en så jävla stor spindel med världens längsta ben. Ska även tillägga att jag har världens fobi för spindlar, kan inte ens se en på bild eller film utan att bli livrädd. Så jag kutar in, gnyendes, i badrummet och skriker: MAAAAALIN! Hon går ut i hallen och säger: "Jaha, titta där". Jag fortsätter med ordet: DÖÖÖDA! Haha så malin jagade rätt på en pall och en galge hon kunde ha som mordvapen. Efter ett tag säger hon sitt berömda: Oj.. Själv står jag vettskrämd och halvt gråtfärdig inne i badrummet, det visar sig att hon har viftat ner spindeln på golvet och den har sprungit in i Martins rum.
Malin: "Men den sprang in i Martins rum nu, så det är lugnt"
Jag (med ögonen fulla av tårar): Men den kommer äta mig när jag sover, nu dödar du den!!
Malin: Jaha, ja vänta lite då.
Så Malin beger sig in i Martins rum och ser spindeln som springer iväg men jägaren Malin kommer ikapp och slår ihjäl den med galgen och spolar sedan ner den i toaletten. Jag uppskattade detta väldigt mycket Malin, som straff regnade det hos Issa idag men hon tar på sig den!

Nej, nu ska jag gå och kika på en film .. eller kanske bli det något Seinfeld-avsnitt, som jag och Martin drog citat ur hela resan. Pappa förstod ingenting, så det var som det brukar :)

Dagens citat; North Dallas Forty /Charles Durning

I left my heart in California

Ja, då var det dags att ta itu med rapporteringen av resan. Jag tar allting stad för stad så att jag inte blandar ihop mig. Det kommer bli ett väldigt långt inlägg (jag vet att du tycker det är jobbigt Marina), men förhoppningsvis orkar ni ta er igenom alltihop! But I don't blame you if you don't.

Stockholm:
Klockan 09.12 tog vi tåget från tullinge station mot Arlanda. Från centralen tog vi Arlanda Express, chill som fan ^^. Går mycket snabbare än flygbussen, så det är nice. Väl på Arlanda, i kön till bagageincheckningen, stod det killar som typ skulle fråga lite frågor. Jag tänkte glatt att sådana brukar ju vara trevliga, man kan skojja lite med dom så jag säger glatt: "Hejhej!". Killen ger mig en blick och jag vill bara sjunka genom marken. Jag har aldrig blivit så rädd för en människa i hela mitt liv. Han var så jävla hardcore, såg ut som typ en nattklubbsvakt OCH bröt på ryska elr något liknande. Herrejesus, skitskraj. Frågar massa frågor typ: "Har ni lånat ut någon av era saker?" "Har ni tagit emot något från någon annan?" "Har ni några elektroniska saker?" "Har ni något som kan användas som vapen, sprängmedel eller liknande?!". Kan säga att jag inte svarade på någon av dessa frågor, jag stod som fastfrusen i marken, helt stum. Jävlar.
Efter vi hade kommit igenom den pärsen tog vi en macka för att sedan gå bort till gaten och fylla i våra små gröna kort man måste fylla i för USA:s immigrationsverk. Frågorna på baksidan är så sjukt töntiga och helkonstiga. Svara man ja på någon av dom kan det leda till att man inte får komma in i landet. Jag var väldigt frestad att svara ja på frågan: "Hade du någon som helst inblandning i Nazityskland i andra världskriget?". Liksom, WTF?! Jo, du vet jag är Nazist och jag ska åka till USA och skapa det Fjärde Riket. Vad tror dom egentligen? Det är ungefär som frågan; "Är du terrorist?". Om man är terrorist, tror dom att man är så dum att man fyller i Ja då? Herrejesus, lite paranoida är dom allt. I alla fall, när vi skulle gå in i själva hallen där man väntar på att få gå ombord var det ännu en säkerhetskontroll. Och vem tror ni står där om inte mardrömsvakten från den andra kön! Jag kan säga att jag inte sa något "Hejhej!" den här gången, jag bara tittade ner i marken när han ställde samma frågor igen. Sen flydde jag inte till en stol så långt bort från honom som möjligt. Jisses. Tillslut fick vi i alla fall gå på planet, vi fick inga egna tv-apprater, fett besviken! Men satt precis framför en storbildstv, så det var ganska chill ändå. Vi fick se "Horton Hears a Who!" (fett skön, se den!), "The Spiderwick chronicles" (dåååålig) och "27 dresses" (dååååååååååååååååååååålig, men het kille så jag tittade ;D). Flygresan gick i alla fall bra, vi kom fram till Atlanta lite försent men och fick jättebråttom till vårat andra flyg mot San Francisco, men dom hade hållt kvar det planet på flygplatsen så vi hann med det som tur var!

San Francisco:
Vi kom fram till SF vid klockan halv 12 på kvällen ungefär. Trött som rackarns eftersom klockan är halv 9 på morgonen dagen efter i Sverige då. Usch, jag gillar inte tidsskillnader. Pappa hade dessutom blivit magsjuk på planet så  det var inte den bästa kvällen för Familjen Johansson. Åkte taxi från flygplatsen, fett skön taxichaffis. Han skulle lägga in min väska i bagageutrymmet, lyfte upp den och gav värsta lätet och bah: "Man, this thing is heavy!". Jag skrattade lite elakt åt honom ^^. Vi kom fram till hotellet i alla fall, trötta som fan och helt borta i huvet alla tre. Han som skötte våran incheckning trodde vi var helt efterblivna. Han sa: "Do you have a car?". Ingen av oss uppfattade vad han sa så vi kollade lite dumt på varandra för att se om någon hade uppfattat det. Han tog detta som att vi inte förstod någon engelska alls och sa igen: "Car?" Med tillhörande rörelse som om att han hade händerna på en ratt och svängde. Det var lite pinsamt, men jag kom över det. Kom upp på rummet och typ kastade mig i sängen efter en snabb middag på ett ställe som såg exakt ut som dinern i Grease, nice! Var bara jag och Martin som var där eftersom pappa låg och spydde. Mys.
Dag 1:
Vaknade upp till ett väldigt dimmigt väder. Och svinkallt. Fy fan, typ 13 grader och jag hade inga, och jag menar INGA, långbyxor med mig. Så jag kilade runt i shorts i 13 graders kyla. Jag tänkte att, vafan jag är svensk det här ska jag väl klara?!. I tell you kids, don't try that at home. Jävlar vad jag frös, och det blåste som fan och det var inga varma vindar kan jag meddela. Men i alla fall. Vi tog en guidad tur och hade världens skönaste guide. Han berättade massa saker, kan t.ex. berätta för den som vill veta varför bron heter Golden Gate-bron fast den är orange och inte guld-färgad! Bara att fråga ;). Vi körde förbi en gravplats där massa soldater från andra världskriget var begravda, jävlar har nog aldrig sett så många gravar i mitt liv. Alla var vita och stog i rader och sträckte sig så långt ögat nådde och ännu längre! Sen körde vi förbi George Lucas högkvarter, man kunde se en yoda-fontän framför ett av husen. Hur stort som helst! Sen såg vi självklart Golden Gate-bron, Golden Gate-park, där lyckokakorna blev uppfunna! Så det var nice. Annars gjorde vi inte så mycket mer den här dagen. Gick runt och kollade lite vid hamnen, såg Alcatraz (världens mest kända fängelse, dock stängt, nu är det bara museum) från en pir och lite mer. Vi var väääldigt trötta för alla jet-lag. Det var som sagt en 9 timmars tidsskillnad att komma över.
Dag 2:
Den här dagen stod det shopping på schemat. Vi tog en spårvagn, jaa only in San F and Göteborg, upp och nerför backar innan vi kom fram till shoppingdistriktet. För fy fan va mycket backar det finns. Gick uppför en hel backe, som innehöll typ tre stycken backar i sig. Har aldrig varit så trött i hela mitt liv, och grejjen är den att från toppen av backarna ser man hela stan så det kanske ger er en liten idé om hur branta och långa dom faktiskt är! I alla fall, shoppade satan kan jag säga! Kan skriva en liten lista:
- grå stickad tröja med trekvartsärmar, Zara
-blå t-shirt med tryck av något konstigt djur med en ballong, Zara
-röd Beatles-tröja, Levi's
-svarta dieseljeans, Diesel (<--- nähä?!)
-Cry Baby-t-shirt
Så det var nice. Bortskämd som jag är så betalade pappa (förutom Cry Baby-tshirten), men kan faktiskt säga att jag bara har kvar 10 av 200 dollar som jag växlade, så det så! I alla fall, vi shoppade hela dagen och gick runt i China Town. Det var ascoolt, som att kliva in i en helt annan värld. Det är den största kinesiska "staden" utanför Kina. Det var sjukt, det var liksom inte USA längre utan det var Kina. Pratade ingen engelska, bara kinesiska affärer, inklusive mataffärer, kinesiska tidningar .. till och med husen såg annorlunda ut. Ascoolt, verkligen!
Dag 3:
Dags att åka från San Fransisco mot varmare breddgrader. När jag vaknade hade jag äntligen blivit av med min jet-lag, men jag fick betala ett pris. Mådde så sjukt jävla illa, det kändes verkligen som att jag skulle spy. Jag satt i lobbyn med väskorna medans Martin och Pappa skulle gå iväg för att hämta bilen. Jag visste att det fanns en toalett därnere om det skulle bli så att jag var tvungen att spy. Helt plötsligt känner jag att shiet det här går inte. Så jag går i rask takt iväg mot toaletten bara för att upptäcka att man behöver nyckel för att komma in. Jättebra att vi då redan har checkat ut och därför inte har någon nyckel. Så jag vänder mig om och spyr rätt ner i en papperskorg i hotellobbyn. Har nog aldrig känt mig så fräsch i hela mitt liv. Fy fan vad äcklig jag kände mig. Usch, fy och blä. Men efter det mådde jag mycket bättre, haha. Så jag gick ut på parkeringen där boysen väntade med bilen. En Chrysler PT Cruiser. Så JÄVLA ful, kan nog vara en av världens fulaste bilar. Fy helvete. I alla fall. Vi åkte iväg mot den lilla staden Monterey.

Monterey:
Vi hamnade i Monterey där vi skulle bo i en natt, ett av ställena som vi skulle stanna på på vår väg mot Los Angeles. Det var en ganska liten stad. Men vi körde till en närliggande liten, ja vad ska man kalla det, sommarstugestad? Den hette i alla fall Carmel, och det var så sjuuukt fint! Kan väl säga att det inte var några vanliga sommarstugor, skulle man ha en sommarstuga där får man betala ett antal miljoner om man säger så. Det är bara rich bitches that has it. Men i alla fall, vi gick ner till havet och gick runt och kollade lite där. Dom hade en asfin liten galleria, det var som en utomhusgalleria med jättefina blommor och allting. Jag gillade det stället. I alla fall, vi gick ut och åt i Monterey. Det var också jättefint, värsta hamnstaden. Gick in på en restaurang och åt när kyparen kommer fram till oss:
"Are you Swedish?"
"Yes?"
"Big game tomorrow!"
Ni ska veta att fotbolls-EM var väldigt stort i USA. Visserligen inte lika stort som NBA-finalerna eller Tiger Woods, men ändå mycket större än vad jag trodde att det skulle vara. De visade ju alla matcher och sånt. Tyvärr så förlorade vi matchen och åkte ut ur EM. Fy fan vad jag skämdes. Kunde knappt titta folk i ögonen eftersom dom på hotellet visste att man var svensk. Herregud vad pinsamt! Aja, nästa dag åkte vi vidare mot Pismo Beach.

Pismo Beach:
Här märkte man verkligen av värmen! Herregud, fick världens chock när jag klev ur bilen. Var som att kliva rätt in i en vägg. I alla fall bodde vi på ett jättefint hotell, men stannade inte länge på rummet utan åkte iväg till en jättestor Outlet som låg i stan. Dags för lite shopping igen ;D. Här köpte jag:
-röd stickad tjocktröja, Ralp Lauren (värsta brat-tröjan men den var så jääävla skön så jag var tvungen att ha den)
-Converse, Design Kurt Cobain, ni vet dom som ser ut som hans skor gjorde (låga)
Blev inte så mycket men köpte ju så mycket i San Fransisco så det kändes ändå helt okej om man säger så! Pappa shoppa på som fan dock. Martin köpte ett par grejjer med, men sånt är inte lika intressant, mohaha! Efter detta var vi så sjukt varma att jag och martin stack ner till poolen och tog ett dopp. Han kasta runt mig i vattnet som en lite vante, men det var skitkul! Men jag längtade till nästa dag då vi ääääntligen skulle få komma fram till Los Angeles!

Los Angeles:
The city of Angels. The city of dreams. Här var det värme, cirka 35-36 grader ungefär. Jag skrek efter vatten så fort jag steg ur bilen, haha!
Dag 1:
I alla fall, vi tog tunnelbanan in till Hollywood! Herregud, jag var spänd som rackarns. Det var det här jag hade väntat på, det var det  här jag hade varit mest spänd inför och längtat mest efter med hela resan. Började iaf med väääärldens längsta tunnelbane-resa. Om man ska beskriva hur centralt vi bodde så kanske man kan säga typ gnesta-stockholm, inklusive byte av tunnelbana! Så det tog lite tid om man säger så. Men tillslut kom vi ändå fram, även fast Martin sa åt oss att hoppa av för tidigt så vi fick gå huuuur långt som helst. Men som sagt, vi kom tillslut fram till Walk of Fame. Kan inte säga att jag gick hela för den sträcker sig åt olika håll på vissa ställen, det är trots allt hela 2000 namn. Men kan meddela att flera har fått stjärnor för flera saker, det var vissa som hade typ 3 stjärnor! Så vet inte riktigt om det var 2000 namn, men iaf 2000 stjärnor. Men jag gick den längsta och främsta gatan, asså den som alla förknippar med Walk och Fame, den som går framför Kodak Theater (där dom har Oscarsgalan) och The Chinese Theater (där dom har alla stora biopremiärer, galapremiärer alltså), för att hitta Johnny Depps stjärna. Martin var skitlack för han ville bara åka hem men jag drog med mig dom på en jakt och tillslut hittade vi den. Tyckte nog allt att den glänste lite finare än alla andras stjärnor, det må jag säga! Vi gick runt och kollade lite där och tog en glass på ett disney-ställe, i like!, tills vi kom fram till beslutet att om vi ville se Beverley Hills, Bel Air och allt sånt så vore det nog bäst att ta en guidad tur. Så vi fick se hela sunset strip med tillhörande klubbar, t.ex. Viper Room (Sanna knows), hela Beverley Hills och Bel Air där jag bland annat fick se Paris Hilton, Christina Aguilera (huset där dom spelade in The Osbournes), Steve Martin, Aaron Spelling, Dr Phil, George Harrisons sista hus, Elvis sista hus, Beckhams, huset där Frank Sinatra dog, Snoop Dogg, Nicholas Cage och många fler. Tog dessutom en sväng förbi Rodeo Drive och The Regent Beverley Wilshire, ni vet där Richard Gere bor i Pretty Woman. Rodeo drive är alltså gatan som Julia Roberts går och shoppar på i samma film. Det finns en affär på den gatan där man måste beställa tid för att komma in och om man inte köper något får man betala 1500 dollar för att man har slösat deras tid. Herrejesus, det var helt sjukt. När vi var tillbaka var klockan cirka 8 på kvällen så vi åkte tillbaka till hotellet, vi var ju inte där förrens typ 22 så då åt vi och gick tillbaka till hotellet, efter alla intryck somnade jag som en stock!
Dag 2:
Den här dagen bestämde vi oss för att ta en tripp ut till Universal Studios! Yes! Efter en ännu längre tunnelbanefärd, plus väääärldens längsta backe i kokhett väder kom vi äntligen fram till ingången. Universal Studios består av en jättestor theme park med massa attraktioner baserade på filmer och serier men även massa inspelningsplatser och sound-stages, som det kallas, där dom spelar in olika filmer och serier. Disney spelar inte i princip alla sina produktioner här. Vi åkte på en tur för att se inspelnings-delen av stället. Vi åkte genom Jurassic Park, Whoville (i Grinchen), en stad som använts i filmer som Pirates 3 och Heroes, åkte förbi Wisteria Lane i Desperate, sett hajen ur Hajen, båten i havet med "aphandberget) ur King Kong. Sen fick vi också se hur dom hade gjort när dom spelade in alla bil-hopp och grejjer i Fast and the Furious: Tokyo. Det är helt sanslöst hur fejkat allt ser ut och hur verkligt det sen ser ut på film. Ta t.ex. båten i King Kong och berget och havet. Det är inspelat i en jätteliten damm, typ lika stor som en stor vattenpöl, med en båt som är som en leksaksbåt och "berget" är som en jättestor sten. Bilarna i FF är fastsatta vid två datastyrda armar och det ser så jävla fejk ut när dom skickar upp dom i luften. Jag har fått en helt ny syn på filmteknik och tänker aldrig klaga på att något ser fejkat ut längre, för jag har sett hur det ser ut från början, and it ain't a pretty picture. I alla fall, jag och Martin åkte i princip varenda attraktion som fanns på stället. Vi skulle åka Simpsons-attraktionen men efter 5 minuter så får dom något tekniskt fel så vi var tvungna att gå ut. Skönaste var dom bakom oss. Man satt i en vagn, fyra fram och fyra bak. När vi har suttit där i typ 10 minuter lutar sig en av killarna fram:
"Excuse me, where are you guys from?"
"Sweden"
"Oh, you've come a long way. Too bad this ride broke down!"
"Yeah"
Sen lutar han sig tillbaka och säger till sin kompis, jag vet inte om han fattade att vi hörde eller inte men med fett eftertänksam och typ viktig röst säger han:
"I would like to go to Sweden someday, you know .. Stockholm!"
Haha, jag var tvungen att koncentrera mig för att inte börja garva åt han. I alla fall, vi tog en glass i ett Ben and Jerrys-stånd efter det. De fanns överallt, så fort man vände sig om på en gata stod det Ben and Jerrys .. jag gillade detta starkt^^. Vi åke även en attraktion som hette Jurassic Park. Jag blev dyngsur, det såg verkligen ut som jag hade badat. Som en dränkt katt såg jag ut .. grym svenska. I alla fall, på vägen mot utgången hittad jag fasaden till Hugh Grant's bookstore i Nottinghill, självklart stog jag och Martin där i typ 10 minuter och bara stirrade. I alla fall, det blev en tidig kväll eftersom vi skulle upp tidigt dagen efter för att åka vidare till Las Vegas.

Las Vegas:
Efter vääääärldens längsta bilresa kom vi faktiskt fram. Jag trodde jag hade upplevt värme i Los Angeles .. det var rena iskylan jämför med detta. Det var runt 45 grader plus ökenvindar, det var ingenting som kylde ner. Man blev helt torr i munnen och i näsan, väääldigt obehagligt måste jag säga!
Dag 1:
Martin var jäääätteförkyld så han stannade på hotellrummet medan jag och pappa gav oss ut i värmen. Vi gick runt och kollade på olika hotell, bland annat Paris!, New York, New York, Ceasars och MGM. MGM är världens största hotell, och det var verkligen stort. Mitt i kasinot hade dom "The Lion Habitat". Det var helt enkelt en lejonbur med tre stycken lejon i. Djurplågeri, visst, men fett coolt. Vi åkte upp i eiffeltornet som tillhörde Paris! Dom har alltså byggt ett fejkat Eiffeltorn där man ser hela The Strip och delar utav öknen. Ascoolt, man hade utsikt över Ballys som har en liten sjö med inbyggd fontän som sprutar musik efter vatten. Såg så jävla häftigt ut. Efter det här blev det alldeles för varmt, jag blev skitgrinig och orkade ingenting så jag gick tillbaka till svalkan på hotellrummet medan pappa fortsatte att gå omkring. Jag satt och kollade på tv tills han kom tillbaka, efter en snabb dusch gick vi ut och åt. Det var asfint att se alla neonljus och allting, vi såg även en piratshow som dom hade utanför ett hotell. Dom såg lite speciella ut. På tal om att se speciella ut. ALLA, och jag menar ALLA, som jobbar på casinona ser ut som horor. Det skulle iof inte förvåna mig om man mot betalning fick en natt med dom. Det såg i alla fall ut som det. Fy fan.
Dag 2:
Det blev den mest händelserika dagen måste jag säga. Vi gick ut för att äta frukost och shoppa lite. Vi hade ingen safetybox på rummet så vi gömde undan pappas väska med passen och allt sånt, stängde dörren och kände på den så att den var låst, och gick iväg. Vi skulle ju inte vara bort så länge. Vi gick runt och kollade lite, jag köpte ett Paul Frank-linne, jättefint ^^. Sen bestämde vi oss för att köpa biljetter till en show, man kan ju inte ha varit i Las Vegas utan att ha sett någon. Så vi valde en med Beatles-imitatörer. Efter detta gick vi tillbaka till hotellet. Pappa skulle fixa något nere i lobbyn så jag och Martin åkte vidare upp till rummet. Martin går in först i rummet (som nu har blivit städat) och säger:
M: "Vart är min telefon?"
I: "Vart fan är min telefon?!!"
M: "Vart är min väska?!" (paniken hörs i rösten)
I: (öppnar lådan) "Vart är pappas väska?!"
M: DU SKÄMTAR MED MIG!!
Pappa kommer in i rummet och ser sin dotter ligga och skratta panikartat i ena sängen medan hans son snarare ser gråtfärdig ut.
M: Vi har blivit rånade .. dom har tagit allt.
Pappa och Martin går ur rummet och ner till lobbyn för att prata med dom där medans jag förtvivlat letar i vartenda hörn av rummet för att hitta min mobil och min kamera, plus minneskorten som hade legat på ett annat ställe. Men förgäves. Efter ett tag kommer iaf dom andra upp med en säkerhetsvakt. som visade sig vara något av den största idiot man kan hitta. Vi var kanske inte världens trevligaste människor, men vi hade precis blivit av med alla våra grejer och det är inte första gången någon blir rånad där, det är fan Vegas liksom. Så han borde ju ha varit lite professionell och förmodligen lite van också. Men han stog och sa att vi ljög och sen anklagade oss för att vi "tydligen" sa att han ljög och jag vet inte allt vad han sa. Jävla dumhuve. Sen när vi sa att vi ville göra polisanmälan också (för försäkringsbolagen och allt sånt) så sa puckot: "No, you shouldn't do that". Ursäkta? Liksom, äre du som har våra saker elr? :P. I alla fall, när han hade gått börjat jag storböla för alla bilder som faktiskt var borta. Tagit över 150 bilder och alla var borta, speciellt ledsen blev jag över alla Los Angeles-bilder. Fan asså, hade skrivit till Malin och Issa att jag hade sjukt mycket att berätta .. jag kunde ju berätta hur mycket som helst eftersom jag hade bilder till .. men nej, så blev alltså inte fallet. I alla fall, för att muntra upp mig bestämde pappa att vi skulle gå på den där showen vi hade biljetter till. Det är jag glad för att vi gjorde. Dom var asbra, mycket duktigare än vad jag trodde att de skulle vara. Man satt fyra och fyra runt ett bord typ, vi satt längst fram i mitten så det var oss dom kollade på och pratade med hela tiden. Haha, jag och Martin kände oss lite utsatta, men det var skitkul! George och Ringo var lätt bäst, haha han som spelade Ringo såg exakt lika efterbliven ut när han spelade som Ringo gör i verkligheten. Så jävla kul. När vi kom tillbaka till hotellet ringde pappa polisen, de sa att de skulle komma om ca 10 minuter. Då tänkte vi att vi skulle passa på att ringa och spärra telefonerna. Det gick typ en halvtimme och vi undrade vart fan polisen hade tagit vägen. Helt plötsligt ringer det på telefonen, det är en kille från receptionen som berättar att polisen varit där men eftersom det inte var någon på rummet när han ringde så skickade han iväg dom. Men, sa pappa, vi har varit på rummet hela tiden. Det var itne så att linjen var upptagen? För jag var tvungen att ringa telefonbolaget hemma i Sverige. Vet ni vad killen svarar? Jo han säger: "Jo det var upptaget så det var ingen där". VAD I HELVETE?! Han slutsats var alltså att när det är upptaget när man ringer, då är det ingen där. Det var nog det mest korkade jag har hört i hela mitt liv, och jag har hört mycket korkat ... jag är trotsallt vän med Malin ;D HAHAH, neee där var jag lite elak, men hon är van vid det här laget ;D. I alla fall, vi hade beställt roomservice så jag fick vara kvar på rummet medan Martin och pappa åkte iväg till polisstationen, jag hade lätt velat följt med och sett hur det ser ut! I alla fall, fick upp maten och killen stod och väntade på att jag skulle skriva till dricksen på notan. Glöm det tänkte jag och sa hejdå till honom. Jag satt själv och åt min mat och kvällen spenderades med att ligga framför tv:n med en påse pretzels och tycka synd om mig själv. Min familj kom tillbaka med en polisrapport vid klockan 12 på natten, och då var jag så redo att somna.

San Diego:
Eftersom vi åkte från Las Vegas lite senare än planerat och det är en rätt så lång bilfärd mellan de två städerna så kom vi fram ganska sent. Satte mig vid datan och skulle få tag på lite folk och deras nummer, jag och Martin böts av vid datorn, det var något av det segaste jag någonsin suttit vid. Ska fan aldrig klaga på min dator igen.
Dag 1:
Eftersom vi kom fram ganska sent så fanns det inte så mycket mer att göra än att åka ner till stan direkt. Det första vi gjorde var att gå till "the mall" och köpa en ny kamera. Den vi köpte är fett nice, och faktiskt väldigt billig. Kostade typ bara 900 spänn med 8 megapixlar och massa coola saker. Så den funkar tills jag kan önska mig en systemkamera ^^. Vi gick runt och tittade lite där, men gick sen och åt på Friday's, mumma! Sen gick vi ner till hamnen, där dom hade världens största krigsbåt med massa gamla stridsflygplan på (det var nu ett museum). Så jävla stor båt, helt sjukt. I alla fall, vi gick runt där och tittade lite. Det var jättefint där, med solnedgången och allting! Nice! När vi tillslut åkte hem slängde sig jag och Martin i poolen. Det var varmt när man väl kom ner men när man gick upp igen var det så jävla kallt i luften att vi kutade ner i bubbelpoolen .. fett chill^^. Haha det hela slutade med att vi tillslut flydde därifrån eftersom Martin gjorde bort sig inför massa människor, han förstod inte riktigt vad som menades med: "Martin, det kommer folk!". HAHAH jag skrattade så jag dog i alla fall.
Dag 2:
Jag vaknade med världens ont i nacken och ont i halsen, men jag tänkte bort det, inte fan skulle jag bli sjuk nu. Vi hade bestämt oss för att åka till Sea World (världens största akvarium) den här dagen. Tittade ut och det var molnigt och inte speciellt varmt, så både jag och Martin tänkte att: en t-shirt och shorts så slipper man solkrämen (jo visst, tjena). I alla fall så åkte vi ut dit och det blev en fin dag. Vi gick och kollade på olika shower, en med späckhuggare (så jäävla häftigt, skötarna badade med dom som om dom vore delfiner), en med delfiner och en med sjökor, valrossar och havsuttrar. Den med sjökorna var lätt skönast, så klockrena djur hahah! Åt även världens godaste glass, helt sjukt stor med jordgubbar, grädde och nötter. Mumma! Haha Martin tog något annat och han ångrade sitt val ganska djupt. Jag skrattade rått åt hans misstag. När det blev dags att åka hem och vi stod och väntade på bussen från hotellet upptäcker både jag och Martin och våra armar är helt sönderbrända. Martin lyfter i panik upp armarna på sin t-shirt och upptäcker att han har fått ränder efter amarna, en av de fulaste brännorna man kan få! Jag skrattade högt och skadeglatt åt honom ända tills jag drar upp min shorts och märker att jag har röda fyrkanter på mina knän. Jo men visst, det är väl inte så många som har linjer precis ovanför knäna, eller? Vi stog och slog på varandras armar ett tag, lite sadister båda två kanske? Vi åkte tillbaks till hotellet och sen nästan direkt ner på stan för att äta, fett hungriga. Så vi strosade ett tag i "the mall" och åt på restaurang och sen åkte vi hem. Vi skulle upp tidigt nästa dag för att äntligen åka till Newport Beach!!! Den andra höjdpunkten på resan enligt mig då!

Newport Beach:
Vaknade på morgonen med världens halsont och nackont. Skitkul, var helt borta. Upptäckte senare att jag hade feber, jo men visst, den här dagen började ju bra. Vi skulle äntligen få åka till Newport och sola lite, chill!
Dag 1:
Vi kom fram ganska tidigt eftersom det inte var så långt att köra. Vi skulle åka in till Los Angeles, till Svenska Generalkonsulatet (snoffsigt namn va?), och fixa provisoriska pass så att vi kunde komma hem. Yahoo, detta betydde fotografering och jag hade inte duschat, osminkad och sjuk. Ni kan ju ana hur det fotot blev. I alla fall, jag satt kvar i bilen medans Martin och pappa skulle in och checka in. Det visade sig att våran resebyrå hade bokat rummet i maj. MAJ! Dom hade bokat hela resan i juni förutom de tre sista dagarna som de bokar i maj. Hur dumma får man bli? Den här resan blev bara bättre och bättre, men det lösta sig som tur var. Vi fick ett rum ändå, blev lite svettigt där ett tag. I alla fall så åkte vi in till Los Angeles och skulle först fota oss. Mitt och Martins foto blev .. ja dom såg ut som mugshots förutom nummerskylten. Ni vet såna foton som dom tar hos polisen precis när man blivit arresterad, det var bara nummerskylten som fattades jag lovar. Som tur va tog dom passen på Arlanda sen, annars skulle jag låtit det brinna. Jag tror vi satt på konsulatet i ungefär 3 timmar, det tog sådan jävla tid. Så fort hon skulle fråga någonting så kallade hon oss för "familjen", jag började starkt att tänka på Sunes sommar. "Familjen, familjen, kära familjen", haha! Fann detta ganska underhållande. Vi var klara där vid fyra, men det tog sådan jävla tid att komma tillbaka till Newport för vi hamnade mitt i rusningstrafiken så vi var inte tillbaka förrens typ klockan 6. Så vi chillade lite på hotellrummet, jag sov, och sen åkte vi ner till hamnen för att käka och kolla runt lite. Jag och Martin gick ut på pir efter pir och kollade. Men det var lite smått kyligt, så vi hittade en restaurang där vi åt och sen åkte vi tillbaka till hotellet.
Dag 2:
Vi tog oss en liten välförtjänt sovmorgon, så vi var väl inte uppe förrens klockan 11. Vilket verkligen var sovmorgon eftesom vi gått upp typ halv 7 dom andra dagarna. Men det gjorde inte så mycket eftersom det inte blev fint väder förrens då. Efter denna sovmorgon kände jag mig lite bättre, blivit av med febern i alla fall, så jag var redo för en dag på stranden! Vi åkte och åt frukost på Starbucks, vi åt typ all vår frukost på Starbucks om vi hittade ett), och sen gick vi ner till stranden. Hotellet låg asbra, man behövde bara gå över vägen så var man på stranden liksom. Helt vit sand, i like it! Däremot var det jävligt kallt i Stilla Havet kan jag meddela. Vågorna var inte heller att leka med, det är ju värsta surfarstaden där så det var skithöga vågor. Hade man lyckats ta sig ut en bit så var man inte där länge kan jag meddela. Sen så var bottnet ganska konsigt, asså man kunde gå ut ett par meter och fortfarande bara ha vatten till anklarna, men på vägen ut dit så kunde man ha sjunkit ner till magen ett par gånger. Så man försökte springa ut till ställen där det var grunt så att man kunde hoppa upp när vågarna kom så att man inte blev dränkt. Men jag vågade inte gå ut så långt heller, tänk om det skulle komma förbi en haj! Hjälp!
I alla fall, på kvällen åkte vi till deras mall, på vägen åkte vi förbi typ "Newport porsche", "Newport Ferrarri", "The Car spa". För ja min vänner, det är sant som dom säger i OC, dom har inte biltvätt, dom har "Car Spa". Så jävla töntigt, men de får väl ha de så om de vill det. Deras "lilla" galleria, var också jättefint. Det var palmer när man åkte upp mot parkeringen, jättegrönt överallt med gräs och fina buskar och grejjer. Sjukt fint. Så vi kikade runt där ett tag, pappa köpte jeans (som han gjorde i typ varenda stad vi var i). Sedan åkte vi tillbaka till hamnen och käkade med utsikt över stranden, det uppskattades starkt. Efter det gick vi runt och tittade lite på alla segelbåtar, för det fanns sjukt mycket segelbåtar där, ALLA seglar, och då menar jag verkligen alla. Efter detta tog vi oss tillbaka till hotellet och kollade på Livin' Lohan, familjen Lohans egen reality-serie. Haha, jag vet så patetiskt men så klockrent program ändå. Jag gillade att alla hotell hade E!, världens bästa kanal för en skvallertant som jag ^^.
Dag 3:
Vi åkte in till the mall ännu en gång för att kolla runt lite. Jag bestämde mig för att köpa två ps3-spel, för att spara pengar. Fick två till samma pris som jag skulle få ett här hemma i Sverige, det kallar jag nice. Köpte Fifa08 och NBA08, fotboll och basket, sportspel är mycket roligare än andra tycker jag. I alla fall, efter ett tag åkte vi ner till stranden, trots att det inte var direkt soligt. Låg där några timmar men det blev inte finare väder och kände att jag låg och kallsvettades så bestämde mig för att gå upp till hotellrummet istället. Martin joinade mig efter ett tag, han hängde ut sina badbyxor på balkongräcket för att de skulle torka, det skulle han inte ha gjort. Efter ett tag så säger han: Ida kom och kolla vad som hände. Jag går ut på balkongen och ser att han pekar neråt, och bredvid våran balkong står det en palm. Jag kollar ner i palmen och där ligger hans badbyxor, dom hade blåst ner rätt i palmen. HAHAHA, låg ner på golvet och dog av garv. Eftersom det var sista dagen så var vi tvungna att packa ihop allt. Kändes lite sorgligt faktiskt, Martin skulle ha en resväska så vi var tvungen att packa om allt i en resväska och Martins ryggsäck som vi skulle ha med oss hem. Det såg ut ett tag som vi inte skulle få med oss allt, men det löste sig tillslut. På kvällen åkte vi tillbaka till the mall och åt. Jag åt världens, och jag menar VÄRLDENS godaste efterrätt. Den var rena chokladdrömmen, som en liten fluffig sockerkaka med hot fudge inuti, allt i choklad. Jag hade kunnat spendera mitt liv med den, vägde upp allt dåligt som hänt på resan. I liked it very, very much. Efter det åkte vi tillbaks till hotellrummet, vi skulle trots allt upp klockan 4 nästa morgon för att åka till flygplatsen så det blev en kväll framför Wedding Crashers som gick på tv. Jag blev fruktansvärt irriterad på all reklam dock! Den är typ 1,5 timmar men den blev nog allt som allt nästan 3 timmar, jag överdriver inte! Varenda gång det blir svart i tv-serier, ni vet bara för en sekund, vi tar det som ett scenbyte, då har dom reklam. Och reklamen håller på i typ 10 minuter, helt sjukt. Jag ska inte klaga längre på vår reklam (fast alla vet att jag kommer göra det ändå, men det är ju fint att säga att man inte kommer göra det).

Vad som hände på flygplatsen är inte så intressant direkt så skiter i att skriva om det, jag pallar helt enkelt inte. Det var bara jag som sa massa konstiga saker för att jag var så jävla trött, hade bara sovit typ 3 timmar för den där filmen. Men det var ganska chill, flygresan tog för evigt dock. Flög i ett dygn, jag skämtar inte. Åkte från LA klockan 10 på lördagsförmiddan och kom hem vid 12 på söndagförmiddag. Trots allt som hände så var det verkligen en drömresa .. JAG HAR VARIT I KALIFORNIEN :D

Lite blandat om amerikaner och kalifornien:

- Jag har aldrig sett så feta människor i mitt liv, jag skojjar inte, dom är så jävla feta. Och blir man tillräckligt fet får man en stol så att man inte behöver gå någonstans utan kan åka runt och bli ännu fetare.
- De är väldigt artiga, vet inte hur många "thank you" och "your welcome" i hela mitt liv tror jag, blivit riktigt bra på att säga det, värsta uttalet haha!
- Skärpar man ner i Kalifornien får man böta 6000 kr (1000 dollar). Något man kanske borde införa här?
- De har världens mest irriterande reklam, man blir helt psykad. Plus att där får dom trash-talka varandra i reklamerna och det är det enda de gör, istället för att pitcha sin egen vara liksom.

Jag vet att det här blev väldigt långt nu, det har varit vääääldigt jobbigt att skriva, men nu är det i alla fall klart! Grattis till er som lyckades ta er igenom hela, I admire you ;).
 

Keep on going

Håller fortfarande på med värsta mastodont-inlägget om hela resan. Det tar lite längre tid än vad jag hade tänkt att det skulle göra men jag jobbar på så fort jag kan!