Själv diggar jag när det luktar lite ostbågar

Dagen är snart slut, och jag har väl inte gjort mer än planerat. Jag har skissat vidare lite på Sannas present och tror jag är redo att börja med den snart, måste bara samla ihop material så att säga! Sen så. I alla fall, var ute och sprang nyss trots att jag hade världens huvudvärk, tänkte jag skulle klara det ändå men var tvungen att bryta, det gick verkligen inte. Så nu sitter jag här. Ska snart göra iordning en smoothie, lägga upp några kakor på ett fat och sätta mig framför Benny and Joon. Har nu tittat en kvart på En Prinsessas Dagbok 2 och ärligt talat .. står jag inte ut!
Så därför, säger jag godnatt till er nu. Vill börja titta nu, har hållt mig länge nog!

Dagens citat; Mulan /Papa-Dee (Mushu)

Jag är en bacill, och du har fått mig!

Nu har Sanna åkt hem och jag sitter här helt solo. Det enda sällskapet jag har i huset är hunden, och tro mig, hon är inte mycket till sällskap .. hon bara ligger och sover i soffan. Man kan tänka sig att hon skulle kunna ligga och sova i mitt rum, här har jag duntäcken och kuddar i överflöd men nej då, hon håller sig så långt borta härifrån som möjligt!
       I alla fall så dedikerade jag och Sanna gårdagskvällen till en massa tecknad film, Disney såklart.Vi tittade på Aristocats, Herkules, Mulan och Svärdet i Stenen, imorse tittade vi även på Oliver och Gänget. Vi kom på att det faktiskt är nu som man kan uppskatta dessa filmer på riktigt. Det är så många skämt som bara passerar över huvudet när man är i ålderna då man "ska" titta på filmerna. Men hur skulle man kunna hålla sig borta från dem även nu? Vi satt och häpnade över att allt faktistk är tecknat för hand, inga jävla datorer till hjälp och de är faktiskt bättre än de som kommer nu förtiden som är tecknade med hjälp av datorn. Det fanns stunder då vi låg i en liten hög och skrattade så vi grät pga skämten. Sådant förstår man inte när man är liten, man förstår bara halva filmen när man tittar på den då. Därför måste man titta nu! Så titta på Disneyfilmer för fan!

Idag ska jag fortsätta planera Sannas födelsedagspresent, började igår och jag tror faktiskt att det kan bli ganska bra! Om jag bara hittar allt jag behöver, men det ska nog ordna sig det med! Annars så ska jag inte göra så mycket mer av den här dagen, ska väl springa lite senare och ikväll ska jag titta på En Prinsessas Dagbok 2 (jag vet, men ändå perfekt avslutning på en tråkvädrig söndag) och kanske Benny and Joon som jag spelat in sen i fredags om jag hinner! Annars får jag spara den till senare i veckan, kanske onsdag!




Sanna, titta vad jag hittade :D

Dagens citat; Svärdet i stenen /Lars Ekborg (Merlin)

Fantastic four, still going strong

Igår var fantastic 4 ute på stan. Vi skulle på bio och jag blev medtvingade på Barnhemmet av alla filmer. Kan ju börja med att säga att skräckfilmer verkligen inte är min grej. Jag och Johanna köpte Maltesers som vi, traditionsenligt, åt upp långt innan filmen började. I alla fall, efter 10 minuter ville jag och Johanna gå därifrån för vi var så jävla rädda. Men vi kunde ju inte svika den andra hälften av gruppen så vi satt starkt kvar. Jag höll på att bryta hennes hand för jag höll i den och ryckte till som fan, så vi bytte pose och slog läger under hennes jacka där vi satt resten av filmen. Skönaste var när jag tittade upp och såg henne sitta, som om hon tittade, fast med stängda ögon. Helt lugnt liksom, hahah. I alla fall, filmen i sig var väl ganska bra men den var så sjukt obehaglig att jag .. nää, fy fan asså, något sånt blir det inte igen! Jag och Johanna bestämde diktatormässigt att nästa gång ser vi Mamma Mu och Kråkan!

Snart kommer Sanna hit, jag har hunnit göra kriminologin och matten och städat så nu är det bara jag som ska kasta mig in i duschen. Jag menar, helt ofräsch kan man ju inte vara ;) Vi ska förmodligen kolla på en massa disneyfilmer hela kvällen, fatt mysigt! Som disneyfreak så har jag ju en del, självklart på autentisk vhs ;P, tror faktiskt det är runt 100 stycken så vi har en del att välja emellan om man säger så!

Nej hörrni, nu måste jag verkligen ta mig i kragen och göra mig iordning!

Spex

Idag hade vi vårat spexfoto som sagt. Vi skulle vara utklädda till psykfall, läkare och psykologer. Måste säga att jag tyckte att vi klarade detta väldigt bra. Det är sånna här dagar som jag faktiskt gillar min klass, för när det är något speciellt så blir vi faktiskt som en klass med en bra sammanhållning. Jag gillar det, förstår inte varför vi inte alltid kan ha det så?

I alla fall, jag tyckte det blev bra och alla verkligen satsade. Detta bådar gott inför dom kommande tävlingarna mellan oss treor om vilken klass som får springa ut först den 3 juni. DET SKA VARA VI! Inget annat accepteras och så är det bara.



Dömda till livsstids inspärrning på psyket.

Harry HeadBanger

Hade tänkt att jag skulle titta på Across the Universe som jag lånat av Emma nu ikväll, men sen insåg jag att filmen är två och en halv timme lång så det får bli en annan kväll .. möjligtvis imorrn om jag inte ska ut och springa. Annars får jag fråga om jag kan ha den över helgen helt enkelt :)
Istället för filmen blir det projekt runway ikväll och så måste jag packa ihop sakerna jag ska ha med mig till skolan imorrn. Vi har ju som sagt spexfoto, det ska bli skitkul .. jag gillar att klä ut mig, denna gång som psykfall dårå. Eftersom jag ska ha lucia-linne så kanske jag måste raka benen också, kanske inte ser så bra ut om man dyker upp med sin egen lilla isolering .. dom kommer väl tycka att jag är ännu mer lik min bror då ;P

Har väl egentligen inte så mycket mer att säga. Har lite tid på mig så ska läsa igenom rättskunskapen ännu en gång innan Project Runway börjar. Ja, så får det allt bli. Hoppas ni får en roligare kväll än mig!


Elton John The red piano

Gissa vem som ska gå?!



(Ps. JAG JAG JAG :D:D:D)

Man läser inte Engelska C för att det är roligt, utan för att man gillar att jobba hårt!

Jag är helt slut, gick ändå till halv 5 idag .. inte roligt alls! Hade min första Engelska C lektion som sista lektion, gillar att läraren börjar lektionen med att säga: "Man läser inte Engelska C för att det är roligt, utan för att man gillar att jobba hårt" .. ni kan ju tänka er hur mitt år med engelska C kommer att se ut. Minst två böcker per termin, och så kommer vi få böcker i b-kursen och i svenska också. Jo men det här kommer att bli superkul, verkligen!
     Men annars var det en ganska bra skoldag, hade massa sköna nya lärare, diggar min nya svenska-lärare totalt!

Ska träna yoga nu och sen gå och lägga mig faktiskt. Jag säger ju att jag är helt slutkörd, har inte ens gått i skolan en vecka .. hur ska det här sluta? Men kan säga nu att ni kan boka in den 3 Juni 2009 i era kalendrar för då jäääävlar blire PARTY PARTY!! :D:D:D

Dagens citat; Min Engelska C-lärare Barbro

That's so fetch!

Hade som sagt inte skola förrens klockan 12 idag vilket var otroligt skönt, jag kan verkligen vänja mig vid dessa måndagsmorgnar. Hade bara lärare som jag haft förut idag dessutom vilket kändes bra, man vet hur de funkar och sådär. På så sätt tycker jag inte om att få så massa nya lärare det här året, man har ju ingen aning om hur de funkar, hur deras prov ser ut och sånt där. Mest hatar jag att vi kommer få svenska och engelskaprov nu som vilken vanlig klass som helst, Liss-Carin kom tillbaka!

Ikväll blir det att kolla på Mean Girls som går på fyran klockan 20! Var längesen jag såg den nu, så fruktansvärt klockren. Känner att jag studerat nog för dagen, översatt alla konstiga filosofibegrepp .. de allra konstigaste begreppen slog jag bara upp ordboken, tog det jag tyckte lät bra och skrev av. Min lärare kan vara otroligt stolt över mig :)

Nu ska jag göra en fin liten smoothie, hämta ett äpple och sätta mig framför Mean Girls, jag råder er att göra detsamma för det låter otroligt mysigt, tror att en pyjamas och ett duntäcke kan vara inblandat dessuyom. Jag är så mysig .. precis som flodhästarna som ligger och myser om dagarna i isoleringen i mina väggar. Jag vet att det är sant, så försök inte att påstå något annat!

Don't go wasting your emotions

Ännu en träningsvecka är till ända. Körde tidsintervaller under 2,4 km .. 60-40 blev det som en lite mjukstart eftersom jag bara är i period 2 men det var faktiskt riktigt jobbigt! Körde slut på stackars pappa, han sackade efter rejält där på slutet ;) Nu sitter jag här och lyssnar på soundtracket från Mamma Mia som jag lyckats bli besatt av, självklart. Men för mig handlar det inte oftast om vem som sjunger bäst, det kanske ni redan listat ut eftersom jag har Håkan Hellström som favorit?, det handlar mer om helhetsintrycket och förmågan att underhålla .. och självklart om själva musiken. Så då kanske ni förstår mig lite bättre, men jag är lite komplicerad jag vet ;D

Har valt en ny bok nu! Eftersom jag inte gillade första Hamilton-boken Coq Rouge så har jag bestämt mig för att läsa Rivalerna av Jeffrey Archer. Har läst två böcker av honom innan och funnit dem ytterst bra, så jag fortsätter på det spåret. Hoppas att jag inte blir lika irriterad på slutet som jag blev i Blodsbröderna, men i övrigt var boken bra så kör på för fan!
Nu ska jag kolla lite på Seinfeld innan jag knoppar in för dagen. Börjar inte förrens klockan 12 imorrn visserligen men ska ända försöka komma upp i skaplig tid så att jag kan somna imorrnkväll. Kommer förmodligen inte kunna sova ändå men man kan ju försöka gå upp lite tidigare så att man gör en ansträngning att försöka rätt till problemet, så att säga.


Lp vs CD

Det finns en del musik, gammal musik, som man inte kan spela i vanliga cd-spelare. Man kan inte ha dessa låtar i sin i-pod, det gör inte musiken rättvis. Vissa låtar, och ibland vissar artister, måste spelas genom en vinylspelare för att man ska förstå storheten i låten. Man måste känna känslan i att ta ut lp-skivan ur det gigantiska fodralet, lägga den i spelare och placera nålen helt rätt. Det blir som en liten aktivitet för övrigt. Men det bästa är när man hör det där lilla knastrandet i bakgrunden, det är inte så högt att det stör utan det är precis rätt volym för att det ska bli så mycket mer stämningsfullt. Det förhöjer stämningen rejält och det gör på något sätt att det blir mer äkta. Att lyssna på en sånhär låten genom datorn eller vad man nu kan tänka sig hitta på, är på något sätt att förstöra låten tycker jag. Det känns så fejkat, så plastigt. Jag vill kunna sitta där, höra knastrandet och blir helt tagen av låten. Jag vill inte höra en inspelning där allt låter perfekt när det gäller Mancini, Beatles, Elvis, Beach Boys eller någon annan gammal goding. Det ska kännas och det gör inte det när jag lyssnar genom Itunes. Visst, det kännas, men det är ändå inte samma sak. Det är inte samma sak som att kunna känna lukten av gammalt, att albumet varit med om något, att det har sett musik-världen förändras. Det är något väldigt speciellt med gammal musik.



Ett exempel på sådan musik. Låten är skriven av Henry Mancini (som sitter vid pianot) och sjungs av Andy Williams. Låten heter Moon River och spelades först i Breakfast at Tiffany's! Lyssna och njut.

It's my life. Don't you understand? IT'S MY LIFE!

Läste precis att Soran ska lägga ner sin blogg på 1000apor.se. Känns väldigt sorgligt eftersom det är  en av mina favoritbloggar. Förhoppningsvis kommer han tillbaka, känner att han faktiskt saknar det och bestämmer sig för att göra en comeback, men man vet ju aldrig! Jag gillar det inte i alla fall.

Har antecknat all rättskunskap nu så jag känner mig ytterst duktig, därför blir det inget mer plugg idag. Har inte läxförhöret förrens på fredag så då gör det att jag förmodligen kommer kunna chilla lite allmänt i veckan istället för att hålla på som ett as och råplugga varje dag fram tills dess, mucho nice. Annars är det inte så mycket mer som händer idag, ska ut och springa som vanligt på söndagar och så ska jag kolla på Gossip Girl .. dom har ju börjat sända det i repris nu på söndagarna, två avsnitt varje gång och detta uppskattas väldigt mycket på tråkiga söndagseftermiddagar ^^.

NU; kolla Seinfeld och mysa bland alla 1000 kuddar jag släppat in i mitt rum

Dagens citat; The Shawshank Redemption /Tim Robbins

I J



There is nothing I wouldn't do for you

En välgödd fink

Ännu en söndag vilket betyder skola imorrn, första riktiga veckan börjar alltså imorrn då. Behöver jag säga att jag verkligen inte ser fram emot det? Men det är spexfoto på torsdag och vanligt foto på fredag. Spexfotot kommer gå åt helvete för våran klass kan aldrig komma överrens om någonting, så är det bara. Så man får väl satsa på vanliga fotot istället, haha!

Igår hängde jag hemma hos Daniel hela kvällen, kollade på cold case, åt glass med hallon och tittade på halva Nyckeln till frihet. Det var en väldigt fin film så långt som jag såg men var för trött för att kolla på hela, ´den skulle ju sluta klockan 01.00 eller något sånt. Det är det jag hatar med reklamer, de förlänger filmen så pass mycket att man inte orkar sitta uppe och kolla. Fy tusan för det. Vaknade vid klockan 09.00 idag för att jag ska kunna somna ikväll, ibland måste man göra sådana åtgärder. Däremot kommer jag väl gå runt som en zombie hela dagen, ligger fortfarande kvar i sängen med laptopen i knät, underbart.

Nu: borsta tänderna, sen möjligtvis lite rättskunskap :/

Dagens citat; Daniels mammas pojkvän Pontus vid middagsbordet där det diskuterades huruvida man åt småfåglar på restauranger i Frankrike

Today's my cat's birthday.

Skulle ju som sagt kanske in till stan idag men får se om jag orkar, haha! Sov lite längre än planerat idag men jag kan faktiskt få vara värd det. Funderar på om jag ska ge mig ut på promenad med hunden, kanske kanske inte som man brukar säga. Ikväll blir det förmodligen häng med min vän Daniel, får se vad vi hittar på. Men det blir säkert trevligt, som vanligt.

Nu ska jag hitta bilder som jag kan pryda min kalender med. Har köpt en sådan som man designar själv, funderar på att knåpa ihop något liter mer high tech på framsidan men baksidan ska prydas med en förträfflig bild på Håkan. Ska bara hitta en som jag kan förminska så att den passar bra och inte bara blir köttfärs av alltihop. Konstig formulering möjligtvis men ni förstår säkert vad jag menar.
       Kanske måste ta itu med rättskunskapen också .. meeeeen det blir ett senare kapitel, kanske imorrn, hihi ^^

Dagens citat; Pineapple Express /Danny R. McBride

Let's just say... they have a hunger for religion.

Vi har gått två dagar i skolan, eller snarare en och en halv och jag är redan trött på det. Vi har redan fått läxor, andra dagen och båda ämnena som är nya för iår verkar flummiga och tråkiga. Men vi får se hur det blir. Jag känner att jag bara kommer bli irriterad på filosofin och allt det här med att man inte kan få svar och shit. Jag är en människa som behöver få svar på allt, jag behöver förstå. Jag kan inte bara sitta och traggla i all evighet, någon gång måste det sluta med att jag förstår. Men så roligt ska vi självklart inte ha det.

Imorrn blir det förmodligen att åka in till stan en liten stund. Malin från småland och hennes kompisar är här så får väl ledsaga dem lite till de allra bästa butikerna ;P. Får se om jag får med mig Haniis också, vill visa henne skorna och se vad hon tycker innan jag köper dem. Det är klackar på dem, kan meddela att jag inte går i klackar, och jag blir riktigt lång. Det är det mest negativa, jag blir lång som en jätte och jag måste lära mig att gå i dem, men annars så! Kan ju inte hjälpa det, de är ju så fina! I alla fall, annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Förmodligen sova efter den här dagen, jisses vad trött jag var, men kunde sova igår så vi är tillbaka i mina vanliga rutiner. Jag kan verkligen inte sova på natten, hur tidigt jag än går upp på morgonen innan. Aja.

Nu ska jag välja en ny bok att läsa, läser väldigt mycket .. en av mina favoritsaker att göra. Skulle ge mig in på Hamilton-böckerna för Sanna sa att de var bra och vi har liknande boksmak. Lästa första kapitlet och insåg genast att det var som jag trodde. Jag klarar inte av Jan Guillous sätt att skriva, det går verkligen inte. Det var precis samma sak med ondskan. FY tusan för den mannen säger jag bara.

Dagens citat; Casanova /Jeremy Irons

MIKA - Happy Ending

På något sätt har det här blivit en låt som jag lyssnar på när jag är deppad. När jag inte vill mer helt enkelt.



This is the way you left me,
I'm not pretending.
No hope, no love, no glory,
No Happy Ending.
This is the way that we love,
Like it's forever.
Then live the rest of our life,
But not together.

Wake up in the morning, stumble on my life
Can't get no love without sacrifice
If anything should happen, I guess I wish you well
A little bit of heaven, but a little bit of hell

This is the hardest story that I've ever told
No hope, or love, or glory
Happy endings gone forever more

I feel as if I'm wastin'
And I'm wastin' everyday

This is the way you left me,
I'm not pretending.
No hope, no love, no glory,
No Happy Ending.
This is the way that we love,
Like it's forever.
Then live the rest of our life,
But not together.

2 o'clock in the morning, something's on my mind
Can't get no rest; keep walkin' around
If I pretend that nothin' ever went wrong, I can get to my sleep
I can think that we just carried on

This is the hardest story that I've ever told
No hope, or love, or glory
Happy endings gone forever more

I feel as if I'm wastin'
And I'm wastin' everyday [x2]

This is the way you left me,
I'm not pretending.
No hope, no love, no glory,
No Happy Ending.
This is the way that we love,
Like it's forever.
Then live the rest of our life,
But not together.

A Little bit of love, little bit of love
Little bit of love, little bit of love [repeat]

I feel as if I'm wastin'
And I'm wastin' everyday

This is the way you left me,
I'm not pretending.
No hope, no love, no glory,
No Happy Ending.
This is the way that we love,
Like it's forever.
To live the rest of our life,
But not together [x2]

This is the way you left me,
I'm not pretending.
No hope, no love, no glory,
No Happy Ending.


Harry Potter och hans värld

Blev klar med projekt Harry igår, jag klarade det allt! Jag vet att ni säkert tycker att jag är världens nörd som läser böckerna, som köar till sista boken två gånger, som lever mig in så fruktansvärt i dem och som gråter när någon dör. Men då kommer jag på mig själv med att inte någonsin skriva om varför. Jag skriver inte om varför jag gillar Harry Potter-böckerna så mycket, varför jag är helt galen i dem. Därför ska jag försöka förklara så gott det går i ord nu, jag vet inte om ni kommer förstå bättre och jag vet inte hur bra jag kan förklara. För hur bra kan man förklara en känsla som fyller upp en själv till den grad att man nästan inte kan andas?

Jag fick första boken när jag var åtta år, eller jag kanske skulle fylla åtta?, av min "mosters" syster som då jobbade i en bokaffär. Hon hade fått in massor av sådana till butiken och att de tydligen skulle bli nästa stora bok och att jag säkert skulle tycka om den. Ni anar inte hur mycker jag tackar henne idag. Harry Potter och de vises sten var den första riktiga text-bok som jag läste själv och jag blev helt uppslukad. Jag var åtta år och hade upptäckt glädjen med att läsa en bok. Det fortsatte på den vägen, mina föräldrar köpte nästa bok till mig så fort den kom ut och jag läste fortare och fortare. Jag tyckte det var jätteroligt att Harry till slut var lika gammal som mig när jag läste, när han var 13 var jag 13 och så vidare. Det var när jag läste tredje boken som jag blev besatt, det var den bästa bok jag någonsin läst och jag tror att jag läste hela på två dagar. Då var jag en i världen, jag gick på Hogwarts och jag var säker på att jag hade magiska krafter på något sätt. Jag vet .. men kom ihåg att jag bara var 12/13 vid tillfället! I alla fall, det bara rullade på och jag levde mig in mer och mer. JK Rowling byggde upp en värld framför mina ögon som jag kunde leva mig in som ingen annan, från jag var åtta år väntade jag på att en uggla skulle flyga in med ett brev genom mitt fönster, hur normalt är det? Men jag var fast.

När femte boken kom upplevde jag så starka känslor, jag har aldrig varit så arg, så ledsen (pga en bok) eller skrattat så mycket. Sjätte boken kom och det blev ännu värre med gråten, uppgivenhet. Sen kom ögonblicket, sjunde boken skulle släppas och jag bestämde mig för att den här ska jag läsa på engelska. Hörde att ett par kompisar skulle köa till den och jag tänkte att Varför inte? Så jag gjorde det också och tur var väl det, för jag hade en av de roligaste dagarna i mitt liv! Bestämde oss genast för att göra om det till när den kom på svenska. I alla fall, jag läste boken sakta och länge, ville njuta, ville ta det lugnt eftersom det var nu som det skulle ta slut, alla frågor som man ställt sig skulle få ett svar. Det var längesen jag grät så mycket som jag gjorde till den boken. Jag grät mig igenom hela slutet, det var rena masslakten på karaktärer som jag lärt mig att älska. Det gjorde ont ända in i själen, det skakade om mig totalt. Jag skrek men kunde inte få fram något ljud. Det var hemskt.

Varför reagerar jag så starkt? Varför känns det som att nära vän dör när någon i boken dör? Jag har som sagt läst böckerna sen jag var åtta år. De har varit en del av mitt liv i halva mitt liv, en del av min uppväxt. Samtidigt som jag uppfostrades läste jag Harry, böckerna blev en del av den. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara, men böckerna har varit en del av mitt liv så pass länge att jag inte kan släppa dem nu. De är en del av mitt liv och de kommer alltid att vara det. Jag kommer alltid att ha och alltid får försvara mitt speciellt tycke till böckerna. Men jag känner att det här kanske får er att förstå lite mer? Jag hoppas det i alla fall, och om inte? Då kanske ni ska pröva att läsa en bok...

Jag blir så förbannad

Jaha då var det igång igen. Är det något stort fel när man bli besviken första dagen?! Det hela handlar om skåp. I två år har vi klagat på nu att vi inte får plats i våra små skåp. Det finns stora skåp på skolan men vi har aldrig blivit tilldelade dem, förra året hade vi värsta kampanjen och var uppe och pratade med rektorn hur många gånger som helst. Hon tog till sig detta sa hon och meddelade oss att det skulle byggas en ny fin skåphall med massa stora skåp. Yes, tänkte vi, då får vi säkert skåp där nu när vi har tjatat som bara den på det här! Kommer till skolan idag och det är dags för utdelning av skåp, tror ni att vi får nya fina stora skåp? Nej men självklart klar inte. Vi får småskåp där det är tre skåp som står på varandra och jag, hela 172 cm lång, får ett underskåp. Jag ska ligga och kräla på marken i ett år, jag kommer få ryggskott! Öppnar skåpdörren och därinne ligger det en massa tops, visserligen oanvändam en i alla fall! Jag trodde skåpen skulle tömmas om det var något som låg kvar? Nae, fy fan va dålig stil. Vi går självklart och pratar med Bettan (rektorn, och nej hon vet inte att vi kallar henne för Bettan). Då får vi höra att han som delade ut skåpen inte visste vilka som var stora eller inte. Men va fan, det är ettor och tvåor som har fått de där jävla skåpen! Om man jämför oss och IV-elever, vilka har störst användning av ett stort skåp? De med max 4 böcker eller de med minst 10 böcker? Jag undrar det ja. Rektorn beklagade sig ju självklart och sa att hon vet hur dåligt vi har haft det med skåpen. Jaha, vafan bryr jag mig om hon vet det eller inte .. gör någonting åt det för fan! Stå inte bara där och beklaga dig och skyll ifrån dig på andra! Blir riktigt förbannad. Jävla as. Nej, nu ska jag öva på att kräla bland dammtussarna och smutsen under min säng så att jag kan vara lite förberedd på vad som kommer komma nu under året!

Nu är det slut

Sista dagen på sommarlovet. Verkligen sista dagen. Jag är deprimerad och vill bara gräva ner mig. Jag vill inte gå upp halv 7, jag vill inte komma hem klockan 17 för att plugga till klockan 21, jag vill inte sitta på tråkiga lektioner .. jag vill INGENTING! Var och handlade saker till skolan med Malin idag, det brukar ändå alltid få mig lite taggad .. en ny kalender, lite nya fina block och sånt, men inte den här gången. Jag känner bara att jag går mot min egen undergång med magsår, ångest och massa annan skit. Jag hatar det här. Men det är sista året, jag börjar trean. Det känns helt sjukt, jag tar studenten om inte ens ett år. Vad ska jag ta studenten för? Vad ska jag sluta gymnasiet för? Jag är inte redo för det någonstans .. vad ska jag göra med mitt liv? Men jag ser fram emot alla tävlingar vi treor ska ha för att se vem som får springa ut först .. jag kräver att BE06 ska göra detta, annars jävlar. Den som inte satsar är dödens död!


TREAN, HÄR KOMMER JAG!

Han är ju helt otrolig...

...den där Usain Bolt! Han slog ett världsrekord till, denna gång på 200 meter. Det nya världsrekordet är nu 19,30 istället för 19,32 och detta gjorde han i motvind. Han är sjuk och jag är helt övertygad om att han inte är dopad. Jisses vad jag kommer få äta upp dem orden om de visar sig vara annorlunda sen, men jag har en känsla .. en riktigt STARK känsla. Det här var helt magiskt.


M. McSnurp

Dagen har alltså bestått av frisör-besök, Holms misslyckande, Wissman i final (!), häng med Malin och Issa, yoga och snart är det sex and the city. Kanske inte en så givande dag såhär i slutet av sommarlovet, men så blir det ibland! För snart är lovet slut, och då blir det inte lika mycket bloggande när det väl sätter igång. Men jag ska uppdatera så ofta som möjligt, det lovar jag alla er 3 som läser! Imorrn ska jag åka in till stan med Malin och köpa allt sånt som man kan tänkas behöva, nya pennor och lite sånt. Måste verkligen inskaffa stift i överdrift eftersom alla mina tog slut efter en vecka eller något sånt förra året och jag köpte aldrig nya, mohahaha! Sen efter blir det förmodligen lite allmänt häng med henne och os-tittande. På kvällen deppar jag ihop totalt över lite B&J-glass och en film eller lite Seinfeld kanske. Förmodligen det senare.

Nu; Duscha och sen Satc!

Nytt



FÖRE



EFTER

Va tycks?

Dålig social kompetens?

Jag kan säga vad jag vill om Susanna Kallur, men vad den där reporten gjorde var riktigt elakt. För det första förstår jag inte varför hon gick dit för att bli intervjuad överhuvudtaget, menmen. När reporten började sin intervju förstod man direkt vad han ville, han ville se tårar, han ville se henne lida ännu mer. Man såg henne kämpa emot tårarna och hon sa att hon inte riktigt uppfattade vad som hände. Vad gör reportern då? Jo han säger: "Ja, vi visade precis bilderna, du kanske missade dem. Därför visar vi de nu igen så att du riktigt kan se vad du gjorde fel, vad som hände!". What? Riktigt okänsligt. Sen när hon säger, visserligen lite svagt .. kom igen, visa lita pondus!, att hon inte vill se mer så fortsätter han sin terrorisering av henne som aldrig förr. Nej SVT, ni får allt se över hur era reportrar funger med människor innan ni låter dem prata med besvikna idrottare i något så stort som ett OS.

Usain Bolt



Tänkte inflika med en liten sak. Usain Bolt är helt sanslös! Han slog världsrekord för bara någon dag sen på distansen 100 meter. Han var 5-6 meter före sina konkurrenter som bland andra var Asafa Powell. Idag sprang han försöken till 200 meters-finalen. Killen slår ut all konkurrens och joggar/går snabbt när han har 5 meter kvar till mållinjen. Det var ingen som ens hotade honom lite, visserligen var det försök så ingen tog väl i till max men han joggar in i mål och ingen var ens nära honom. Något som visar för vem som kan ta guldet när han springer på max kanske? Jag tror inte att han är dopad, jag hoppas i alla fall verkligen inte det. Har en magkänsla som säger att han inte är dopad. Jag vill bara att han ska ta guld, efter guld, efter guld! Han är banne mig helt makalös.

Thank You For The Music

Min plan om att inte göra någonting idag flyter på bra kan jag säga! Hittills har jag läst, druckit smoothie, kollat på Kallurs totala failure i häck-semifinalen och kollat på cityakuten!  Nu sitter jag här och lyssnar på ABBA och kollar runt på bloggar. Jag har fått riktig ABBA-feber sen jag såg filmen i förrgår, känner igen det eftersom det var likadant efter jag hade sett musikalen. Så nu är det bara ABBA som gäller i högtalarna, speciellt Thank You for the Music .. jag ryser verkligen när jag hör den låten. Det är helt sinnessjukt. Men jag gillar det verkligen, musik som får mig att rysa är det bästa!

Imorrn är det som sagt dags för min transformation i hårväg. Med betoning på färgen och inte på frisyren, tänker inte göra något vågat där. Kommer lägga upp före- och efter-bild här sen imorrn, men det kan ta ett tag eftersom jag inte ska vara där förrens 2 och sånt där kan ju ta ett tag! Men den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge ;) Eller .. joo, man väntar ALLTID för länge!

What once was innocence, has turned on its side.

Vet ni vad? Idag ska jag göra absolut INGENTING. Många jag känner börjar skolan idag (alla i småland, och några till häruppe), därför ska jag ligga i soffan, under täcket med en smoothie, en bra bok och bara känna allmän skadeglädje för att jag inte börjar förrens på torsdag. Jag ska känna mig så belåten med mig själv som jag aldrig kännt mig förut. Det kommer bli underbart. Så min dag kommer alltså bestå av en massa läsande, tv, film, tv-spel .. och lite mat också antar jag. Den här dagen kommer bli excellent, säger jag och snurrar på mitt luft-pipskägg, precis som Jafar. Fast Jafar har visserligen ett riktigt pipskägg .. besviken att jag inte är som Jafar!

Dagens citat; Control /Sam Riley

...later

jaha, det blev inte till att åka till Marina visade det sig tillslut, så det blir trots allt bloggande ändå. Men inte just nu, ska slå världsrekord i läsning...

Smell yah later

Drar iväg till Marina nu i två dagar. Vilket alltså betyder, för er som hängt med på mattelektionerna, att jag inte är tillbaka förrens på Tisdag vilket i sin tur betyder att det inte blir något bloggande förrens på Tisdag. See yah later bitches, jag och Johanna drar till landet!

Our last summer



Igår var jag på bio och såg denna film. Nog första gången jag gått på bio och sett en film som jag vet hur den slutar, eftersom jag såg musikalen för ungefär 4 år sedan är det nog nu! I alla fall så var filmen jättebra! Inte bättre än musikalen, men ändå ;). Sånginsatserna var bättre än vad jag trodde att de skulle vara och jag satt och rös större delen av filmen, speciellt under numret "Dancing Queen". Då rös jag förbannat mycket. Mina favoriter i filmen var Colin Firth och Julie Walters. Julie var riktigt skön, speciellt när hon sjöng Take a chans on me till Stellan Skarsgård (som faktiskt inte var så dålig på att sjunga ändå!). Colin Firth är ju så söt! Malin och jag är lite kära i honom, haha. Alltid så bortkommen, med den brittiska dialekten och när han sjöng...det var ett fint ögonblick. Det var så äkta på något vis, haha, min favoitdel när han, Pierce och Stellan sjöng Our Last Summer var definitivt när Colin börjar sången. Så sött, trodde jag skulle smälla av. I alla fall, vet inte riktigt om resten av salongen uppskattade när jag och Malin satt och sjöng (några moves dessutom!) med i varje sång, det var ytterst vackert tyckte vi .. Isabell höll dock inte med. Filmen får en klar 5:a, främst för hur bra man mådde när man såg den och hur mycket jag satt och rös. Det enda dåliga var numret när Meryl Streep sjöng The Winner Takes It All. Jag älskar låten men det blev lite långt när hon sjöng, det var liksom inget som hände. Men jag kan inte hjälpa det, jag satt där i salongen och kände mig riktigt stolt. Det där har Sverige producerat. ABBA.

Jag vet en rolig plats, ett trolleripalats

Gårdagskvällen blev lyckad. Daniel var här och vi kollade på Rush Hour 2, som sagt. Så jävla skön film, men jag tycker fortfarande att det roligaste är när man får se alla bloopers i slutet. Jackie Chan är som snoopy! HAHA! I alla fall, när han kilade hem körde jag, Martin och Sofia frågesport på internet och det blev väldigt mycket skratt. Mest beroende på övertrötthet och Martins oförmåga att stava! Hohohihihaha. Vi satt väl uppe och gjorde det till klockan 1, sen kände jag att jag var tvungen att gå och sussa. Var riktigt trött.

Idag måste jag ut och springa, sen ikväll blir det förmodligen bio. Mamma Mia i så fall! Great, äntligen se den! Innan bion ska jag och pappa ha lite kräftskiva här hemma. Köpt massa kräftor, baguette och glass till efterrätt, självklart Chocolate Fudge Brownie från Ben and Jerrys. Det är den enda glassen som funkar liksom ;). Annars kommer jag nog inte hinna med så mycket mer idag. Ska försöka hinna med att dammsuga på rummet och damma av bokhyllan. Men sånt är överskattat ;D...jag vill inte ens tänka på hur min framtida lägenhet kommer se ut..

Breakdown

Klockan är 15.35 och här sitter jag, fortfarande iklädd min pyjamas. Det här är verkligen inte OK. Hade jag haft mitt id-kort hemma hade jag kunnat gå till banken och fått mina pengar men eftersom pappa har det, sen vi övningskörde, så gick inte det. Där har ni min otroligt fina anledning till mitt förfall. Men jag har i alla fall plockat undan på mitt golv, i princip alla böcker och papper är borta. Slänger det mesta, alla min gamla kollegieblock är ju faktiskt trasiga. Men sparar en del block som man kan använda för anteckningar till prov och annat. Men har en del skit kvar att plocka bort och sen krävs det en dammsugning och städning/dammning av bokhyllan. Men bokhyllan är ett sånt otroligt jobb att jag inte vet om det blir av idag. Får kanske vänta lite.

Ikväll kommer Daniel hit. Vi ska kolla på Rush Hour 2, som går på tv3 idag klockan 21.00, och äta massa popcorn. Kanske klämmer in lite tv-spel också, vem vet? Idag kommer även mina vänner hem..alltså mina andra vänner, mycket trevligt! Saknat dem allihop, men nu är de tillbaka .. i alla fall snart!

Nu: Ta ett krafttag och bekämpa mitt rum! I will win this war!

Uppskjuten premiär

None

Jaha, mina vänner. Läste precis att den sjätte filmen i ordningen, Harry Potter and the Halfblodd-Prince, som skulle haft premiär i november i år har blivit uppskjuten. Filmen kommer istället ha premiär den 17 juli 2009. Premiären blir uppskjuten pga manusstrejken som utspelade sig tidigare i år. Synd tycker jag, hade sett fram emot det lite. Men så blir det ibland. Däremot tycker jag att de är sena med att gå ut med att premiären på uppskjuten, så pass länge också!, eftersom de nyligen gick ut med (och började sända), alltså gett tillåtelse till, bilder och små snuttar från filmen. Dåligt.

Another day in paradise

Morrn på er! Eller, det är inte morgon längre och jag har varit uppe i ungefär 2 timmar men inte bloggat än bara. Det första två timmarna på dagen efter man har vaknat är heliga enligt mig. Man ska bara ligga och vakna, sträcka på sig, äta frukost och allmänt bara vara. Efter de två timmarna kan jag ta reda på vad jag ska göra med dagen. Dessa två timmar existerar visserligen bara på lov och helger, men de är heliga för mig. Det är mina morgontimmar.

 Var inte ute och sprang igår, det blåste och härjade så jag stannade inne och körde lite styrka istället. Detta gör att jag idag har träningsvärk i magen, det är aningen obehagligt men samtidigt skönt för då vet man att man har gjort något som fungerat! Det gillar jag .. men jag gillar inte att kunna uppföra mig normalt, att inte kunna skratta utan att det stinger till i magen. Jaja, det går ju över.

Jag är inne på
www.1000apor.se varje dag, främst för att läsa Alex Schulmans, Calle Schulmans och Soran Ismails blogg. Jag tycker de skriver bra alla tre, speciellt Alex och jag gillar vad de skriver om. Alex skrev ett debattinlägg i metro om bloggvärldens alla blondinbellor. Jag fnissade åt inlägget, lite lätt belåtet, och tänkte "han har så rätt". Nu har Kissie, ni vet Blondinbellas wannabe, gått till attack mot Alex och hans lillebror (förstår inte riktigt varför Calle blev inblandad) och har skrivit i Metro om båda två. Jag finner detta underhållande, jag finner det främst underhållande hur mycket hon har tagit åt sig. Istället för att bara konstatera att han är en idiot och inte bry sig så mycket mer om det så skickar hon mejl till Alex, där hon skriver med versaler, kan man tänka sig något mer hotfullt?, där hon förklarar vad hon ska göra. Det är ganska skrattretande, tycker ni inte det? Nu ska tjejen som inte kan skriva, publicera något i Metro om Alex Schulman som ska knäcka honom totalt. Jag ser det inte hända .. tyvärr.

Running up that hill

Ringde och bokade tid hos frissan idag. Min frisör, som jag beställt på senare tid, hade inte tid förrens på tisdag :(. Men med tanke på att det är en del som ska göras så kanske det inte är så konstigt. Det som ska göras är klippning, jag gillar visserligen längden men det måste definitivt klippas till, toning i en rödbrun/koppar nyans som jag har haft två gånger innan samt blonda slingor som ska ljusa upp färgen. Är ganska pepp, kommer kännas skönt att få en hårfärg igen. Min familj består enbart av brunetter. Min pappa var visserligen blond när han var liten men blev med tiden brunett. Själv hamnade jag någonstans mittemellan. Upp till sexan var jag jätteblond, när jag var ännu mindre var jag helt platinablond .. nästan vithårig. Men min övergång till brunett lyckades aldrig så jag har fastnat i något form av träsk där jag har fått det enorma privilegiet att vara askblond. Nu på sommaren blir det mycket blondare, jag ser faktiskt blond ut på sommaren, men under resten av året ser jag nästan gråhårig ut. Därför har jag nu bestämt mig för att bli rödtott igen. Är lite nervös för hur det blir, men så är det ju alltid!

Imorrn blir det uppstigning runt 9-tiden. Ska städa upp på rummet, har papper överallt sedan jag höll på att sätta in allt i min pärm. Kom på att jag förövrigt inte visat pärmen än, men det kommer .. haha! Måste försöka hitta tid att köpa saker jag behöver till Sannas födelsedagspresent. Måste nog sätta igång och planera den. Visserligen fyller hon inte år förrens den 25 september men jag kommer behöva lägga ner lite tid och energi på den så att den blir helt perfekt och då kommer jag nog behöva börja nu! Kan införskaffa allt det när jag köper min skolsaker, kanske gör det på lördag eller något. Ska prata med Malin för vi skulle göra det tillsammans.

Ara Abrahamian



Jag måste säga att jag verkligen beundrar den här killen. Ara Abrahamian, från Tullinge, den svenska brottaren som skulle komma till final och ta guld där blev felaktigt bortdömd. Han anklagades för mattlfykt även fast han inte var i närheten att vara utanför mattan. I protest, under medaljcermonin, tar han emot sin bronsmedalj för att sedan gå till mitten av brottningsmattan, lägga ner den där och gå därifrån. Riktigt starkt! Äntligen har vi en idrottare som säger ifrån när något är fel. Saker kan faktiskt gå fel i ett OS med, inget är så skenheligt som ett OS. Bra jobbat!

I brist på annat

HEJ VEM ÄR DU?
1. vad heter du? Ida Sofie Johansson
2. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Tja, i princip vad som helst
3. vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Gustav...
4. vilket stjärntecken är du? Skytte
5. vilken årgång är du? 1990
6. vart bor du? Pappa
7. bott utomlands? Nej, men skulle vilja
8. flyttat antal gånger? 1 gång, men det räknas knappt
9. vart skulle du vilja bo? Gbg, Sthlm, London, New York, Nya Zeeland
10. vilken skolklass? Be06
11. vad vill du bli när du blir äldre? Just nu; Journalist

UTSEENDE
1. hur lång är du? ca 1.72
2 hur mycket väger du? 55, men det pendlar
3. hårfärg och frisyr? Askblont (snart rött), snelugg och uppklippt
4. ögonfärg? blå
5. mest nöjd med? Mina ben
6. minst nöjd med? Min mage
7. skostorlek? 38
8. glasögon? nej, men kommer väl få snart antar jag
9. har du några piercingar/tatueringar? Bara öronen

FAVORITER
1. filmer? Pirates, Batman Begins, Sweeney Todd, hur många som helst
2. låtar? Just nu; viva la vida, why do I keep counting, inte skyldig nån nåt, stronger
3. årstider? höst
4. mat/dryck? oxfilé provencale/vatten om jag ska vara ärlig
5. djur? hund
6. färg? rött och svart
7. parfym? Min deospray går alltid hem ;)
8. tvprogram? Gossip girl, seinfeld, OC, Grey's m.m.
9. ämne i skolan? genom tiderna; engelska, nu: ingen aning!
10. sysselsättning? umgås med vänner, studerar flitigt (iaf snart) och kollar på en jävla massa film

KLÄDER
1. vad använder du just nu för jacka? skinnjackan, sugigt väder ute ju!
2. vad använder du just nu för skor? converse!
3. favoritfärg på kläder? oj, ehm .. svart/grått/vitt .. roligt det låter
4. favoritmaterial på kläder? öh, ingen aning
5. vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Fina koftor i alla färger!
6. favoritaffärer? H&M, Åhléns, Vero Moda .. lite blandat!
7. för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? Oj, har faktiskt ingen koll, det skiftar!
8. favoritmärke? Inget speciellt, går mer efter kläderna än märket

DITT RUM
1. stort, litet eller mitt emellan? minimalt snarare
2. vilken färg på tapeterna? det är målat, rött
3. vilka färger går rummet i i övrigt? svart och vitt
4. favoritmöbel i rummet och varför? Måste nog vara sängen
5. vad vill du ändra där inne? Skulle vilja få plats med en tv och byta skrivbord
6. vad har du där inne av följande:
a) tv? nej
b) video/DVD? nej
c) dator? pappas bärbara står oftast därinne om man säger så
d) stereo? japp
e) telefon? jodu
7. vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster? en väg, hus och träd
8. vad gör du oftast i ditt rum? läser, sover, sitter vid datorn
9. vem förutom du brukar sova i din säng? tja det är väl hunden
10. favoritpryl i rummet? stereon

BLANDAT
1. vad heter din morfar? Han hette Gösta
2. var har du i din:
a) jackficka just nu? inget
b) skolväska just nu? den ekar tomt, men snart fylls den
c) handväska eller liknande just nu? ipod, nycklar, pengar, biobiljett
3. vad är du beroende av? choklad .. mums
4. vilket land kommer du i från? Sverige.
5. vilken sorts lypsyl använder du? Heter det inte lypsyl?
6. vad tror du på? att tiden inte läker alla sår
7. vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Protestant, heter det inte så?
8. vad köpte du senast? Sweeney Todd
9. har du nåt husdjur? yes, en äcklig liten hund
10. vad bor du i? Villa

GREJER
plånbok: vit, gigantisk..behöver ny
tandborste: orange, vit och blå
smycken: halsband och örhängen
solglasögon: svarta/silver pilot
nagellack: inget förtillfället


Everything you have seen here has been an illusion

Ganska dålig uppdatering idag, men så går det när man inte orkar sätta igång datorn. Sitter nu och försöker lista ut vad jag ska äta till middag. Känner nästan för pannkisar men har redan ätit det den här veckan så det får bli något annat. Orkar egentligen inte göra mat alls men pappa blir inte glad om jag inte äter "riktig" mat, alltså inte mackor. Får se vad jag hittar på.

Tänkte ge mig ut och springa idag men vädret är verkligen inte det bästa. Det har blåst storm hela dagen och nyss började det ösregna. Jag vill inte ta risken att det börjar regna när jag är ute och springer, eftersom pappa är på golfkurs (hundraårsjubileum snart eller?) så kan han inte följa med vilket gör att om det börjar regna måste jag gå 2,5 km hem istället för att kunna sätta mig i bilen direkt. Inte roligt. Så får se, kanske tar ett yoga-pass istället så att jag fortfarande håller mig till schemat. Det stör mig att veta att jag i princip skulle vara klar med det här nu om jag inte hade blivit sjuk.

Ikväll forstätter jag mitt chilleri. Kanske slår till på att baka chokladbollar om jag pallar. I vilket fall som helst blir det nog en film efter middagen innan Sex and the City. Antingen kollar jag på någon jag har eller så kollar jag på surfthechannel. En sida jag förövrigt kan tipsa om. Där finns de allra flesta filmer och serier, finns även gamla serier som inte gått på mycket lång tid. Där kan man titta utan att ladda ner varken något program eller själva filmen/serien och det är helt lagligt. Det är i och för sig många filmer/avsnitt som inte fungerar men annars är det en väldigt bra sida. Alltså; www.surfthechannel.com

Dagens citat; The Illusionist /Edward Norton

Elton John The Red Piano



Elton John har gjort en väldig succé med sin show The Red Piano i Las Vegas och nu kommer han hit! Den 4 december kommer Elton spela på Globen här i Stockholm. Biljetterna kostar från 550-1395 svenska riksdaler. Det svider otroligt i plånboken men det är ju nästan så att man måste gå. Det är ju Elton. Tänk att få höra Supertramp, Your song, Don't let the sun go down on me eller någon som helst låt i och för sig live! Det är nästan oacceptabelt att inte gå...

Prisa Gud, här kommer skatteåtebäringen!

Som rubriken berättar så har jag fått pengar idag från den kära Skattemyndigheten. 1001 svenska riksdaler för att vara exakt. Inte så mycket ändå, men jag känner mig rik .. rik..RIK! MOHAHAHA. Okej, girigheten tog överhanden. I alla fall betyder det ett besök till Handelsbanken i det extravaganta Tullinge Centrum imorrn. Martin drar hit någon kompis så måste ändå hoppa ur pyjamasen vilket ökar chanserna för att jag faktiskt tar mig iväg. Håll tummarna för mig!

Dagens citat; Robin Hood /Broder Tuck

Stjärnsystrar<3

Jag har en vän som heter Daniel. Vi är stjärnsystrar, för vi har samma Beach Boys-album...och för en massa andra saker. Wunderful.

Det här är Daniel efter Kent-signeringen förra året

Svensk Pop - 17 år och kär

Från tiden då jag fortfarande tyckte att min bror var cool



Jag kan bli lyckad, Jag kan bli stjärna
Jag kan bli stenrik oljemiljardär
Jag kan bli kungen i hela världen
men aldrig mera 17 år & kär
Jag kan bli snut Jag kan bli brandman
Jag kan bli yrkesmilitär
Jag kan bli världsmästare i Hockey
men aldrig mera 17 år & kär

Jag kan bli snygg, Jag kan bli bra
Jag kan bli trevlig och jävligt populär
Jag kan bli han som alla tjejerna drömmer om
men aldrig mera 17 år & kär
Eller så kan jag bli trist, Jag kan bli folkpartist
och satsa allt på min karriär
Fast jag kan också bli värsta sköna snubben
men aldrig mera 17 år & kär

Wouwouwow! Jag vill va 17 år & kär!
Shalalalalala! Jag vill va 17 år & kär!
Wouwouwow! Jag vill va 17 år & kär!
Shalalalalala! Jag vill va 17 år & kär!

Jag kan bli mogen, Jag kan bli sansad
Jag kan skaffa mig en vettig karaktär
Jag skulle kunna bli munk, eller till och med nunna,
men aldrig mera 17 år & kär
Jag kan bli 50, Jag kan bli 100
Jag kan bli vuxen och pensionär
Jag kommer snart bli 35 & gubbsjuk
men aldrig mera 17 år & kär

Wouwouwow! Jag vill va 17 år & kär!
Shalalalalala! Jag vill va 17 år & kär!
Wouwouwow! Jag vill va 17 år & kär!
Shalalalalala! Jag vill va 17 år & kär!

Du kan väl lära mig du kan väl hjälpa mig du kan väl visa mig hur det är
Du kan väl värma mig så jag kan närma mig du kan väl stilla alla mina begär
För jag vill också vara 17 år & kåt

Jag kan skaffa massa krämer, Tugga piller
Jag kan länsa varje hälsokostaffär
Jag kan satsa på skönhetsoperationer,
jag blir ändå aldrig 17 år & kär
Fast jag super mig skitfull, På lite folköl
Som nån kompis har köpt ut i nån affär
Å försöker hågla med allt som rör sig
blir jag ändå aldrig 17 år & kär

(Nej han bli aldrig 17 år & kär)
Jag blir aldrig mera 17 år & kär
(Nej för han bli aldrig 17 år & kär)
Jag bli aldrig mera 17 år & kääär!!!
(Nej han bli aldrig 17 år å käär!!)

It's a record we've been listening to and enjoying, Barry

Var ute och övningskörde nu ikväll. Det gick väl, ganska bra måste jag väl säga, men inte perfekt. Jag får fortfarande panik när jag måste stanna i uppförsbackar och det kommer bilar bakom som ställer sig jättetätt inpå. Inte bra, menmen. Vi körde förbi OnOff i Kungens Kurva och inhandlade en ny hårfön till mig dessutom. OBH Nordica, Björn Axén Tools. Den är ytterst fin, måste bara se till att jag kan lista ut vad alla knappar är till för, får väl ta mig en titt på den imorrn.

                                

Där fick ni två bilder på det nya mästerverket. På bild 2 ser ni vad jag menar med knappar man inte riktigt förstår vad de gör. Sitter nu och tittar på Project Runway, dubbelavsnitt så det blir två avsnitt av det och sen väntar dubbelavsnitt av Sex and the City. En sak jag tänker på när jag tittar på Satc (som det så trendigt kallas) är hur fruktansvärt fult Carrie klär sig, för det mesta alltså. Ibland mår jag bara dåligt och förstår inte riktigt varför de sätter på Sarah Jessica Parker de där sakerna. Visst, jag är ingen fashonista direkt, men kom igen .. vissa saker är ju helt hemska. Någon kanske såg avsnitten igår och förstår vad jag menar när jag säger att jag främst syftar på den där scarfen hon hade i håret. Visst, scarf i håret kan vara snyggt men inte på det sättet hon hade knytit den. Änden stack liksom upp under, ja jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Fult var det i alla fall.

Dagens citat; High Fidelity /John Cusack

I-landsproblemen fortsätter

Ringde Ericsson och fick prata med en vänligt sinnad operatör vid namn Per som var vänlig nog att hjälpa mig. Så nu har jag alla program jag behöver, ska bara lista ut hur man gör också. Men det blir ett senare kapitel! Men i-landsproblemen bara fortsätter, eftersom min hårtork började brinna i San Francisco ska jag och pappa åka till Kungens Kurva när han kommer hem från jobbet och köpa en ny. Jag ska ta den bästa jag hittar, min hårtork ska ha en jävla massa finesser, så mycket kan jag säga er! Vi kanske kollar lite i affärer där också, går in på HM eller så. Skulle gärna gå förbi skopunkten och kolla på dom fina skorna med typ 10 cm höga klackar. Jag kommer aldrig kunna gå i dom, kanske med lite övning, och jag blir lång som någon form av liten jätte, men de är ju så fina!

Ikväll fortsätter jag mitt chilleri med dubbelavsnitt av både Project Runway och Sex and the City. Snart börjar skolan igen och det blir inget av att titta på Satc som vanligt på kvällar. Men nu när jag har en inspelningsbar box så kan jag ju spela in och kolla när jag kommer hem på dagarna. Men det blir ju inte riktigt samma sak som att sitta där i mörkret, helst med något mumsigt, och titta. Men man får ta vad man får helt enkelt. Ännu en gång älskar jag mina i-landsproblem.


Hur man vet att det gått för långt;

Marina; Vem är det?
Viktor; En gammal kompis till mamma, men hon är som Voldermort, vi pratar inte om henne
Jag; HAHAHAHAHA


I am mysterious

Morsning korsning på er allihop. Nu är det bara en vecka och en dag kvar till skolan börjar. Känns en aning deprimerande måste jag faktiskt påstå. Visst, det ska bli roligt att träffa folk man inte träffat på två månader nu, men faktiskt så vet jag inte riktigt om det är värt det. Jag orkar inte. Därför känner jag att sista veckan kommer att gå till att inte göra någonting alls, bara ligga och deppa och allmänt chilla. Efter att ha haft ganska fullt upp hela lovet, inte med jobb men med andra saker så skulle det faktiskt vara ganska skönt att inte göra någonting alls nu i slutet. Visserligen har jag några saker på schemat, men ändå. Det jag ska göra inom en vecka är:

-Besök hos frisören, klippning + f'ärgning
-Köpa block, kalender och sådant som man kan behöva i skolan
-Åka ut till Marina
-Övningsköra
-Träna

Det blir en del ändå. Men jag ska nog hitta lite tid till bara mig. Funderar på att köra värsta hemma-spa grejjen, med bubbelbad, ansiktsmask, hårinpackning och massa sånt. Eftersom jag känner mig själv så bra så tror jag inte att det blir av men man kan ju alltid få planera i sitt huvud, eller hur?! I alla fall, jag måste ringa Sony Ericssons support idag. Fick inte med något program så att jag kan ladda över´musik och sånt till mobilen, så måste höra hur jag ska göra. Får bara fram windows media player när jag kopplar in den och det funkar inte riktigt eftersom det inte är där jag har min musik. Dessutom står det i manualen, som jag så fint kikade i, att man ska installera ett program för att det ska funka. Så nej, det blir till att ringa dom idag. Men med min telefon-fobi att ringa folk jag inte känner lär det ta ett tag innan jag samlat ihop modet att ringa.

Dagens citat; In the land of women /Adam Brody

Kvinnliga elit-idrottare gör mig galen!

Nu under OS har jag börjat tänka lite på en sak, och det är hur svårt jag har för kvinnliga idrottare på just elit-nivå. Visst, de är jätteduktiga och allt sånt, det är inte det jag menar. Jag menar helt enkelt att, för även om jag inte träffat de här människorna någon gång i mitt liv, så klarar jag inte av deras personligheter. Den enda kvinnliga idrottare jag klarade av var Kajsa Bergqvist, men nu när hon har lagt av undrar jag om allting är förlorat? Den som jag har allra svårast för 'är Susanna Kallur, hela svenska folkets älskling. Hon är så jävla klämkäck att jag vill spy på hela henne. Hon må vara jätteduktig på sin idrott men jag klarar inte av henne. Jag tycker att hon kan vara en av de mest överskattade svenska idrottarna idag. En som är lite mer okej, men ändå inte, är Carolina Klüft. Hon slutar med sjukampen och helt plötsligt ska alla tycka synd om henne för att hon inte kan vinna en medalj. Någon som är förvånad? Dessutom ska hon också vara så jävla gullig mot alla och ingen kan tycka illa om henne, hon är ju Carolina Klüft! Jag kommer inte ens börja kommentera simmarna som t.ex. Therese Alshammar. Don't get me started there. Tacka vet jag Holm, Frölander, Olsson och grabbarna. Där pratar vi om människor som faktiskt har fötterna på jorden och inte blir helt uppblåsta och gulliga mot allt och alla så fort de får en chans.
       Kajsa kom tillbaka så att jag kan få tillbaka hoppet om de svenska kvinnliga elit-idrottarna!

"Put your records on"

Jaha ni, den här dagen har varit .. mycket speciell kanske jag ska kalla den. Kilade hem till Johanna runt 1 där hon och Marinis väntade med chirre, cola och film. Filmen var väldigt speciell vilket gjorde att vi blev aningen flummiga och det hela slutade helt enkelt med att jag och Marinis tog moppen upp till centrum för att hyra en ny film. Det var det som var bäst liksom. Den andra filmen, In the land of Women tror jag att den hette, var faktiskt bra. Haha men annars skrattade vi mest och flummade på. Viktor ville inte riktigt vara med oss när han kom hem från en hård dag på arbetet ;).

Citat från dagen;
"Du behöver nog 3 handdukar"
"Big girl you are beautiful"
"Det luktar fis här!"

Om några dar ska jag och Johanna ut till Marina på landet och då kan ni vänta er mer av sånna här saker som kommer bli sagda... Ja jag hade MVG i svenska..

Boys II Men - End of the road

Vad kan man säga? Videon är ju helt genialisk! Skriker 90-tal och boyband som bara den. Jag älskar killen som pratar med sin extrema sängkammar-röst, och det är liksom det enda killen gör på hela låten. Men det är grymt. Så genialiskt, jag vill prisa killen som regisserade den, en Oscar kanske?



Girl you know we belong together
I have no time for you to be playing
With my heart like this
Youll be mine forever baby, you just see

We belong together
And you that Im right
Why do you play with my head,
Hy do you play with my mind?

Said wed be forever
Said itd never die
How could you love me and leave me
And never say good-bye?

Girl I cant sleep at night without holding you tight
Girl, each time I try I just break down and cry
Pain in my head oh Id rather be dead
Spinnin around and around

Although weve come to the end of the road
Still I cant let you go
Its unnatural, you belong to me, I belong to you
Come to the end of the road
Still I cant let you go
Its unnatural, you belong to me, I belong to you

Girl, I know you really love me,
You just dont realize
Youve never been there before
Its only your first time

Maybe Ill forgive you, hmm
Maybe youll try
We should be happy together
Forever, you and i

Girl, you love me again like you loved me before
This time I want you to love me much more
This time instead just come to my bed
And baby just dont let me, dont let me down

Although weve come to the end of the road
Still I cant let you go
Its unnatural, you belong to me, I belong to you
Come to the end of the road
Still I cant let you go
Its unnatural, you belong to me, I belong to you

Girl Im here for you
All those times of night when you just hurt me
And just run out with that other fella
Baby I knew about it, I just didnt care
You just dont understand how much I love you do you?
Im here for you

Im not out to go out and cheat on you all night
Just like you did baby but thats all right
Hey, I love you anyway
And Im still gonna be here for you till my dying day baby
Right now, Im just in so much pain baby
Coz you just wont come back to me
Will you? just come back to me

(lonely)
Yes baby my heart is lonely
(lonely)
My heart hurts baby
(lonely)
Yes I feel pain too
Baby please

This time instead just come to my bed
And baby just dont let me go

Although weve come to the end of the road
Still I cant let you go
Its unnatural, you belong to me, I belong to you
Come to the end of the road
Still I cant let you go
Its unnatural, you belong to me, I belong to you

"Tiger .. Panther .. PANDA!"

Dagen susade iväg. Jag var i och för sig lite seg på morgonen så hann inte med att sortera alla papper men jag kämpade på bra måste jag säga. Pärmen håller på att fyllas. Mitt pendat-hjärta bankar hårt när jag kategoriserar. Det är något som jag har gemensamt med Monica i Vänner. Det finns inget mer uppfyllande än att kategorisera saker, det kan vara cd-skivor i en speciell ordning eller böcker på ett speciellt vis i bokhyllan. Det känns underbart, jag känner mig så nöjd efteråt. Bokstavsordning kan vara det bästa som människan kommit på. Att ha saker i bokstavsordning är underbart. Jag har en grej att alla filmer eller böcker som tillhör samma serie, t.ex. Harry-böckerna, ska stå i exakt ordning brevid varandra. Jag kan vara tvungen att möblera om hela min hylla men det ska gå. Är det bara jag som är konstig eller är det någon mer som känner igen beteendet? Förutom på mentalpatienter? Jag ska städa min hylla någongång snart så då får ni se hur jag menar, ska dessutom visa min fina pärm när den är klar. Oh vad jag längtar för att se mästerverket. Ja, jag är en tönt.

Dagens citat; Maria när vi sitter och kollar på Batman Begins

I saved the world today

Igår var det ett fullpackat schema så hann inte skriva något annat än den lilla dödsannonsen för Bernie Mac. Drog mig upp vid klockan 9 för att åka in till stan med pappa, han skulle kolla på lite saker och eftersom det är en stor chans att komma därifrån med något själv när man är inne i stan med pappa så följde jag med. Men följde såklaaart även med för att vara sällskap åt min käre far ;). Vi spatserade runt därinne och gick förbi Phone House, skulle kolla om de hade någon mobil jag tyckte om, observera att vi bara skulle titta! Jo men tjena på oss. Vi mötte den bästa försäljaren jag någonsin stött på. Hjälpte inte att han var lite sådär typ HET heller ;D. I alla fall, först frågade han vad jag ville ha för några funktioner, jag svarade kamera och musik .. kanske mest kamera. Han tar fram tre modeller som han tyckte skulle passa. Först pratade han bara med pappa och då var det bara pris, pris, pris. Jag fastnade direkt för en, Sony Ericssons senaste modell med både bra musik och bra kamera. Efter att vi stått och funderat ett tag sa vi att; njaae, asså vi ska nog fundera lite på det och sen kan vi komma tillbaka. Men killen hade inte tänkt ge upp så lätt, han sa direkt; vet ni vad? köper ni den nu går jag ner 400 kronor i pris. Pappa vände sig mot mig och sa att det var mitt beslut, för han ville inte höra det sen att vi hade köpt den bara för det. Försäljaren vänder sig då mot mig och börjar prata om alla coola prylar jag skulle få med. Allt han sa lät så sjukt coolt. Han hade kunnat säga; "Vet du vad, man kan faktiskt ringa på den här mobilen!" och jag hade tagit den bara för det och tyckt att det var det coolate jag någonsin hört! Så han var riktigt duktig, det var han allt. Så det slutade faktiskt med att vi tog den, så nu har jag äntligen en ny mobil. Och jag ångrar mig inte ett dugg nu efter att jag har utforskat den lite, jag har ju för tusan guitar hero på den ju :D

Efter stan stack jag ut och sprang 2,4 km. Eftersom jag varit sjuk så pass länge så var det tungt att springa, men jag kan meddela att jag sprang på min snabbaste tid hittills, så nu är jag tillbaka på den tid jag sprang på när jag sprang med skolan så nu är det bara att avancera härifrån. Men det kändes att jag varit sjuk för jag hade jätteproblem med andningen, men efter att jag legat och flämtat som tusan och inte fått någon luft knappt alls så blev det bättre. Efteråt kom Issa hit, vi pratade lite strunt, åt och sen kilade vi hem till Johanna som kommit hem efter två veckor i Turkiet. Träffade även Marina där, mucho trevligt hörrni!

Idag måste jag ut och springa igen, trots träningsvärken, för att jag ska hålla mig till mitt schema. Annars blir det faktiskt till att ta itu med mitt otroligt stökiga rum, som jag verkligen MÅSTE. Men även att gå igenom alla skolpapper och böcker som jag ignorerat under hela lovet. Men det börjar ju bli dags nu, fy fan .. jag vill inte.



Min nya telefon, Sony Ericsson w760i. I like ^^

Bernie Mac



Skådespelaren Bernie Mac har avlidit på sjukhus efter en svår lunginflammation. Han är mest känd för sin medverkan i Ocean's-filmerna. Han blev bara 50 år gammal. Som jag och Daniel drivit med hans namn, man måste liksom säga det på ett speciellt sätt. Ingen mera Bernie Mac.

OS är igång

Malin var här idag och vi bestämde oss för att titta på OS-invigningen. Den började vid två och vi tänkte väl att det kanske skulle ta max två timmar. Vi var väldigt naiva. Det tog ju för fan 4 timmar! Det var väldigt coolt i början, att se alla 2008 (otroligt fyndigt) trummare. Det tog sin lilla tid och vi väntade såklart på Sveriges intåg på arenan. Vi var land nummer 186, efter land nummer 50 blev det väääldigt tröttsamt. Så efter ett antal timmar kom de in på arenan, inledda av Christian Olsson. Christian kan vara min favoritidrottare av alla, om man bortser från fotbollen. Därför tycker jag det är väääldigt synd att han inte ska vara med på grund av skador. Han måste till och med ta beslutet om han ska fortsätta som idrottare. Jag verkligen lider med killen så tycker att det var roligt att han fick bära den svenska fanan, som det så fint heter, även fast det sågs lite som en nödlösning eftersom ingen av de som faktiskt skulle tävla ville bära den. I alla fall, han bar den väldigt fint och vi tittade bakom honom med uppspärrade ögon som letade efter Holm och de andra. Kände inte igen en enda jävel. Bara massa stolpskott som såg ut som de aldrig sett människor förr i hela sitt liv. Blev ytterst besviken.

Men jag måste erkänna att det var en fin invigningscermoni i övrigt. Tändningen av elden var helt sjukt cool, så det är jag verkligen inte besviken. Däremot är jag lite besviken på att så få av den svenska truppen faktiskt ställde upp och dök upp på invigningen. De enda jag kan förstå är simmarna som tävlar tidigt imorgon, men friidrottarna tävlar ju inte på ett par dagar. Då kan de veeerkligen inte vara med? Dålig stil. Annars är jag faktiskt inte lika taggad för OS i år som jag varit tidigare år. Det känns som att Sverige kommer floppa ganska stort. Visst, vi får väl någon medalj i kanot och andra tråkiga sporter, men det blir inget guld i friidrott. Har vi tur kan det bli någon medalj men då är det Holm som ger oss den, kanske kan han skrälla och slå till på ett guld. Men annars tror jag på en ren FLOPP.


080808

Stockholmarnas nationaldag är det idag. Det är en stolt dag att vara stockholmare, 08 och allt det där ni vet. Var lite på gång att åka in till stan nu ikväll men det blir inget av det tror jag. Som sagt, är man inte 18 så finns det inte så mycket att göra förutom att kolla på fyrverkerierna. Jippe, tror till och med att man måste vara 20 för vissa saker. Förmodligen måste man vara 18 för att komma in på själva området. Roligt, verkligen .. ännu en gång blir man påmind att det suger att fylla år sent. Så därför blir det en lugn hemmakväll ikväll, vilket i och för sig är ganska skönt eftersom jag är väldigt trött. Ska nog ta ett glas cola (eller smoothie), några kakor och lite choklad och lägga mig framför Sweeney Todd som landade i brevlådan idag. Andra klickar hem kläder, jag klickar hem filmer.

Vad händer sen?!

Jag har tänkt ganska mycket på vad som händer sen. Eller jag försöker i alla fall tänka på vad som händer sen. Efter gymnasiet alltså, när man ska kastas ut i det "verkliga livet" som det så fint heter. Inget mer skydd av grundskola och lärare som låtsas tycka om en. Man ska läsa på universitet/högskola och för att göra det måste man komma på vad man ska göra med resten av sitt liv. Det har alltid kännts lite skrämmande att ens tänka på det, men nu när jag faktiskt ska börja trean känns det som om att det är dags att i alla fall börja fundera.

Jag har länge funderat på journalist. Jag tycker om att skriva, på mitt eget sätt och inte som svenskläraren vill, och har ganska mycket åsikter som jag känner att jag kanske skulle kunna dela med mig av. Men det är svårt att bli journalist, det är höga intagningspoäng och en svår utbildning. Dessutom har jag för mig att man måste ha ett antal högskolepoäng innan man ens får söka in i till utbildningen. Det är också ett väldigt överskott på journalister i Sverige just nu, det utbildas alldeles för många för de jobb som finns. Många blir fast i vikariat och liknande, vilket inte känns sådär jättekul kanske. Men å andra sidan måste man ju göra något som man tycker är roligt, jag ska ju jobba med det hela mitt liv och då kan jag ju inte gå efter om det finns tillräckligt med jobb eller inte. Det räcker ju faktiskt med att det finns ett litet jobb till mig.

Intagningspoängen känns ändå ganska lugnt. Jag vet inte exakt hur höga de är, det beror säkert på skola och sådant men om jag inte går ner mig totalt nu i trean så känns det ändå ganska lugnt, just nu i alla fall. Räknade ut att jag har runt 19,3 i nuläget och det känns faktiskt bra, om jag ska vara ärlig. Det är inte 20,0 men när jag började på gymnasiet räknade jag med att jag skulle få kanske 16,0 eller något liknande, så det är ju en positiv överraskning om man säger så. Men det är inte över än. Kollade på en del utbildningar och det fanns en med Journalistik inriktning miljö. Eftersom jag är lite av ett miljö-freak så känns den ganska rätt just nu, men man vet ju inte hur det ändras. Andra saker jag har funderat på att inrikta mig inom är politik och film/musik. Jag vet, det är ett långt hopp mellan miljö och politik till film/musik. Men film och musik är några av mina största intressen, speciellt film, så det skulle vara jätteroligt att jobba med. Filmrecensent skulle vara skitkul att jobba som, jag blir alltid irriterad över de som faktiskt finns så jag skulle nog kunna bli den bästa om jag får säga det själv, hehe.
       Har även funderat på om man ska studera utomlands. I USA kanske, eller London. Tänk att plugga på Oxford, det skulle inte vara helt fel enligt mig själv. Det gäller att man förstår men man kanske kan plugga på engelskan lite innan man åker. Det skulle verkligen vara en erfarenhet att göra det, men jag vet inte. Vi får se.

Så vad som händer i framtiden är ingenting som är klart än. Och det kanske är det som är bäst? Man kanske bara ska slappna av, tänka på det här sista året nu och se till att man klarar det. Men det skulle ju vara fint att ha ett mål att sikta mot.

Vi har bara 4 minuter på oss att rädda världen

Det blev många konstiga inlägg igår, men det är sådant ni gillar, eller hur?! I alla fall, träffade Maria idag igen. Hon skulle inte åka från Tullinge förrens vid klockan 18 så vi hade mycket med tid. Blev lite sorgligt nu när vi skulle säga hej då men då är det tur att man har Facebook, äntligen vet man att den sajten kan göra lite nytta. Desssutom finns det ju något så fiffigt som kallas mail. Hoppas verkligen att jag kan hälsa på henne nästa sommar, det vore så sjukt kul, men för mig som är flygrädd blir det lite si och så med att flyga ett antal timmar själv och hitta på en främmande flygplats helt själv. Men det skulle nog gå bra om jag gör lite förarbete, så att säga. Hon har påverkat min svenska negativt nu när hon varit här. När hon frågar vad något heter så kan jag inte svara, det är lite läskigt faktiskt. Vi kallade brödrosten för toaster hela tiden och sen när hon frågade vad det hette på svenska tog det mig i princip 10 minuter innan jag kom på vad det hette. Inte bra, men engelska är ett fint språk det med.

Vi har pratat ganska mycket om efter gymnasiet/high school. Om jag skulle läsa på college där eller om hon skulle läsa på universitetet här. Det skulle vara så otroligt coolt att gå på college i USA, helt sjukt coolt. Men så är det ju det där med språket. Visserligen, inte för att skryta, så är jag bra på engelska men kanske inte riktigt så bra. Men ändå, tänk tanken att gå på NYU. I alla fall så blir det lite svårt. För där får man reda på om man kommit in på college i maj eller något sådant och då måste man bestämma sig. Här får man reda på om man kommit in på universitetet i juni/juli. Så hon skulle ta en risk att tacka nej till college och sen inte komma in på universitetet här. Men det tror jag lätt att hon skulle göra, inga problem. Men det skulle vara perfekt om hon flyttade tillbaka hit även det. Vi skulle kunna dela lägenhet och allt, herrejesus vad bra det skulle vara.

Pangpang-pistoler och Agaton Sax

Pratar med Daniel på msn där jag associerar hans handstil till pangpang-pistoler och Agaton Sax. Han svarar med min tumme. Jag förstår om ni inte förstår. Kanske inte riktigt meningen att ni ska göra det heller. Det är sådana där inside-grejjer. Visst hatar man sånt? När folk säger något som får två personer att skratta, man skrattar med lite artigt och sen säger personen, bara sådär i förbifarten men det känns ändå som ett kniv i hjärtat; "Det är en insider-grej". Jag hatar det och just därför, ofcourse, gör jag det själv.

Fundersamma nätter

Kan något som skulle kunna gå så fel vara så rätt?


Please call me a hypocrite

Det finns saker jag tänker på ibland. Som jag skriver om, när jag känner mig träffad av något som stämmer in på mig själv. Jag märker själv att jag har en stor dubbelmoral i andras ögon, men jag bryr mig ändå inte riktigt om det för själv tycker jag inte det. Jag förstår hur detta kan låta i andras ögon, verkligen, men jag kommer skriva det här ändå så får ni kalla mig vad ni vill sen.

Jag äter kött, jag är verkligen anit-grönsaker .. mitt ätande av grönsaker sträcker sig till vanlig sallad, jag har skinnjacka. Ändå hatar jag päls och alla människor som har päls på sig. För på något sätt känns det mer "killing for joy" att ha päls än att ha skinnjacka. Jag kommer förmodligen låta väldigt blond och ignorant nu men det skiter jag fullständigt i. För nu kommer min förklaring till varför jag anser att jag inte har så stor dubbelmoral som det låter som. Jag skulle jättegärna vara vegetarian, om jag åt grönsaker, bönor och sånt skit. Skulle jag sluta äta kött, kyckling och liknande skulle jag nog inte överleva speciellt längre. Jag skulle inte alls vara speciellt hälsosam om man säger så istället. För jag får inte i mig en böna utan att få kväljningar. Så det är rent, jag vill inte kalla det överlevnadsmässiga orsaker, men ni förstår vad jag menar. Skinnjackor är gjorda av främst kossa, som jag dessutom äter. Så om man ändå ska döda en ko, vilket jag vet kanske inte sker på de mest humana sett på alla slakterin, varför inte använda så mycket som man kan av den kossan så att det liksom inte blir onödigt att ta död på den? Man äter upp allt kött som finns på den, i princip, och resten? Slängs i soporna och hamnar på tippen. Nej, då har jag den hellre på mig. Däremot, när man har på sig t.ex. en rävpäls eller något liknande så känner jag att det går över gränsen. För det finns absolut ingen anledning. Varför kan inte ni som bär detta, för det är faktiskt det, extremt fula plagg också ha skinnjackor på er? Varför ska er extrema strävan efter att sticka ut så mycket som möjligt gå på bekostnad av en räv eller en mink? För det är inte kött vi äter och det är inte en industri som går till på något humant sätt överhuvudtaget. När man dödar en kossa är det ett skott i pannan och sen är det över. När man gör en päls drar man av pälsen på djuret när det fortfarande lever för att pälsen inte ska komma till någon form av skada.

But please, call me a hypocrite, för att jag heller äter och klär mig i ett och samma djur än att jag plågar något stackars djur till döds för att jag ska se ful ut, för att sedan kasta samma djur i soporna.

USA for Africa - We are the world

United Support of Artists for Africa. Vad kan man säga? It's brilliant.




There comes a time, when we hear a certain call
When the world must come together as one
There are people dying
And it's time to lend a hand to life
The greatest gift of all

We can't go on pretending day by day
That someone, somewhere will soon make change
We are all a part of God's great big family
And the truth you know
Love is all we need

We are the world, we are the children
We are the ones who make a brighter day
So let's start giving
There's a choice we're making
We're saving our own lives
It's true we'll make a better day, just you and me

Send them your heart so they'll know that someone cares
And their lives will be stronger and free.
As God has shown us by turning stones to bread
And so we all must lend a helping hand

We are the world, we are the children
We are the ones who make a brighter day
So let's start giving
There's a choice we're making
We're saving our own lives
It's true we'll make a better day, just you and me

When you're down and out, there seems no hope at all
But if you just believe there's no way we can fall
Let us realize that a change can only come
When we stand together as one.


The Dark Knight

Man kastas rätt in i handlingen, när Jokern och hans medarbetare gör ett bankrån. Filmen fortsätter sedan i rasande takt med coola fight-scener när Batman bankar skiten ur delar av maffian. Filmen handlar alltså om hur Jokern, spelad av Heath Ledger, får kontroll över maffian som härjar i Gotham och får därmed kontroll över hela staden. Hans krav? Att Batman tar av sig masken. Om han gör det? Ni kan spekulera i det hur mycket ni vill, men det enda rätta är att se filmen. Efter Batman Begins var det många av oss som väntade på en fortsättning, och nu har vi fått en. Om vi vill ha en till? Jo tack gärna. Men bara om de hittar en skådespelare som kan toppa Heath's insats som Jokern. Det var helt makalöst. Jag tänkte lite elakt för mig själv, när jag läste recensioner, att hans hyllningar från kritikerna säkert har en del med hans död att göra. Men jag blev helt överkörd när jag såg filmen. När jag ser honom, utan clownmask, för första gången förstår jag knappt att det är han. Han var helt perfekt, in i minsta detalj. Hur han ryckte, hans röst, sättet han rörde sig på överhuvudtaget. Ni kan vara hur skeptiska som ni vill nu när ni läser det här och tro att jag är någon blödig tjej som bara hyllar honom för att han är död. Men tro mig, jag var mållös. Det ska ta en väldigt bra skådespelare för att få mig mållös efter en film. Regissören Christopher Nolan har gjort ett otroligt jobb med regin och jag sitter som på nålar filmen ut, trots att den kanske var lite lång för sitt eget bästa. Det fanns vissa delar som man säkert kunde kortat ner på men jag tappar aldrig intresset och jag så fort jag håller på att slappna av så händer något som gör att jag sitter på helspänn igen. Så visst, jag tar emot en till Batman med öppna armar. Jag sitter och funderar på om jag ska ge filmen betyg. Det enda jag kan komma fram till är att jag måste ge två.
The Dark Knight; 4,5
Heath Ledger; 5

He is a Dark Knight


We are the world

Sa precis hej då till Maria. Vet inte om jag får träffa henne imorrn kanske, men om inte så var det sista gången för det här året. Sorgligt. Jag kommer sakna henne. Det är liksom så perfekt när vi träffas, vi har EXAKT samma humor, det slår aldrig fel. Som igår, när vi kollade på The Dark Knight (recension kommer senare), så var det en scen när Batman åker på en speciell motorcykel och åker upp på en väg och vänder om i luften typ, ganska svårt att förklara. Men i alla fall, hela publiken säger "wow" lite tyst för sig själv. När det blivit helt knäpptyst börjar jag och Maria garva åt exakt samma scen, jag kan skratta lite tyst .. det kan inte hon. Hennes skratt är verkligen ett "Haha"-skratt, det låter helt seriöst "Haha". Underbart. Så det ekade över hela biosalongen och jag börjar skratta ännu mer. I love it.

När filmen var slut åkte vi upp till Tims lägenhet (hennes storebror) och skulle käka. Han hade lagat mat åt oss, med tända ljus och grejjer, awesome. Vi satt och pratade om hur skolorna skiljer sig, alltså mellan USA och Sverige. Tim påpekade att han suttit och fikat genom hela gymnasiet, det var så kul för Maria blev helt chockad, det är tydligen inget man gör i USA .. alltså man har inte tid att fika sig genom skolan. Haha. Efter maten kollade vi på The Life Aquatic with Steve Zissou. Skön film, men den hackade sig jättemycket i slutet så vi kunde inte kolla klart. Men annars kan jag rekommendera den, inte lika bra om The Royal Tennenbaums men helt klart sevärd om man gillar lite töntigare humor. Excellent.

Så nu kanske jag inte får se Maria på ett helt år igen. Feel's sad. Jag älskar hur roligt vi har ihop. Hur vi bara kan stanna upp på stan och börja sjunga, eller börja sjunga i vilken situation som helst egentligen. Det är så perfekt. Jag kan inte sluta säga perfekt nu, och mina handrörelser har blivit påverkade bara för att jag har varit så mycket med henne nu. Vi planerar att jag kanske skulle söka till College och hon till Universitet här. Så vi skulle bli roommates på college eller dela lägenhet här, det vore helt sjukt perfekt. Låt det här året gå snabbt så hon kommer hit igen!

Morgan Freeman



Går in på aftonbladet.se och vad får jag se? Morgan Freeman, en av min största förebilder och en av de bästa skådespelarna som finns enligt mig själv, har varit med om en bilolycka. Bilen voltade flera gånger innan den till slut landade i ett dike. Morgan och hans passagerare fick klippas ur bilen och hans tillstånd är tydligen väldigt allvarligt. Han är ändå 71 år gammal, tänk om han inte klarar sig?!

Drommer Jeg - Johnny Deluxe

Jag hittade den här låten på Youtube och får direkt värsta nostalgin. Jag verkligen knarkade den här låten för ett par år sedan. Den är möjligtvis inte den bästa låten som finns men ändå, det är en riktig nostalgitripp. Kommer du ihåg Josie?!



Jeg står og kigger ud på Øresund
Drømmer om dine øjne og din mund
Du er et sted derovre lige nu
Jeg ville svømme hvis jeg ku

For jeg savner dine svenske pus, men du er uden for min radius

For jeg kan aldrig glemme dig - Åh nej Åh nej
Når jeg er vågen drømmer jeg - om dig om dig
Drømmer du om mig?

For jag kan aldrig glömme dig - åh nej åh nej
När jag är vaken drömmer jag - om dig om dig
Drömmer du om mig?

Jag tar en tur längst stranden med min hund
Tittar ut över mörka Öresund
Det känns så konstigt att va' ensam här
Jag undrar vad du gör och är

Jag saknar dine ord, jag knappt förstår, men som faktiskt säger allt ändå

For jag kan aldrig...

Du er min Rachel - jeg er din Ross - hvorfor hvo hvo for (Varför va varför)
Är det vatten mellan oss
Jeg vil ha dig i min favn - hvorfor hvo hvo for (Varför va varför)
Är det hundratusen mil till Köpenhamn?

Drømmer jeg? Drømmer jeg?
Drømmer jeg? Drømmer jeg? Om dig

For jeg kan aldrig glemme dig - åh nej åh nej
Når jeg er nøgen tænker jeg - på dig på dig
Tænder du på mig?

For jag kan aldrig glömme dig - åh nej åh nej
När jag är naken tänker jag på dig, på dig
Tänder du på mig?

For jag kan aldrig...

You didn't get to heaven but you made it close

Maria gick precis. Hon sov här inatt, vi ska träffas snart igen men vi ville typ duscha och sånt innan, båda kände sig lite lätt ofräscha. Får se vad vi gör sen, något ska vi väl kunna hitta på. Har bara en och en halv dag kvar med henne nu. Uscha, känns lite sorgligt och det känns som vi inte har träffats någonting alls! Men båda har haft mycket för sig, men vi har träffats en del i alla fall och det är det som räknas. Alltså, måste jag dra mig härifrån och duscha men jag orkar verkligen inte resa mig upp från stolen. Så sjukt lat, pratar med Daniel och han har faktiskt exakt samma problem. Vi måste pusha varandra. I alla fall. Vi kollade på Batman Begins igår, tror det är tredje eller fjärde gången jag ser den på hela sommaren och måste säga att det här var den roligaste gången. Vi upptäckte massa sjuka saker som man kunde driva med som fan. Ta det rätt, båda tycker att filmen är asbra men det var liksom saker som är precis våran humor. Detta fick oss i alla fall att vilja se The Dark Knight ännu mer så det kanske blir den innan hon åker, man vet aldrig. Hoppas, för jag vill verkligen se den! Och alla som jag vet är intresserade av att se den här, i princip bara Sanna och Martin, har redan sett den. 

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen ta en kaka och sätta mig framför Cityakuten. Jag älskar den serien, it's wonderful! 

Förresten så har jag börjat knarka Viva La Vida, som jag postade i ett tidigare inlägg. Jag är besatt.

Dagens citat; Textrad ur Viva La Vida

Jag och min telefon, vi är goda vänner.

Sitter och väntar på att Maria ska ringa och säga att hon kommit hem från landet nu. Och tanken slår mig hur jag faktiskt beter mig när jag väntar på ett telefonsamtal. Jag är en människa som aldrig går ifrån min mobil, den finns alltid med vart jag än befinner mig. Även när jag duschar ligger den där i badrummet, jag vet det kanske låter lite sinnessjukt. Lite "sinnes" som min kusin skulle uttrycka det. Men när jag väntar ett telefonsamtal är det ännu värre. Jag lämnar inte huset, även fast jag lika gärna kan ta med mig telefonen ut, jag sitter inne med den och gör ingenting som kan tänkas ta lite tid, sådant som man inte kan släppa bara sådär. För när telefonen ringer vill jag vara redo. Jag vill kunna svara så snabbt som möjligt och säga: "Ja jag är klar, träffas nu? Okej! Jag kommer". Jag vill inte behöva säga att "Nej jag kan inte just nu", jag vill vara redo att sticka så snabbt som möjligt. Här slösar vi ingen tid på någonting onödigt.

Allergichock

Halsen är i princip äntligen bra igen! Känns helt underbart nice. Fortfarande lite hostig men sådant kan jag leva med sörrni. Däremot kan jag inte tacka medicinen, den röda solhatten för detta underverk. Hade totalt glömt att jag inte berättat om detta för er, so here it goes.

Jag vaknade på måndagsmorgonen med röda, kliande utslag på knän, armbågar och underarmar. Drar slutsatsen att jag nog inte ska äta mer av den där medicinen. Men jag tyckte det var ganska konstigt, för att även om det står att det är en biverkan, så har jag aldrig varit känslig mot medicin förut. Men i alla fall, så struntar jag i att dricka mina droppar den morgonen. Åker iväg för att hämta Lise på tåget och märker att även fast det fortfarande kliar litegrann så är det på väg att försvinna. Yes, tänker jag, skönt att slippa det här när man har massa halsont och annat att tänka på. Dagen går och jag tänker inte så mycket mer på det. På kvällen kommer Maria hit och vi kollar på film. Under filmen märker jag att det kliar som rackarns i nacken och i ansiktet, på låren och vaderna. Jag kliar litegranna, tänker inte på att det kan vara utslag utan tänker bara att det är säkert bara vanligt kli. Efter första filmen går jag på toa och upptäcker då att mina ben är täckta av utslag, även mitt ansikte har fått sin beskärda del. Mumma, tänker jag och berättar detta för pappa som säger att vi väntar tills imorgon och ser om det går över, över natten. Jag sätter mig med det övriga sällskapet och kollar på nästa film (music and lyrics förövrigt). När jag går upp ur soffan efter den märker jag att mina fötter känns jättekonstiga, som om jag har luftkuddar under dem. Och även fast jag hade lite svårt att svälja innan så är det betydligt värre nu. När jag går ut i hallen märker jag att mina fingrar svullnat som bara den, de såg ut som prinskorvar ungefär. Drar upp tröjan och kollar ryggen som är helt sjukt röd och uppkliad. Läser på bipackssedeln att om man märker svullnad ska man ringa 112. Jättebra, verkligen. Pappa ringde sjukvårdsupplysningen, för att vara på den säkra sidan, och jag får prata med en kille där. Han ställer en massa frågor och den största frågan är om jag kan andas och om jag känner någon svullnad på läppar, tunga eller näsa. Jag svarar att "Nej, men det börjar kännas i läpparna som de är på väg, för det kliar i dem". Han pratar med pappa igen och säger att jag har fått en allergichock, att vi måste åka till apoteket på direkten och fixa Loratadin (ta två på en gång) och om jag får problem att andas så ska vi ringa 112 så snabbt som möjligt (det var tydligen jätteviktigt och jag blir livrädd). Satte oss i bilen och åkte iväg in till stan till ett nattöppet apotek. På vägen in känner jag att min näsa börjar svullna och att jag inte får in tillräckligt med syre ner genom halsen, alltså att den håller på att svullna igen. När vi kommer in till apoteket möts av världens bitchigaste apotekare. Kom igen, man borde väl vara lite trevlig. Pappa förklarar vad som hänt och vad vi behöver. Tanten ger mig en snabb blick och konstaterar att hon tycker att jag är fett äcklig. Vi får i alla fall tabletterna, jag läser på baksidan där det står att man MAX får ta en tablett per dag och jag ska två på en gång. Får mig att förstå att det här kanske var ganska allvarligt. Drar i mig två tabletter och somnar i bilen men väcks direkt av pappa, får inte sova. Halvvägs hem känns det konstigt i ansiktet (kan fortfarande bara halvt andas), tittar mig i spegeln och märker att nedre delen av ansiktet svullnat upp som rackarns, ser ut som en tecknad figur som blivit stucken av miljontals bin om ni förstår vad jag menar. När vi kom hem ville jag bara sova men pappa tvingade mig att vara vaken för att ha koll på om jag skulle sluta andas. Nästa dag var allt normalt, hade lite utslag kvar men de kliade inte så tog bara en tablett och åkte in till stan. När vi kom hem igen var de borta. Hur skönt som helst, men jisses vad skrämd jag blev när jag kände att jag inte kunde andas ordentligt! Aldrig att jag äter den medicinen igen!

Coldplay - Viva La Vida

Den är muppigt, arsligt bra. Chris Martin är muppigt, arsligt het, han skulle bara veta ;). Coldplay är muppigt, arsligt bra. That's it.




I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sleep alone
Sweep the streets I used to own

I used to roll the dice
Feel the fear in my enemies eyes
Listen as the crowd would sing:
"Now the old king is dead! Long live the king!"

One minute I held the key
Next the walls were closed on me
And I discovered that my castles stand
Upon pillars of salt, and pillars of sand

I hear Jerusalem bells are ringing
Roman Cavalry choirs are singing
Be my mirror my sword and shield
My missionaries in a foreign field
For some reason I can not explain
Once you know there was never, never an honest word
That was when I ruled the world
(Ohhh)

It was the wicked and wild wind
Blew down the doors to let me in.
Shattered windows and the sound of drums
People could not believe what I'd become
Revolutionaries Wait
For my head on a silver plate
Just a puppet on a lonely string
Oh who would ever want to be king?

I hear Jerusalem bells are ringing
Roman Cavalry choirs are singing
Be my mirror my sword and shield
My missionaries in a foreign field
For some reason I can not explain
I know Saint Peter won't call my name
Never an honest word
And that was when I ruled the world
(Ohhhhh Ohhh Ohhh)

Hear Jerusalem bells are ringings
Roman Cavalry choirs are singing
Be my mirror my sword and shield
My missionaries in a foreign field
For some reason I can not explain
I know Saint Peter will call my name
Never an honest word
But that was when I ruled the world
Oooooh Oooooh Oooooh

"Vad gör Alice Bah?!"

Det funderade jag och Martin på häromdagen. Vi satt på tåget in till stan och kom på något sätt in på samtalsämnet Alice Bah. Ja, Alice Bah är ett samtalsämne. Är hon det inte nu så borde hon i alla fall bli det. Kommer ni ihåg henne? Vissa av mina läsare kanske är för unga för att göra det, men jag minns Alice Bah. Hon hade någon form av talkshow, men kan för mitt liv inte komma ihåg vad den handlade om. Så jag frågar er två frågor;

Vad gjorde Alice Bah i TV?
Vad gör Alice Bah idag?

Både jag och min bror skulle bli väldigt glada för svar!

I'm Harvey and I'm here to give you jip

Jaha, nu har Lise åkt, men vi fick en fin sista dag. Vädret var inte det bästa när vi vaknade men vi var pepp ändå för vi skulle in till stan och kolla på Pride. Lise har velat se den hela sett liv (enligt henne själv) och jag ville också se så det var bara för oss att bege oss in. Vi stog längst fram vid gatan framför gallerian, så vi hade perfekt utiskt. Perfa utsikt bakåt också för det var en mucho handsome grabb som stod där ;) I alla fall så vare skitkul att se karnevalen. Fett sköna människor. Haha bra att det var ett par från försvarsmakten som tog kort på mig och Lise i alla fall. Det var nog bara för att vi var dom enda som shejka loss till musiken där vi stod. Men liksom, som vi resonerade, det är ju synd om dom om man inte klappar och så! Så det var i alla fall skitkul, fick se en del, ehm, färgstarka människor haha!
Sen följde jag henne till tåget och nu är hon nästan hemma tror jag faktiskt. Kommer sakna henne, vi hade otroligt roligt ^^.

När jag skulle åka hem träffade jag på Viktor, en av Martins vänner. Har inte träffat männskan på år och dar så vi satt och pratade strunt på tåget hem. Haha, en hälsning  till dig Viktor, förmodligen min trognaste läsare ;D

Ikväll blir det bara hemmachill. Mina halsmandlar mår inte så bra, kanske inte var världens bästa idé att bada igår .. men det var ju så skönt! Så ska vila upp mig lite, sen får vi se på måndag, om det inte blivit bättre då blir det iväg till vårdcentralen och tigga lite pencillin. Uscha! Men imorrn kommer Maria hem från landet, då får hon allt ta och pigga upp mig lite :D

Dagens citat; This is England /Joseph Gilgun

Oh honey, you made a joke. Good for you!

Lise ligger uppe i min säng och sussar sött så jag passar på att blogga. Igår var vi som sagt på Sex and the city, vi hade väldigt höga förväntningar eftersom vi hört så mycket bra om den. Och vi blev inte besvikna! Den var mycket bra. Det var till och med så att jag grät lite åt det fina och romantiska, vilket jag inte brukar göra .. mina vänner säger att jag är väldigt kall. Rent känslomässigt. Bara för att jag inte gråter så fort någon säger "jag älskar dig" på film, men jag är inte speciellt romantisk. Men i alla fall nu grät jag. Ska inte avslöja något men jag grät både för att det var sorgligt och för att det var fint, så filmen innehåller båda delarna! Mycket skratt blev det också, Samantha är så sjukt klockren. Helt underbar. Tycker att ni ska gå och se den filmen om ni inte redan sett den. Mucho bra!

Idag åkte vi till Nynäshamn, till Lövhagen närmare bestämt, för att bada i havet! Det var svinigt kallt i vattnet, det tog en liten stund för oss att komma i om man säger så, men sen när man doppat sig så var det ganska skönt .. som vanligt! Man fick lite färg ändå, med tanke på att vi inte kunde ligga där så länge. Mitt upp i allt kom det världens mörkaste moln, med åska, regn och blixtar så det var bara att springa bort till bilen. Och det var inte direkt någon kort sträcka så man han bli helt genomblöt. Kul. Men lite färg fick jag, fast jag var den enda som smörjde in mig. Bara för att jag inte vill åldras i förtid eller få någon kul hudsjukdom! Going safe!

Martin har fått en massa filmer från Sofia så när Lise väl har vaknat (människan sover hela tiden, hihi^^) så ska vi kika på This is England och Hard Candy. Inte sett någon utav dem, har velat se This is England hur länge som helst men alla har ju redan sett den! Men nu ska jag allt passa på. Imorrn åker Lise hem så vi ska gå på Pride-karnevalen som en fin avslutning på hennes vistelse här. Kommer sakna den lilla grisen. Men har ju Maria som kan hålla mig sällskap. Den lilla kissekatten får mig alltid att skratta. Vi är så lika på något sätt, som kvinnliga versioner av JD och Turk. Haha.

Dagens citat; Sex and the City /Kim Cattrall